自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果係嘅就真係陰公豬囉!

傳子女不獲「殿下」頭銜,哈里梅根強烈不滿,與查理斯三世進行激烈討論。路透/AP

https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2372825/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E5%82%B3%E5%AD%90%E5%A5%B3%E4%B8%8D%E7%8D%B2-%E6%AE%BF%E4%B8%8B-%E9%A0%AD%E9%8A%9C-%E5%93%88%E9%87%8C%E6%A2%85%E6%A0%B9%E5%BC%B7%E7%83%88%E4%B8%8D%E6%BB%BF

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

有得討論架?

伯爵府

牛年勳章

foggyao 發表於 22-9-19 00:32
英女皇係無護照嘅。
唔知其他貴族人員,都會要用英國護照定都係無?

只係女王冇passport

美國不容許雙重國籍
相信大仔係英國出世係得英國籍
細女美國出世就唔肯定

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

nisha 發表於 22-9-17 15:25
傳統如果脱離皇室就係平民,今時今日Harry 仲叫 Prince, 佢哋仲係Duke and Duchess of Sussex 已經比以前 ...

英女皇係無護照嘅。
唔知其他貴族人員,都會要用英國護照定都係無?

咁呢兩隻嘢同仔女都脫離咗皇室,即係會揸住英美兩國嘅護照?有乜事,可以歸邊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

loveclementine 發表於 22-9-16 12:20
呢個女人要嘅係權力。
佢可能當初以為入王室就要風得風 要雨得雨,
點知唔係嗰件事,連女王都自稱servant, ...

佢睇得太多迪迪尼童話故事,而無認真返學讀好歷史
又或只懂美國總統歷史,而根本唔認識歐洲君主制度嘅歷史

珍珠宮

Adiezz 發表於 22-9-16 11:17
兩個小朋友得番個虛名,將來大咗唔知會唔會嬲媽咪脫離皇室

唔會。會被教導憎厭皇室。成為皇室嘅黃c

珍珠宮

減齡達人勳章

kit2004 發表於 22-9-17 15:44
梅根應該係勁討厭女人係世界排首位

自從梅根出現後,英國人已經冇咁憎卡美拉,因為梅根仲討厭

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

littlehoneymum 發表於 22-9-16 11:16
請問冇咗殿下個名,即係點呀?

冇咗好多福利,包括冇免费24小時安保

男爵府

娶左呢個黑妹霉巾,皇室真係有排煩

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

vivi_C 發表於 22-9-18 16:50
係啊。嗰位JM定JM個老公分析過佢命格,話佢晚年好窮,開頭都唔明點解話佢窮,堂堂英國王子喎,但跟據梅根 ...

好想快啲搵個JM出嚟,再贈多哈利幾句!

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

alicemic 發表於 22-9-16 11:01
如果係嘅就真係陰公豬囉!

傳子女不獲「殿下」頭銜,哈里梅根強烈不滿,與查理斯三世進行激烈討論。路透/A ...

真系好多謝佢地脫離皇室

男爵府

Queenie_0012 發表於 22-9-18 08:17
喺?話佢晚年好窮?希望真係!
呢個智障過氣王子,一生無憂,做嘢成日不顧後果,瘟女瘟到親情都唔 ...

係啊。嗰位JM定JM個老公分析過佢命格,話佢晚年好窮,開頭都唔明點解話佢窮,堂堂英國王子喎,但跟據梅根既洗法,好難唔窮,離婚哈里又係渣都無,一齊既時候應該過咗好多係佢手

男爵府

Queenie_0012 發表於 22-9-18 08:17
呢個智障過氣王子,一生無憂,做嘢成日不顧後果,瘟女瘟到親情都唔 ...

係啊。嗰位JM定JM個老公分析過佢命格,話佢晚年好窮,開頭都唔明點解話佢窮,堂堂英國王子喎,但跟據梅根既洗法,好難唔窮,離婚哈里又係渣都無,一齊既時候應該過咗好多係佢手

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

vivi_C 發表於 22-9-18 05:10
每次見到哈里既新聞都不其然諗起呢到有個JM分析過佢命格,話佢晚年好窮,愈睇愈似!當初梅根不甘做死一世阿 ...

呢個智障過氣王子,一生無憂,做嘢成日不顧後果,瘟女瘟到親情都唔要,連天生嘅blue blood 都白痴到放棄埋,真係唔抵可憐!

男爵府

點知英女皇死後新英皇亳不睇佢地,分分鐘cut埋佢地條水,以梅根唔輸得性格,緊係死都要搲返啲,唔係點係美國過上等人生活,唔通叫佢出嚟拍戲咩,出書唔通年年出咩,問題係都無料點出書,咪搞下le 搞下露先有話題出書,睇佢地個款啲錢都洗得7788,分分鐘老豆唔過錢係佢手,梅根以離婚威脅哈里都似,哈里又情緒勒索老豆,咪繼續揼水,直到老豆死無錢先真係離婚,返正都無價值!諗住又利用仔女又搲一把錢,點知人算不如天算!呢台戲好睇好睇!

男爵府

每次見到哈里既新聞都不其然諗起呢到有個JM分析過佢命格,話佢晚年好窮,愈睇愈似!當初梅根不甘做死一世阿二,比大嫂永遠搶風頭,永遠都比較,又受唔起傳媒負面消息,就挑起哈里想逃離皇室條癮,做野無顧後果,諗住走就可以唔使做皇室工作又有阿爸/ 老爺比錢養,但同時間又唔明皇室規則,唔明點解大嫂仔女有王子/ 公主稱呼,但自己嗰個又無王子稱呼!笑死!於是以同皇室對著干為目標!凡皇室唔比做既通通都做!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Adiezz 發表於 22-9-17 16:58
美國人認為英國皇室係舊建制,梅根公開對抗係係反建制既英雄。梅根又成日暗示膚色問題,打種族牌,皇室對 ...

本來冇存在種族或者膚色歧視 ,但近呢幾年嗰啲「政治正確」同將一啲本身冇衝突嘅童話、卡通片專登改成有色人種去討好美國大愛人仕,真係自毁長城!

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

loveclementine 發表於 22-9-17 16:39
邊有灑脫過,佢哋自以為可以一半皇室、一半出去搵錢,但係阿嫲英明,睇得出佢哋出去賺錢嘅能力就係痴住皇 ...

兩公婆又真係好老土
哈里王子又係,好吾大體,依家仲衰,一D貴族氣質完全消失

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Adiezz 發表於 22-9-17 13:54
當時佢兩個認為長期被英國媒體攻擊,脫離皇室係要追求平和既生活,最大問題佢哋無同皇室商議下公開宣布脫 ...

謝謝解答

子爵府

Anpanmama 發表於 22-9-17 15:50
美國人好like佢

美國人認為英國皇室係舊建制,梅根公開對抗係係反建制既英雄。梅根又成日暗示膚色問題,打種族牌,皇室對子女待遇不同就會拉埋黎講,美國人好buy,今次無名銜將來肯定都會咁做

首頁
12345...9

尾頁

跳至