醫護健康

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大家會喺邊度買消耗品,如尿片,防尿床墊,如果喺淘寶買有無好介紹?謝謝!

宜家防尿墊每日都要換,我係新手,唔知點解日日漏尿,唔知係咪條片太大?已經黃昏開始唔俾太多水,但都好多尿,大家通常午夜會唔會同長者換片?

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

ipodbaby_123 發表於 17-8-15 13:23
咁又太遠唔該哂你

係囉,我都唔明,講明是照顧者買,點行得開去比錢,
初時我以為入數ok後可送貨咋

珍珠宮

MM2005 發表於 17-8-15 11:20

我現才知,原來訂貨後要親身去油麻地交費先喎,你行得開嗎? ...

咁又太遠唔該哂你
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

翡翠宮

ipodbaby_123 發表於 17-8-13 16:50
麻煩哂你

我現才知,原來訂貨後要親身去油麻地交費先喎,你行得開嗎?
如行唔開或太遠比你睇都無用。

翡翠宮

MM2005 發表於 17-8-15 11:13
content://com.sec.android.app.sbrowser/readinglist/0806141129.mhtml
試下得唔得

呢個都唔得,奇怪連網址都唔同了,
我手機一路儲存的,無啦啦網址唔同,但手機內按佢是開到睇,來到呢到睇唔到

翡翠宮

回覆樓主:

content://com.sec.android.app.sbrowser/readinglist/0806141129.mhtml
試下得唔得

珍珠宮

MM2005 發表於 17-8-13 16:31
咁奇怪,我鋪上來後都專登開到喎,現你講先試左唔得
我諗諗計仔先
...

麻煩哂你
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

翡翠宮

ipodbaby_123 發表於 17-8-13 12:04

咁奇怪,我鋪上來後都專登開到喎,現你講先試左唔得
我諗諗計仔先

珍珠宮

MM2005 發表於 17-8-6 14:14

http://www2.salvation.org.hk/ssd_web/cp/news.php?pageNo=1 ...

謝謝你 但開不到連結

翡翠宮

hker 發表於 17-8-6 01:29
元朗藥房大部份沒添寧的。只賣"公公婆婆"尿片。

只可在大型的老人用品店買添寧。

剛見廣告,比你睇唔知岩唔岩你
https://www.tapngo.com.hk/chi/reward_A22.html

翡翠宮

pylau 發表於 17-8-6 17:02
嘩你姐姐放咁耐假啊....
如果放你爸去安老院佢一定不習慣,可能亂上加亂。

我最背,從無網購

大宅

嘩你姐姐放咁耐假啊....
如果放你爸去安老院佢一定不習慣,可能亂上加亂。

我都係這幾個月才在HKTV 買野 ,買到做埋VIP...哈哈
又真係幾多野買,買滿$250 就送貨,少過惠康

翡翠宮

ipodbaby_123 發表於 17-8-6 01:29
好的,謝謝。
我上救世軍網找不到護老者網/訂尿片的網,可以給我連結嗎?謝謝
...

http://www2.salvation.org.hk/ssd ... ?pageNo=1&id=17

翡翠宮

hker 發表於 17-8-6 13:39
無啊!可能添寧沒錢賺掛。我時時去長者用品店,沒所謂了。
對!預售咭好好。我從來不敢在taobao掛信用卡, ...

人比人比c人,不要比啊!
做自己開心的

侯爵府

MM2005 發表於 17-8-6 13:23

吓,元朗無,咁又奇怪,
無啊!可能添寧沒錢賺掛。我時時去長者用品店,沒所謂了。
對!預售咭好好。我從來不敢在taobao掛信用卡,現在也可了!(預售咭,amazon/ iherbs 也可以用; iherbs 買維他命好平的。我時時買。)

工人放長假時。(工人兩年有14 天假回家)。我見hktv很多東西買。加上鐘點姐姐來,應該可以應付的!不過,又要辭了part time 工啦。工人回來再找。

人到中年,對錢/ 身份地位成就也不追求,未必是差的!起碼,活得自在。 我年青時很好勝!時時同人比較。現在?無得比,也不用比。又或者,身邊的人也中年了,大家也"看化"了。哈哈!

而且,只要是躺開心窗,真誠出發,交朋友不是難事。這兒, 大家也是好好的朋友。(我覺得,有朋友就能感到幸福)。

翡翠宮

回覆樓主:

話時話,佢都識講照顧者,仲要人親身交錢,都無道理

翡翠宮

pylau 發表於 17-8-6 10:51
我睇過送貨價夜用大約$7一條,平過我網上訂$0.5 一條,不過好似要親身去交錢,太遠了,...:(
我呢度行十分鐘 ...

哎呀,不好意思,我無留意要親身交錢
拎咁遠當然網購好啦,話晒一人照顧真是不可能話出街就出街

翡翠宮

吓,元朗無,咁又奇怪,
你可打去添寧問佢邊間有售,
超市都有但貴囉要$75
我呢到老人區,都有多間長者用品鋪,勁多牌子尿片。

預售式信用卡又好喎,岩我呢的驚c的人。

你真超好,工人放假你一人照顧晒爸爸。
唔出街?
你都要出街買餸買野食喎?

大宅

MM2005 發表於 17-8-5 10:36

好彩我呢到買野平,重點是我去藥房格價先發現有更抵的。
我睇過送貨價夜用大約$7一條,平過我網上訂$0.5 一條,不過好似要親身去交錢,太遠了,...:(
我呢度行十分鐘斜路有間藥房$59 一包,好平,但我媽用得太勁我無可能每日去買一兩包,我仲要買餸買生果好多野拿.........:(

珍珠宮

MM2005 發表於 17-8-6 00:39
你先問近自己的藥房吧,因買都方便d,如行不開就上救世軍護老者網內訂了可送貨。
...

好的,謝謝。
我上救世軍網找不到護老者網/訂尿片的網,可以給我連結嗎?謝謝

首頁

尾頁

跳至