時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

雖然好唔想林鄭連任,但我真係唔想李家超做,好擔心之後香港言論會越收越緊

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 22-3-27 23:19

大宅

singdream 發表於 22-3-28 09:19
新聞播咗咁多次警方拉咗幾多個黃絲,你唔好話我知你無聽過啊!還是睇唔明新聞?咁都好意思叫人搵卑你?我 ...
警察拉的是暴徒,法官點判,大家心中有數,特首還叫人要尊重判決,政務司還替警察道歉

懷柔政策是好的,但只限於對奉公守法的市民,而不是企圖或意圖以抹黑、誣蔑、無所不用其極的黑暴或刁民。

藍、黃皆不滿政府你是對的,只要是親中人士做特首,黃人都會不滿,而藍人不滿政府,是源於現特首對黑暴的姑息,朝令夕改、草菅人命的抗疫政策, 你別來誤導。

黃人大聲疾呼、高舉旗幟的 “攬抄“ 動機和理念,再加上全球疫症的重創,才是令經濟變差的原因。

外資若撤出香港那又如何?不是黃人所盼望攬抄的願望嗎?但!撤出香港可在國內重開,被洗腦的香港人真是自視過高,自毀長城!

下屆特首和其班底一定要強硬,將亂港大軍連根拔起,但所費需時,平亂後才用你口中的懷柔政策,你慢慢等。

子爵府

回覆 janetlam74 的帖子

X2 , 一陣又多個好打得,上左場就被人打得香港真係無運行.

別墅

kamkong 發表於 22-3-28 06:57
自從睇左馬時亨訪問史美倫,我就喜歡佢做,佢作風硬朗,有管理才能,對法律和經濟熟悉,係行會成員熟悉政府 ...

搞政治唔係搞開經濟嗰批人做的, 特別係現在黃藍分化咁嚴重時期, 對政治敏感度要夠, 唔係睇住個市上定落丶資金有冇流出流入嗰款, 呢類人通街都係;特首需要做到面對強大反對勢力,對你一面倒不利形勢都能夠面不改容作出正確決定,執行北京政策, 呢種人整個建制實在冇幾多個...

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

czl115 發表於 22-3-28 14:42
同意你
我認為黑暴只係由明轉暗,一有機會定會捲土重來
下一任特首要夠硬淨才壓得住呢班牛鬼蛇神

一直都冇完過,由之前明堵路控制交通,改為控制網絡同傳媒,要和諧安定假新聞法一定要立。

水晶宮

2024勳章

kittylam 發表於 22-3-27 23:22
唔認為黒暴已經完結,只係因為有國安法加疫情問題由明轉暗,要香港安穩發展經濟一定要個果斷特首,對任何 ...

同意你
我認為黑暴只係由明轉暗,一有機會定會捲土重來
下一任特首要夠硬淨才壓得住呢班牛鬼蛇神

男爵府

kittylam 發表於 22-3-28 11:04
拉咗好多黃絲?明明就係暴徒 ,你先冇睇電視嗰個,電視有咁鬼多人暴動,拉得咁小都話多?睇黎你立場都幾鮮 ...

珍珠宮

singdream 發表於 22-3-28 09:32
最終好多人失業,經濟差,最終點止黃絲吵?!仲有,點解你將懷柔政策睇成等於放過罪犯?國安法已立,以後 ...

你係藍絲?瞓醒就睇到今日一個大笑話 !!!!
你覺得要對黃絲刁民懷柔,我認為要嚴懲,睇法唔同你就話人九唔搭八 ?我仔女好開心幸福,起碼識得分是非,唔好似你講野咁冇禮貌。
你成日自打嘴巴,尋日話同我溝通唔到,今日又話對牛彈琴,事實係你好中意同我溝通仲樂在其中,覆小次你都覺得會蝕本 !!!

珍珠宮

新聞播咗咁多次警方拉咗幾多個黃絲,你唔好話我知你無聽過啊!還是睇唔明新聞?咁都好意思叫人搵卑你?我 ...

拉咗好多黃絲?明明就係暴徒 ,你先冇睇電視嗰個,電視有咁鬼多人暴動,拉得咁小都話多?睇黎你立場都幾鮮明 ,有好多係警察辛苦拉咗,法官轉頭就放人,實際入罪有幾多?就算入罪幾樣罪連暴動罪都係同偷廁紙一樣判幾年,有幾嚴懲啊?我真係唔覺,偷廁紙同元朗藤條護家園就幾嚴懲,安定係有因為立咗比較強硬嘅國安法,絕對唔係你所謂懷柔,一條國安法唔夠,要加埋23條同假新聞法咁社會就更安定,懷柔對暴徒刁民係冇用嘅。
林鄭鞠躬話逃犯條例壽終正寢,你都可以話強推?結果換黎暴動變本加厲 ,我終於明白你對強推嚴懲理解同正常人完全唔同。

子爵府

kittylam 發表於 22-3-28 02:33
放過嘅咁多,我最好識得曬全港刁民知道邊個打邊個 ,叫你講拉咗嘅刁民,點判?容易咁多 ...

最終好多人失業,經濟差,最終點止黃絲吵?!仲有,點解你將懷柔政策睇成等於放過罪犯?國安法已立,以後繼續執法,兩件事有衝突?
好難要求你明架啦,連你自己講過既都唔明,回答先後次序又唔明,新聞又唔睇,之後九唔搭八亂咁答爹,唔知你係唔係咁教你仔女(如果有仔女),你仔女有咁既阿媽好可憐。睇多d先發表,費時影衰我地藍絲,卑黃絲笑死!
我已花咗幾個鐘認真答你,最後有人竟然係咩都唔明,對牛彈琴,浪費我時間!為咗咁既人搞到兩點先訓!

P.S.唔好再認衰我地藍絲啦!為仔女,得閒睇多d新聞、時事!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我土生生長、一定揀國安法丶社會無左安全丶還談什麽經濟發展?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

kittylam 發表於 22-3-28 02:33
放過嘅咁多,我最好識得曬全港刁民知道邊個打邊個 ,叫你講拉咗嘅刁民,點判?容易咁多 ...

新聞播咗咁多次警方拉咗幾多個黃絲,你唔好話我知你無聽過啊!還是睇唔明新聞?咁都好意思叫人搵卑你?我尋晚花咗幾個鐘同你講,你都係唔明?
你都未答到我,究竟用懷柔政策管治市民到底同嚴懲罪犯有咩關係?答到我未?
由硬推逃犯條例,已經引起社會撕裂。到國安法,無錯,係令黑暴平靜咗,係好既!但市民同政府既關係已極差,藍、黃皆不滿政府,咁樣落去對社會好?修補好關係,社會團結,等外國勢力無得再乘虛而入,唔應該?國安法係好,但好多外資企業已陸續遷離香港,最終對香港經濟好大影響,你明唔明?

子爵府

回覆樓主:

自從睇左馬時亨訪問史美倫,我就喜歡佢做,佢作風硬朗,有管理才能,對法律和經濟熟悉,係行會成員熟悉政府運作

子爵府

baby_jkk 發表於 22-3-27 21:56
唔覺喎!李家超做特首言論自由應該冇問題,除非有人成日想宣揚港獨

之前黑暴時期只有一種聲音蓋過全部,正 ...

同意,我覺得誰做特首,香港言論自由都不是問題,睇下我哋日日鬧林鄭,有冇人話我哋犯國安?最冇自由嘅時候係黑暴時期,我哋唔可以批評黑暴,一係就畀人打,一係就在bk或fb被圍攻,當時連出街都冇自由,要睇佢哋嘅時間表做人

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

singdream 發表於 22-3-28 00:54
首先,我第一個post一直覺得下一任係應該行懷柔政策,從無講過咩嚴懲罪犯,當然,懷柔唔等於唔洗懲罰罪犯 ...

對黃屍懷柔?

事實證明對佢地仁慈、即對全港正常市民殘忍、對社會垃圾、一定要斬䀆殺絕~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

牛年勳章

珍珠宮

happylife28 發表於 22-3-28 02:43
呢兩日啲人好燥底, 個個回 post 用詞都好粗鄙, 又郁下就鬧人, 有啲真係畀佢鬧到我想笑, 一個二個跳晒制咁, ...

潮濕 ,呢段時間都小咗上,追緊小說!!

禁止訪問

牛年勳章

珍珠宮

happylife28 發表於 22-3-28 01:59
講還講, 唔使句句話人思覺失調, 人身攻擊, 畀返啲禮貌啦!

某類人形xx最鐘意人身攻擊,以為隱藏得很好,大家心照

珍珠宮

singdream 發表於 22-3-28 02:00
又來啦,又復發?你覺得佢放縱嗎,自己又講唔出!

放過嘅咁多,我最好識得曬全港刁民知道邊個打邊個 ,叫你講拉咗嘅刁民,點判?容易咁多,都講唔出

首頁
12345...7

尾頁

跳至