夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我朋友啱啱隔離搬左一家人入黎, 其中個女廿幾歲, 我朋友個老公同個女仔一見鐘情, 依家要同我朋友離婚, (佢地結左婚差唔多十年, 佢老公都三十幾四十歲人), 我聽到覺得我fd好慘, 好彩佢地無細路, 我fd話要同個女仔父母吵大鑊, 我覺得好難囉, 感情事父母好難管, 尤其是個女仔都廿幾歲, 唉, 鄧我fd難過

mini_yan  即係你朋友個老公同果個女仔一齊左呀?@@''!!!  發表於 11-9-2 15:16
dalew  吓..  咁都得~  發表於 11-8-25 14:58
ificould  聽到真係好難過...  發表於 11-8-25 03:06
Ocean11  慘呀,你多D支持下你朋友啦,佢而家一定個心傷到透了!  發表於 11-8-24 16:26

侯爵府

我fd搬返屋企喇, 佢家人既意思, 覺得一日未正式離婚都唔好讓間屋比人, 比佢地咁近去偷情, 但個賤男即刻搬走左, 真係好似見多我fd一眼都眼冤咁我fd又對住四度墻日日以淚洗面

伯爵府

你個friend真係有少少走火入魔喎....不過,我估你而家點勸都無用。

當然,針唔拮到肉係唔知痛,佢一定係好痛苦。但係,有時旁觀者真係會清晰D。你個friend係慘,但佢好彩在無小朋友,其實,佢應該要攞番D尊嚴,唔好仲求個老公同佢好番,裝備自己,唔好為個衰人扮靚或做任何嘢,佢應該為自己。他日如佢老公真係想返轉頭,佢都唔好lur飯應呀,無晒尊嚴往後盞死!

希望佢返D起返身振作啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆:我朋友老公鐘意左隔離屋個女仔

啲男人成日以為自己好醒,其實...真係好鬼白痴!

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

禁止訪問

侯爵府

天气很好 發表於 11-9-2 00:50
回覆 mimikitty28 的帖子

无用ga,叫你个fd5好浪费钱la。

呢d情況佢好難清醒, 當局者迷, 要佢自己釋放自己先得, 旁人真係無計

別墅

无用ga,叫你个fd5好浪费钱la。

伯爵府

mimikitty28 發表於 11-8-31 16:04
我fd問我, 好想去問米, 叫佢的祖先上來問下阻止佢同個女人交往我真係比個fd嚇親, 我真係怕佢會 ...

佢真係越稔越多野wor,而且開始求助d無形的東西
仲要比佢稔到而且想實行
真係擔心佢越稔越鑽牛角尖呀!!!
咁你點答佢呀?

mimikitty28  我話我唔識呢個行業既人, 叫佢唔好亂黎.  發表於 11-8-31 17:09

侯爵府

我fd問我, 好想去問米, 叫佢的祖先上來問下阻止佢同個女人交往我真係比個fd嚇親, 我真係怕佢會癲

複式洋房

棄糟糠嘅男人無好下場的. 身邊唔少例子係咁, 你睇X富商幾大鑊就知啦!!!

禁止訪問

大宅

呢個係我同EX分開左之後,癲過沉過所得出既結論.. 我絕對明白你朋友既感受架.. 雖然我都係康復期間,未好得哂,不過日子都要過架.. 唔會因為你失意而停頓.. 叫你朋友完全唔好再諗,即時放低段感情根本就無可能.. 時間係最好既沖淡劑..
媽媽最愛看見你的笑面~~

侯爵府

sylviayan 發表於 11-8-26 09:23

同你朋友講.. 活得精彩有意義係為自己,為愛自己既人而做,而唔係為左呢D負心賤男 ...

如魚飲水冷暖自知, 針唔拮到肉始終唔知痛, 我會盡量抽時間陪下佢, 深信時間係最好的治療藥, 十年後又係另一番新天地

大宅

同你朋友講.. 活得精彩有意義係為自己,為愛自己既人而做,而唔係為左呢D負心賤男做架..

而且外表雖然緊要,但內涵都要架,不如叫佢去進修下,一來有個寄託,學識永遠都係自己,無人可以搶得走,所以係最穩陣既投資,亦都可以藉此擴闊圈子,個世界唔同左,諗法都會唔一樣..

叫你朋友加油呀.. 佢要走點阻都無用.. 留番尊嚴俾自己,咪等個賤男以為自己巴咩閉..
媽媽最愛看見你的笑面~~

侯爵府

jess6622 發表於 11-8-25 23:49
睇到你朋友咁,唉,真係也都up埋,希望佢係因為自己先去扮靚啦還好她有你這個朋友,如果唔係都 ...

我fd不嬲唔化妝, 但佢居然掃左一萬元護膚品同化妝品, 唉, 真係無言, 佢仍深信如果佢執後生d個老公會返轉頭.

男爵府

elong 發表於 11-8-24 16:02
剛剛搬黎就撻着,
咁快要離婚?!?!?
睇到都覺得好難過...

我同意!!!比佢屋企人知,d個男人真面目,再婚都有機會再離婚~

大宅

引用:Quote:love2hate+發表於+11-8-25+18:44+我

原帖由 mimikitty28 於 11-08-25 發表
但我知我fd佢仲好痴心, 好希望佢老公會返轉頭, 每次陪佢出街散心佢都會買一些佢以前唔會買的衫, 佢以為佢 ...
睇到你朋友咁,唉,真係也都up埋,希望佢係因為自己先去扮靚啦還好她有你這個朋友,如果唔係都唔知點捱過這段時間。

伯爵府

好媽媽勳章

del....................

大宅

引用:我都好唔明,+依家幾十歲人仲會一見鐘情,+我

原帖由 mimikitty28 於 11-08-24 發表
我都好唔明, 依家幾十歲人仲會一見鐘情, 我以為十幾年前先有, 最令人費解係個女仔又痴埋去, 我fd好傷心, 從 ...

禁止訪問

引用:Quote:love2hate+發表於+11-8-25+18:44+我

首頁

尾頁

跳至