自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

有無人都試過?
當然因為旅行既不快啦, 原來大家唔夾真係唔好一齊去旅行, 平時返工食下飯就無所謂

我依家可以用討厭來形容我呢位同事......

講多少少先, 未出發時, 講到自己係超級夜鬼, 行到幾夜都得, 反而驚我唔得要訓喎, 點知......10點零11點就話要返酒店,
唸住第一日攰D都理解, 點知打後咁多日都係咁, 攪到我自己一個逛.....

行街係完全大家唔岩步伐, 慢到一個點, (我係正常mode), 擰轉頭係慢到唔知去左邊, 叫佢不如休息下,又話跟到喎, 但咁行法唔係辦法啦, 我黎旅行,唔係黎湊住佢, 話送佢返酒店又話唔駛, 叫我揾個地方比佢坐, 行完返去接佢喎, 大佬, 咁大地方點會行回頭路再黎接你.... 總知就好激氣, 貼錢買難受, 又係佢撩我去旅行, 但原來佢自己無咁既體力..........真係一個教訓!

大宅

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:28
因為我地係去韓國呀,去前已經知道,10點零先係黃金血併時間來

首爾十點令都收得7788啦⋯⋯11點橫街都好少人

男爵府

回覆樓主:

我試過同個好刷得嘅同事去旅行,點知第一日就已經陪佢食左七餐,第二日腸胃炎病左,佢仲話想去打邊爐任食,我話食唔到,佢唔死心拉左我去食魚生話清清地。。。
果次真係食到嘔之旅

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

199707100304 發表於 19-9-24 06:28
係囉, 樓主1樓個2個POINT, 其實都唔算咩討厭行為, 只係佢自己同樓主都高估佐佢能力啫。
夾唔到咪最多下次 ...

分頭行事都係一個辦法嘅

男爵府

好明白 我都只會同老公 家人去旅行
同朋友去旅行我幾年前衰過 佢之後年年間唔中約我去 我都唔會應成 大家睇既野興趣唔同 只會辛苦自己
好似上年咁 我有小朋友根本唔去得耐
我諗住算啦佢又被分手 我話我最多4日又要去成個星期 最後我都無同佢去

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

good_pig 發表於 19-9-18 09:44
大家節奏唔同..都未算太討厭

係囉, 樓主1樓個2個POINT, 其實都唔算咩討厭行為, 只係佢自己同樓主都高估佐佢能力啫。
夾唔到咪最多下次唔好一齊旅行, 未至於討厭吧?!
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

我唔覺得我自私, 我唸你睇漏左或者我講漏左, 呢個行程, 係大家響香港溝通好曬, 預計左, 上飛機前仲講到興高采烈, 依家係佢體力跟唔到, 其實失望果個應該係我, 咁大個人, 去邊都得啦, 咪坐的士返酒店休息.....果刻根本唔駛邊個就邊個......

abinayams 發表於 19-9-21 16:35
其實点解一定要朋友迁就你?你唔迁就佢?佢攰到要搵地方坐,即係唔想再行街,都无叫你就佢陪佢走,重鼓勵你 ...

大宅

迎合我為乜? 喊口黑面咁款............
ruby1314 發表於 19-9-21 07:26
我覺得佢又無咩問題喎,而且佢都就盡力去迎合你

大宅

你岩呀,唔想行咪直接講返酒店
SandyKL 發表於 19-9-21 00:02
9月頭至同家中男人去走轉首爾,我地好hae,最早果日10點幾出去行,試過2日頂唔住,買得太多野,返酒店擺底 ...

大宅

行番酒店麻
預左行街專登BOOK附近

SandyKL 發表於 19-9-20 23:56
走時仲有地鐵?我就係試過同個同事係東大門行到忘記時間,趕到落去冇地鐵,搭的士被開高價,後來遇貴人至唔 ...

大宅

攪錯了,係鋪頭開到五點, 唔係我行到五點而且唔係每日咁行法..........真係痴線咩

靚寶 發表於 19-9-21 10:00
嘩.行通頂應該唔係柑多人同你夾到

我估我係你同事會開post話啱啱同個痴線同事去旅行,日日想我行通頂,我都 ...

大宅

回覆樓主:

十點十一點返酒店,我覺得好夜!
我去旅行,一般是 8am出門口,9點返到酒店。

別墅

ruby1314 發表於 19-9-21 07:26
我覺得佢又無咩問題喎,而且佢都就盡力去迎合你

我都覺

大宅

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:22
有無人都試過?
當然因為旅行既不快啦, 原來大家唔夾真係唔好一齊去旅行, 平時返工食下飯就無所謂

明呀
我都好行得
行到凌晨3,4點,响apm旁食完餃子、魚糕才捨得回酒店(emoji)

珍珠宮

bik1229 發表於 19-9-18 09:31
韓國十點零有咩行?分享吓。

我好多年冇去。

我都想知
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

回覆 一心一意 的帖子

我都試過同同事去旅行, 去之前就話無所謂, 去到目的地就什麼都彈, 譬如話我做?搵間咁差既民宿比佢之餘此類,, 成個trip黑我面重係咁炳我, 返到香港竟然話我plan得好好, 要下次再一齊去旅行! 我心諗見過鬼唔怕黑咩重會有下次? 貼錢買難受咩

伯爵府

其實点解一定要朋友迁就你?你唔迁就佢?佢攰到要搵地方坐,即係唔想再行街,都无叫你就佢陪佢走,重鼓勵你自己行一陣返黎揾佢,重想点?我覺得你好自私,无諗過人地感受喎。重好意思话人討厭既?

珍珠宮

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:36
哈~係咪潤我架~都係東大門呢D啦, 但一路殺行入去, 行入D有2間超大首飾鋪架, 開到零晨5點
可以坐低 ...

借個位請教,東大門批發果邊係咪唔 so零售客㗎?因我次次冇shopping腳,同屋企人只行migliore 、hello apm 果邊就走!好想行另一邊呀

水晶宮

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:53
唔係,我行到12點零, 我指果D鋪頭開到零晨5點

哦!如果一兩晚行到12點可以理解,你同事10點返去又唔係好錯,大家唔夾啫

水晶宮

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:36
哈~係咪潤我架~都係東大門呢D啦, 但一路殺行入去, 行入D有2間超大首飾鋪架, 開到零晨5點
可以坐低 ...

嘩.行通頂應該唔係柑多人同你夾到

我估我係你同事會開post話啱啱同個痴線同事去旅行,日日想我行通頂,我都冇下次

首頁
12345...10

尾頁

跳至