自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

係YouTxxe有條片話因為GIgi無簽約Tbb, 所以三甲不入,唔知真唔真!

我比較喜歡Gigi , 不過佢12和13集狀態欠佳

大家心目中既冠亞季人選又如何呢?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

我覺得 Gigi 最有實力, 又多元化

我會排 Gigi ----- Archie ----- Rock
隨遇而安

大宅

咩~ 發表於 21-7-10 12:20
如果當時比賽編返咁正常就好了,不過我都覺得tbb係有劇本,第一場要壓一壓大熱
...

我仲記得克勤係rehearsal已同johnny提出有問題,不過johnny話冇問題最後繼續去

大宅

mamee 發表於 21-7-10 11:02
https://m.youtube.com/watch?v=_qojKqOVe7E&list=RD_qojKqOVe7E&index=1
Gigi近日再唱永不失聯的愛,我自 ...

如果當時比賽編返咁正常就好了,不過我都覺得tbb係有劇本,第一場要壓一壓大熱

大宅

https://m.youtube.com/watch?v=_qojKqOVe7E&list=RD_qojKqOVe7E&index=1

真係幾好,不錯聽得出聲帶仲未好返晒,好欣賞佢係邊度跌倒邊度起番身,佢應該唔敢聽返比賽個首

大宅

lingluk1306 發表於 21-7-10 10:54
請問邊到會睇到有幾個位和音伴唱?我想知chantel有幾多位和唱

咁我冇為意chantel有和音幫手喎,佢唱個幾首唔似有和音,但今次Yumi唱係特別明顯有多把聲,佢johnny出post先comfirm真係有和音

大宅

lingluk1306 發表於 21-7-10 10:54
請問邊到會睇到有幾個位和音伴唱?我想知chantel有幾多位和唱

Johnny Yim 佢係ig 出post講架,佢仲放左和音師相片,其實唔止今次yumi有請和音幫手,我印象中之前都有學員有和音幫手。
johnny都試過有場比賽係蓮姐自己和返音(預錄)仲贊蓮姐係佢最愛

瑪瑙宮

好媽媽勳章

子爵府

咩~ 發表於 21-7-10 10:40
認同編曲都已經可以出術,gigi第一次唱永不失聯的愛個編曲一聽就知有問題,所以gigi都有講過唱呢首前都未 ...

Gigi近日再唱永不失聯的愛,我自己就覺得好好聽。

侯爵府

咩~ 發表於 21-7-10 10:34
今次tbb力捧yumi, 有兩位和音伴佢唱

珍珠宮

牛年勳章

chickenwing2006 發表於 21-7-9 02:32
昨天 yahoo live , 佢未完全好番,但真係比其他幾個高一班

https://youtu.be/_qojKqOVe7E

我都有聽直播,Gigi聲帶仲未好返,但明顯唱功高其他女仔幾班,Rock 就hea/好casual咁唱,所以不作準。Chantel 同Yumi live就好似普通人唱K咁,同比賽有練習過有樂隊伴奏既歌相差太遠

大宅

mimo2010 發表於 21-7-9 17:11

我非常認同你嘅講法,佢要讓gigi輸,其實好易,選歌,編曲 ...

認同編曲都已經可以出術,gigi第一次唱永不失聯的愛個編曲一聽就知有問題,所以gigi都有講過唱呢首前都未諗到點唱,個曲咁怪點唱都死

而Chantel今次唱黎明個曲編得好迪迪尼,連背景城堡穿公主裙都襯埋,所以好正

大宅

mimo2010 發表於 21-7-9 17:11

我非常認同你嘅講法,佢要讓gigi輸,其實好易,選歌,編曲 ...

今次tbb力捧yumi, 有兩位和音伴佢唱

男爵府

steve983 發表於 21-7-9 00:53
咁憑咩定呢 真係睇你有無富爸爸?

提名人是誰,對TVB 有冇宣傳價值. 都係考慮之列。你話10A 是否真係佢果屆最靚?但點解拿冠軍?

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Sumjac 發表於 21-7-7 23:40
片中話呢個係鋪排,等佢輸得自然及順理成章

表現失準都有得安排??佢後期真係差d 喎,要睇佢之後如何!

複式洋房

popofat 發表於 21-7-8 18:15
唱歌比賽都有出術位既。由包裝,選歌,編曲都可以做生或做死個參賽者。windy 同Gigi 同歌果次擺明玩windy ...

我非常認同你嘅講法,佢要讓gigi輸,其實好易,選歌,編曲方面已經可以出術,吻別其中一個問題係個編曲有問題。
其實我都覺得gigi攞冠軍機會好微,你睇佢每集都挑戰吾同風格,其實可能佢一早都沒唸過攞冠軍,只係想借TVB去sale自己。
我睇過佢吾係比賽嘅youtube片,其實佢唱歌真係幾好聽。
yumi 今次唱得咁好,係因為做左個墊底聲,未必係開全咪,個效果已好吾同。

子爵府

bbml 發表於 21-7-8 20:43
Gigi係最有實力果個

Gigi一直被批評咬字有問題(沒有改善)而Chantel,Yumi 和Rock都繼續狀態大勇!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

bbml 發表於 21-7-8 20:43
Gigi係最有實力果個

昨天 yahoo live , 佢未完全好番,但真係比其他幾個高一班

https://youtu.be/_qojKqOVe7E

大宅

popofat 發表於 21-7-8 00:04
不過我信TBb有內定。五六年前識個女仔參加過港姐, 都話大概知內定邊幾個,其實又甘心陪跑因為大部分有興 ...

咁憑咩定呢 真係睇你有無富爸爸?

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

IOUBB 發表於 21-7-8 19:47
計聲靚同唱得係Gigi同Rock, 但 Gigi總係太賣弄技巧,未聽過有一次好好地感動到人
我對佢兩個睇高一線,
Roc ...

我都鍾意rock但係,好似觀眾比較對女仔克薄d, 班男子都一路食靚聲老本甘唱落去,女仔就要玩下技巧,玩下跳舞,玩下性感.......
日本の平安を祈ります

首頁
12345...8

尾頁

跳至