自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

「林二汶2.0」

https://www.hk01.com/article/101 ... articlecopy&utm_medium=referral

方皓玟(小明)早前於TVB現身音樂節目《J Music》,與冼靖峰(Archie)合唱《分手總約在雨天》,但隨即被大批網民表示對她失望,更指她上無綫節目是「林二汶2.0」,更揚言要脫粉。雖然亦有網民力撐小明到TVB現身節目都只是借一個平台來宣傳音樂,並無任何不妥,事件令正反兩邊的網民熱烈的討論,而小明今日(22日)則在社交平台開直播回應事件及與網民聊天。

小明被網民質疑為什麼要上TVB節目?而小明就表示覺得現身TVB並沒有什麼不妥:「我唔覺有咩問題,歌手都想多啲機會去推廣自己嘅作品,任何平台都歡迎,自己係好隨意,覺得冇所謂。」她亦有提到網民的留言都會看,會思考大家的留言內容,她覺得自己沒有錯及問心無愧便會繼續做。

對於有網民表示要取消追蹤小明,她則表示取不取消追蹤是大家的自由:「當然你可以unfollow我,因為呢個係你自由,follow過我之後unfollow都係緣份,多謝你哋曾經follow過我。」她希望大家先了解才作出批判,可以先看一下節目的製作,假若真的不適合就不看:「我知好多人唔睇TVB。唔啱咪唔睇,何必諗到咁複雜?」

男爵府

mickeyeva 發表於 24-4-22 22:42
「林二汶2.0」

係電視見到成隻樣衰版百骨精咁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

奇奇媽媽 發表於 24-4-23 11:27
黃屍最中意批鬥,而家互批,我都係食花生好了

佢互相批鬥,我都算!但仲要懶清高嗰下先慘

伯爵府

一罐可樂 發表於 24-4-22 23:50
佢都有今日, 比返佢d 同類鬧爆, 佢d 同類之前對tvb ,不了, 不了,
抵制唔埋黃堆藝人/ 歌手, 何其專制

黃屍最中意批鬥,而家互批,我都係食花生好了

子爵府

回覆樓主:

呢個黃人好似已婚同有仔女

珍珠宮

nancy29 發表於 24-4-23 10:46
牙醫好似係同tbb有問題,唔關顏色事,不過佢都係有d麻煩,之後間公司又有問題
...

係,佢一早原先同TVB 合約上不歡而散,喺某啲人見佢反TVB 加上本身政治取態代入咗啫。
咁TVB 唱片部都改頭換面,同返TvB 合作都正常。

子爵府

師妹 發表於 24-4-23 10:11
隻曱甴講到:我知好多人唔睇TVB。
咁佢講到好多人唔睇,佢又上TVB做宣傳把鬼咩!又要上個台,又要踩一腳。 ...

佢講漏咗,係好多甲由唔睇TVB!
但佢知好多內地人睇,所以咪要跪低囉!

珍珠宮

喺時候認清啲歌迷係買佢嘅政治取態定音樂啦!

有啲咁低質嘅歌迷唔怪得紅唔起(佢有歌喺hit 定認受性係唔高)

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

過往幾年佢D歌唔紅都可以打入商台最喜愛女歌手5強, 唔知今年商台仲比唔比佢呢

子爵府

回覆樓主:

佢地真係好無骨氣,又要反又要上TVB、國內,睇下DD姐,謝生謝太,東莞欣

珍珠宮

hohoho2013 發表於 24-4-22 23:24
查到塊面冇晒血色,染到成頭金,指甲長到呢~~成隻鬼咁樣

呢啲咁嘅過期化妝打扮,佢想扮鬼婆囉!好核突呀!再加上鬼爪指甲真係想嘔⋯⋯

珍珠宮

babycam 發表於 24-4-22 23:16
今日的我打倒昨日的我

咩事?點打倒法?

大宅

冇骨氣
從來冇follow 過她

男爵府

Glau 發表於 24-4-23 10:18
"奶共", "送中"黃人最鍾意講既. 係佢自己講吾會派歌去TVB. 牙醫都係. 你企硬我仲尊重你. 吾好下次謝安皮上T ...

牙醫好似係同tbb有問題,唔關顏色事,不過佢都係有d麻煩,之後間公司又有問題

伯爵府

回覆樓主:

牆頭草,之前以為手足好強大,依家先知都係祖國強大
不過我欣賞佢夠膽識

侯爵府

開心吸收勳章

一講有利益, YC就話宜家仲分黃藍咩.

侯爵府

2024年龍年勳章

大家唔使咁執著,心平氣和,人都健康D

侯爵府

2024年龍年勳章

大家唔使咁執著,心平氣和,人都健康D

侯爵府

開心吸收勳章

"奶共", "送中"黃人最鍾意講既. 係佢自己講吾會派歌去TVB. 牙醫都係. 你企硬我仲尊重你. 吾好下次謝安皮上TVB 喔.

大宅

回覆樓主:

隻曱甴講到:我知好多人唔睇TVB。
咁佢講到好多人唔睇,佢又上TVB做宣傳把鬼咩!又要上個台,又要踩一腳。唔多人睇唔好上囉!犯賤呀?!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊