自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

排隊撘紅van,我同仔排第一,前後唔駛5分鐘巳大約有十多人排我後面,係依個時候,有6個大約五十多歲的人企係我前面,佢指住埋邊的有蓋地方話自己企係個到有排隊,但排隊的地方是露天(佢第話好曬喎),但之後我就比後幾個人鬧,話點解你兩個人排隊變8個人,我答佢我唔識佢第,佢第自己走出來,跟著又到班老人閙我,話我見到佢第排個到架(其實我見唔到),係不停鬧,我蝦老人家,無同理心,你自己都會老等等,我帶住個仔唔想鬧交,但我最後都係忍唔住,你第收聲喇,持老賣老,怕熱咪搭的士囉,

伯爵府

俾我都實頂唔順小爆佢地。。

大宅

好慘 d老人家好鬼野蠻,覺得佢地大曬

大宅

如果我帶住小朋友比佢地鬧,我會沮咒佢地,打尖上車過唔到今年

公爵府

開心吸收勳章

彤彤希希 發表於 19-7-16 14:06
我嬲自己唔控制好自己,我仔嚇到呆左,我好小好似今日咁癲左一樣

我會教返個仔,話佢知,佢都有份被人鬧,媽咪係出於錫佢,但言語唔啱,唔好學,邊個再講會打咀咀架!

琥珀宮

回覆樓主:

我琴日都俾個牛高馬大的青年男人打尖

公爵府

開心吸收勳章

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:59
我係好後悔講粗口,個老女人鬧我臭x生仔無屎忽,我還口,夠你個x臭,生哂銹喇,我個重用得,點會臭,你個x ...

你呢 d 好正!我都要學下,講真的
我同情你,你慘,點鬧都好,做人阿媽比人鬧仔,火都滾!正所謂,禍不及妻兒!佢哋衰先!我撐你

男爵府

彤彤希希 發表於 19-7-16 14:24
我都未來得切反應,已比後面d人話,接著再比前面6個女人一人一句接住鬧,話我見到佢又排隊(其實我見唔到 ...

你果班係咪新界大媽?咁無理取鬧?

我唔會出聲,選擇報警!無拿拿喺街俾8個人小,我覺得生命受到威脅wor ! 仲要仔在場。

翡翠宮

回覆樓主:

啲人好克人憎
唔排隊仲惡人先告狀

子爵府

回覆樓主:

我明呀~我都試過,不過之前係有個男人……個男人都係比人鬧到狗血淋頭……我都忍唔住出聲,排隊唔係响站前排隊咁搞笑嘅??

男爵府

tablecloth 發表於 19-7-16 14:25
我明好多時唔想出聲
但真係要鬧佢地架
就係太多人選擇唔出聲佢地先咁放肆

咦?你唔係好支持班黃色暴徒暴力爭取架咩?
你成日幫佢地講野架喎
有人打尖咪搵野掟佢地囉
你地最興

男爵府

我都遇過類似事件,先此聲明我都係一個好潑辣既人

我回佢地:
你地係咪趕住投胎?你答我係我諗後面既乘客都願意俾你上車先。如果唔係既麻煩你去返排隊,如果你打我尖的話,我衷心祝福你地可以盡快投胎,死於非命,夠膽你就上車先。

嗱,我無辜仲要俾你鬧,我一定鬧得好狠毒。

伯爵府

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:30
排隊係社會秩序,唔係老就唔駛排隊,我講完後,竟然其中一個女人講粗口鬧我,你依種人小心生仔無屎忽,我 ...
完全明你好火,但點都唔好講粗話。樓主你係明事理嘅人,冇必要同呢d廢老一般見識。唔好嬲,撐你

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你又無嘈佢地,佢地做咩要鬧你,都痴根

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

追過份你後面嗰啲人,唔幫口不特意,仲要鬧返你
新的一天...希望真的有新的希望吧...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

老都要守規矩架! 最唔鐘意呢啲人。

大宅

叫班老人問哂後面排緊隊既人個個都唔介意佢地打尖既話咪俾佢地先囉

咁樣成程車淨係鬧你有無攪錯
嚇都嚇親個小朋友啦

男爵府

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:36
係,我真係忍住,因為我同仔一齊,直到有個老女人鬧我,你依種臭x生仔無屎忽架,我即刻着左火,重要係仔面 ...

其實你一早應該要出聲,等後面啲人一齊鬧佢地。我會出聲,話我冇影響,我都上到車,你影響後面啲人,由佢地自己鬧。

大宅

呢d老人家真係好煩,我都試過等等下車有2個呀婆坐左係車站最前張櫈到,之後問排第一嗰個人,靚女,架車係咪出旺角嫁?問左幾句,到上車時,佢哋就扮識得第1個人就跟著上車不過我見排我前面d人又冇出聲,所以我都冇出聲。不過覺得d呀婆真係為左唔排隊乜招數都洗得出

民房

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:29
排隊撘紅van,我同仔排第一,前後唔駛5分鐘巳大約有十多人排我後面,係依個時候,有6個大約五十多歲的人企係 ...

不能認同!
有小朋友在,仲更加要比佢地知道乜叫是非對錯,我覺得冇必要忍的,我會禮貌地同呢班阿嬸講,請你地排隊,我唔反對你排我前面,除非你得到排我後面所有人既同意。

首頁
12345...10

尾頁

跳至