自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

見佢哋興奮地book機票,期待的樣子
知道佢長大了,雖有不捨,還是要放手
未試過離開咁耐㗎

la_source    發表於 23-4-3 16:37

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 23-4-3 20:18
都係攪笑回憶丫
我女當年去大阪,玩到好夜發現無地鐵,搭的士又貴,幾條友話寧願行路,行咗幾個鐘返民宿:j ...

就係呢啲蝦碌野先印象深刻

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

natnatbaby 發表於 23-3-19 16:39
亞女去年考DSE,早一年plan好,可惜疫情不許可,無grad trip, 無grad dinner,差D畢業禮也沒有了。今年入左 ...

舊年算好
之前2020/2021果d, 無grad din 無grad trip無畢業禮,無last day(網上say goodbye)連暑期工都無得做(經濟差)
我都好同情佢哋

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

rosenok 發表於 23-3-18 23:44
仲要處理突發野,搭錯車,唔知醒,都够佢哋玩

都係攪笑回憶丫
我女當年去大阪,玩到好夜發現無地鐵,搭的士又貴,幾條友話寧願行路,行咗幾個鐘返民宿
諗起都好笑

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

pauline_c 發表於 23-4-3 15:21
唔同地方,唔同酒店,措施可能有分別,email 酒店 confirm 咗先比較安心

明白,謝謝你!

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

olkan 發表於 23-4-3 15:02
有啲酒店有講明唔租俾under 18。
我以前book兩個房,其中亞仔唔夠18,我有講明我係一齊check i ...

原來係咁,謝謝你!

男爵府

kcpak 發表於 23-3-18 19:07
我囡慣左,c6一向都對呀囡好嚴
呀囡之前初中都嘈過,依家乖乖聽爸爸話 我話考完dse都18歲,有咩 ...
same as my C6
我囡都慣咗,早幾年阿女被拒去 graduation trip
到今年阿女21歲自己比錢去旅行都唔多願比阿女去

大宅

PW530 發表於 23-3-18 17:11
我女都係
我女都系

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

bu-b 發表於 23-4-3 14:35
我仔都係會考完DSE去,我哋比錢。

不過想問,其實去到酒店check in, 係咪每間房都要有一個夠18歲的?因為 ...

唔同地方,唔同酒店,措施可能有分別,email 酒店 confirm 咗先比較安心

珍珠宮

bu-b 發表於 23-4-3 14:35

不過想問,其實去到酒店check in, 係咪每間房都要有一個夠18歲的?因為 ...

有啲酒店有講明唔租俾under 18。
我以前book兩個房,其中亞仔唔夠18,我有講明我係一齊check in。
之前有jm book係自己幫手訂俾亞仔,有同酒店溝通過。

珍珠宮

kcpak 發表於 23-3-18 19:07
我囡慣左,c6一向都對呀囡好嚴
呀囡之前初中都嘈過,依家乖乖聽爸爸話 我話考完dse都18歲,有咩 ...

如果真係幾個女仔去,唔通又帶個叔叔去咩

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

iris2014 發表於 23-3-18 21:37
我想知通常係父母出錢定細路自己出錢?
我嗰個都係自己俾錢,因為要做番幾個月part-time先夠錢去,所以一定過咗18歲

男爵府

宜家D父母收入高左,子女畢業已經可以去grad trip, 我第一次同朋友去旅行係出嚟做嘢,自己儲錢

珍珠宮

不過想問,其實去到酒店check in, 係咪每間房都要有一個夠18歲的?因為其實好多同學未夠18歲

翡翠宮

esmehouse 發表於 23-4-2 15:45
我嗰個都係上年考完,今年約埋啲 friend 一齊補去 Grad Trip

去哪?誰比$?

別墅

熱血勳章

Kittymummy 發表於 23-3-18 23:36
其實應該比佢去玩,因為難得考完dse辛苦完,同埋大家第日會去唔同既大學。各有各忙,之後又做intern畢業後 ...

我應同你講話。

大宅

我嗰個都係上年考完,今年約埋啲 friend 一齊補去 Grad Trip

我大囡grad 左兩年,今年先補返和中同去韓國。

細囡上年grad,今年補返同兩班死黨分別去日本和台灣。

佢哋有做part time 補習和intern,不過我都會資助下佢哋嘅,因為復常後機票好似幾貴

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ahmi 發表於 23-4-2 16:32
去邊啊?
日本
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

ymw9090 發表於 23-4-2 16:00
訂台灣酒店,要小心走火通道。
記憶中,多年前香港預科生台灣畢業旅行,發生的悲劇。
...

我嗰個都去台灣都要叫佢小心啲

男爵府

去邊啊?

首頁
12345...6

尾頁

跳至