自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Delete

用戶要求終止服務

回覆樓主

其實我自己見到果個家長會鬧爆佢,喺學校阿仔面前唔會再講呢件事,再提只有影響阿仔,如果阿仔care

大宅

回覆樓主

冷靜一下先

睬佢有味

下次再講: 你話我都想打你兩巴

珍珠宮

414928 發表於 17-10-29 17:47
同校長傾,話個家長係其他家長面前抺黑件事,好影響小朋友社交,同佢同其他家長的關係,要求學校係所有小朋 ...

都畢業上哂小學,理得佢!

大宅

回覆樓主:

如果你本身口齒伶俐, 我建議你出聲, 同佢玩雙打遊戲, 問返佢邊個激到你咁嬲.

否則佢呢種x婆,見你好蝦,好玩, 一定繼續玩你。 唔好期望佢會突然間自己收聲。

男爵府

Png 發表於 17-10-29 19:17
其實校長已經做左佢既本份,為你地持平,
我唔建議你再去向校長取公道,重要睇多次片, 人地真係好得閒 ?
咁 ...

Del

男爵府

414928 發表於 17-10-29 17:47
同校長傾,話個家長係其他家長面前抺黑件事,好影響小朋友社交,同佢同其他家長的關係,要求學校係所有小朋 ...

Del

子爵府

2024年龍年勳章

其實校長已經做左佢既本份,為你地持平,
我唔建議你再去向校長取公道,重要睇多次片, 人地真係好得閒 ?
咁樣只會對校方做成滋擾, 你都會被視為製造麻煩者
到時仲多是非呀, 無限 loop.......

樓主個仔係咪因此事仲好困擾? 或唔肯返學之類 ?
如果佢已經忘記此小事, 係開心地上學去, 又冇同學仔欺凌佢
咁樓主就大事化小, 唔好跟那種人一般見識啦
有時大人太保護小朋友, 只會令佢長不大, 比小朋友自己處理啦

清者自清, 那位家長是非八卦,明眼人都知佢係咩人, 比人笑緊啦佢
問心講, 係咪樓主心有不甘大於小朋友真的被欺? 學懂放下

珍珠宮

回覆樓主:

呢d女人真係黑人憎,冤枉咗人仲唔衰得咁去唱人,同意上面jm大佢出律師信

伯爵府

醒目開學勳章

回覆 firebear 的帖子

對方精神問題,無謂刺激佢,而且謠言止於智者,我冇同對方爭執。
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

同校長傾,話個家長係其他家長面前抺黑件事,好影響小朋友社交,同佢同其他家長的關係,要求學校係所有小朋友面前公開段片,亦要老師講解沒有出現過相關動作,之後再出全體通告澄清件事,其他家長就會問返自己小朋友條片有無咁ge情況,要信的人點都會信(佢的好友家長),但唔太了解件事的人亦會作出正確的判決,免再被抺黑。

珍珠宮

2018復活節勳章

melonfans 發表於 17-10-29 11:33
我地學校以前發生過同類事件,你小朋友乖吾乖,其實我地班家長心中有數,校方已澄清,你就睇開d, 吾冼理佢 ...

認同,公道自在人心。

其實小朋友之間偶而有小爭執一定有,但小朋友平時係點,其他家長心中有數,自有定論,唔使個媽媽周圍唱。
件事都過咗去 而且對方小朋友都無咩事,點解仲要去糾纏住呢件事,同其他家長話樓主?真係好小家,如果有個家長咁同我講,我會避之則吉,唔會痴埋去,事不關己,唔想講是非,個家長有問題,咁小事周圍唱,佢自己唔覺得樣衰嗎?其他家長可能暗地裡笑緊佢。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

我諗其他家長都當佢傻 食花生算
所以你唔洗理佢 都係讀幾年姐
如果你同佢嘈 其他家長都係當睇戲

琥珀宮

回覆樓主:

幼稚園都咁多是是非,點捱到中學、大學?都唔好提小學勒。

如果調查過仔女冇打人,我唔會理其他家長點講。謠言止於智者。

大宅

Sweet@family 發表於 17-10-29 16:18
回覆 yy1012 的帖子

我曾有相同經歷,個人認為對方精神出現問題,所以冇理會對方攻擊我既說話,我太無視她 ...

呢 d 要拍片影番佢先得

大宅

太長無睇晒,不過佢單打你,你一定要出聲,同佢講已經睇左閉路電視,有錄影有證據。你唔出聲,佢以為自己啱!以為你怕左佢!加油,保護自己,保護小朋友

伯爵府

醒目開學勳章

回覆 yy1012 的帖子

我曾有相同經歷,個人認為對方精神出現問題,所以冇理會對方攻擊我既說話,我太無視她,對方覺得不夠好玩,於是就出手或用工具(eg雨傘丶手袋)打同撞我,她好肥丶大力,真係好痛架,不過無嬲對方,過左一排又口術,當時街上得我(在前)和她同朋友(在後),
話我蝦佢,我又打又撞佢(佢做過既行為),我回望下點解甘嘈?對方仲大聲指罵我,直到我入餐廳佢又入,原來有同班家長,對方先肯收聲。
最有趣係對方在學校是好nice家長,老師不在埸就變臉,我有因為佢無知丶自大令我困擾一段時間,不過最可憐唔係我,係佢小朋友,真是有樣學樣,做錯事可以理真氣壯,不可一世甘,可悲
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

珍珠宮

回覆樓主

幼稚園小朋友一般好善忘唔開心既事
但樓主囝囝都一直記住呢件事
我真心覺得有必要正視
至少都對心理有影響

如果係我,會試試再同果位家長傾下

大宅

回覆樓主:

如果個仔無做過,而個家長攪大件事,你要正視,要校方同各家長解說番這件事,個小朋友心理都有压力,好明顯你自己都有,何況冇做過,又有片,同学校商量。要·比小朋友知有做要認,冇做唔可以被屈,仲要比人唱係不能接受,心理上你要好好觀察,不能視以為小事。

大宅

想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

搵個大隻佬出黎叫佢收口

首頁

尾頁

跳至