自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

昨天陪同兩個老人家去工展會買嘢,需然不是所有嘢都是特平,但因所有物品齊集,可以同時間入貨,行完買完,已經很倦,兩個老人家去休息,我去排抽獎,已經排了差不多一個小時,已跟職員解釋了,但說必須要見到二個老人家,才可以給他們抽獎,即是要我出去他們休息地方,找回他們再重新排隊才可以抽獎,或是打電話給他們自行跑過來抽獎站,但不可太久...抽獎品只是普通禮品,排隊人多,但只有4個counter職員,職員黑囗黑面又沒有禮貌,我們是真金白銀的消費,但要看抽獎職員面色,最後我放棄抽獎,只是老人家不快。

大宅

2024勳章

咪講左一個人最多抽三次

男爵府

當時我沒鬧職員,但抽獎職員由始至終是黑面及表現不耐煩,所以難受。排隊時,是沒有職員講解,初期也沒有看到牌子的人頭限制,待後期但已差不多到抽獎站counter才發現。其實老人家或行動不太方便,如要他們長時間站立排隊是很辛苦,或者用他們的長者咭或傷殘証是否可代替人頭計算,或在抽獎站位置附近给他們可以坐着的地方等待,這樣他們也可以一同參予抽獎及開心,因他們是有入埸及消費,不過這只是我的想法,可以不理會。我上來只是呻,已呻完,多謝各位!!

男爵府

有限次數,要見人頭都好正常啫,職員俾你打電話叫親友過黎已經好好啦,咁都要俾人鬧,唔怪之得職員面黑黑啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Ikymama 發表於 23-1-1 21:57
昨天一路排是沒有職員,所以沒有查單及講解。如果一早知道要按人頭,要老人家一同排隊才可以,我就不會浪費 ...

但係佢排隊入口果度..有個牌..寫住抽獎規則的...有寫300抽一次..每人最多抽3次...
由果個牌排到去抽獎個COUNTER...都排成3,40人....

人多...我果日都係排到一半先見到個牌..跟住先開始有職員問..買左幾多錢..幾多張發票..幾多人...
所以我先即打比我媽....果個位時...都重未去到有鐵欄圍住...

男爵府

唔可以讓比下一個人抽先,再慢慢等老人家過嚟再抽過咩

琥珀宮

Ikymama 發表於 23-1-1 20:02
當初我不知道要睇人數,以為消費足夠已可以,排隊用差不多1小時,又要受職員的難看面色,覺得難受。
...

你真有耐性,我10分鐘都唔會排

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Ikymama 發表於 23-1-1 15:43
昨天陪同兩個老人家去工展會買嘢,需然不是所有嘢都是特平,但因所有物品齊集,可以同時間入貨,行完買完, ...
唔要咪得,無謂

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我上次工展會抽獎,
抽到2張入埸券(但抽獎果日已經係最後一日 ) ,還好最後一抽,抽到一罐大鮑魚。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

whyyou 發表於 23-1-2 12:23
總之樓主就係衰貪心啦
我有朋友做前線, 成日聽佢講D客幾高高在上, 一唔啱心意就話職員... 職員用同一方式回佢, 就話佢比客人睇面色... 其實好多時都係雙向...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

認真一句,如果代排代抽,咁先唔公平⋯⋯沒完沒了!後面d人咪排到天荒地老!

珍珠宮

lojo11 發表於 23-1-2 12:20
一個人排, 抽3次都好合理... 如果個個一人排, 三人抽.. 後面嘅人咪好似比人插隊咁... ...

總之樓主就係衰貪心啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

一個人排, 抽3次都好合理... 如果個個一人排, 三人抽.. 後面嘅人咪好似比人插隊咁...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

月希 發表於 23-1-1 20:11
早排我都有去工展會..都有抽獎..
佢有個牌有寫...每人最多抽3次...買得多係要見夠人頭先有得抽...
一路排.. ...

好彩有你解釋!咁職員真係冇錯喎!都寫明又問定!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我睇來睇去都睇唔到問題响邊。
寫明一人抽3次,你一個人去排抽3次唔係正常咩?

瑪瑙宮

大廚勳章

Ikymama 發表於 23-1-1 21:57
昨天一路排是沒有職員,所以沒有查單及講解。如果一早知道要按人頭,要老人家一同排隊才可以,我就不會浪費 ...

其實求其左唔中咪得囉。。。如果三次裏面有一次中。。咪話我好好彩抽中大家開心咪算囉。。

唔使解釋話因為你哋兩個唔排隊,所以冇得抽嗰6次。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

Ikymama 發表於 23-1-1 18:03
如果不是老人家興致勃勃要抽獎,見到排隊的人龍,我也會掉頭走,不過不想他們掃興,時間早,又消費夠,才排 ...

咁何必排呢 獎品都唔吸引

珍珠宮

Ikymama 發表於 23-1-1 18:03
如果不是老人家興致勃勃要抽獎,見到排隊的人龍,我也會掉頭走,不過不想他們掃興,時間早,又消費夠,才排 ...
睇你寫嘅嘢,完全唔覺得你係因為所老人家興致勃勃先去抽喎,睇得出你根本係唔係都會抽,而家只係因為抽得3次,抽唔到你心目中嘅9次而嘈啫

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Ikymama 發表於 23-1-1 19:32
每人用電子消費滿$300就可抽獎一次,而每人最多可抽3次,今次是我陪着兩個老人家入內消費,因兩個老人家行 ...

你抽了3次啦!

子爵府

Ikymama 發表於 23-1-1 19:32
每人用電子消費滿$300就可抽獎一次,而每人最多可抽3次,今次是我陪着兩個老人家入內消費,因兩個老人家行 ...

如果係咁,你一個抽3次,唔比冇露面的人抽好正常。

首頁

尾頁

跳至