親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教, 有冇人知邊幾間曼谷中價酒店, 係有套房for 4人架? 萬分感謝!

大宅

引用:回覆+blueboy+的帖子novotel+on+siam+squar

原帖由 cp3g 於 13-09-17 發表
回覆 blueboy 的帖子

novotel on siam square 應該好舊,但上佢個網睇又好新喎,是否裝修過呢?thanks ...
Novotel on Siam square remodel 過間房
不過洗手間冇換

大宅

回覆:umama 的帖子

因為我1家4口同2個屋企人去, 4大2小, 大家都想住two bedroom ar!

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

abcbibi 發表於 13-9-25 01:01
請問點解唔適合帶bb車呀?
Why u need suite? cooking?

侯爵府

kc1016 發表於 13-9-25 14:22
請問你訂邊間? 我新年會去, 1家四口訂一間, 3個長老訂一間. 謝謝!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=8310393

伯爵府

焯媽媽 發表於 13-9-13 12:33
唔知點為之中價?

700港元一晚4人包四早餐, 地鐵樓上, 唔知係唔係中價??

請問你訂邊間? 我新年會去, 1家四口訂一間, 3個長老訂一間. 謝謝!

大宅

原來如此!
我想book urbana langsuan 2- bedroom executive, 但見你話行5-8先到chit lom bts, 咁我帶2個小朋友(yrs1.5 & 3.5) 去, 其實呢間油店算唔算方便呢?

umama  U better serach other 我估有其他會啱d  發表於 13-9-26 14:06

珍珠宮

abcbibi 發表於 13-9-25 01:01
我係想話BKK 路唔係咁,行人路高一大級但又無斜膊,要抬車或“鄧”一下BTS 又多數係無電梯, 無論係地面入站, 甚至入閘上月台。

不過如果次次坐的士 或包車應該無問題

大宅

珍珠宮

回覆 wunwunmum 的帖子

一個套房有toilet inside, 另一個toilet 係一入門無試早餐,不清楚
行5﹣8去chit lom, 途經幾間食店, 亦有街邊檔

個人認為不太適合帶BB車

大宅

umama:
想問下urbana langsuan 2- bedroom executive
1. D bedroom 係咪有獨立廁所?

2. 早餐多唔多嘢食

3. 環境方便嗎?

Thx!

我11月去,苦惱找酒店中!

珍珠宮

abcbibi 發表於 13-9-18 01:10
我屋企而家就係睇中呢間呀, 15/16中。 請問你住過覺得如何?
行5-8先到chit lom bts。房夠大,有廚房,內有洗衣機mircowave。33f 有小型泳池,都幾好。

大宅

我屋企而家就係睇中呢間呀, 15/16中。 請問你住過覺得如何?

珍珠宮

I tried urbana langsuan 2- bedroom executive.

大宅

cp3g 發表於 13-9-17 23:11

novotel on siam square 應該好舊,但上佢個網睇又好新喎,是否裝修過呢?thanks ...
新唔新我都唔多知呀,請各JM報料,我真係純粹過晚夜而且novotel就算舊應該都唔會太差就算,咁當然都唔expect好好啦,不過兩大兩細都要兩間房所以用級數將就吓囉

大宅

novotel on siam square 應該好舊,但上佢個網睇又好新喎,是否裝修過呢?thanks

大宅

我訂novotel on siam square 因為我去BKK 只打算比阿仔去對面商場玩玩類似babyboss嘅野同食飯,留多晚就轉入pattaya所以最緊要方便唔使吓吓要搭車,浪費時間又浪費金錢,最緊要係唔係你話要的士就有而且市中心又塞車,novotel有family extra room 優惠,你同一個family的話訂第二間房會係第一間房嘅半價,平均HK$800一晚,我雖然一家4口小朋友都細但多數都會book two bedrooms or two rooms,其實價錢差不多的話我prefer two rooms, 咁我同老公就一人睇一個,唔使爭toilet尤其去夜咗之後趕住冲涼訓覺,又唔怕一個起身嘈醒其它人,我估呢個優惠只有官網有

男爵府

點解你地成日搵到D幾十 B 的士,
我截親的士佢都話唔起標~
就咁講個價比我聽....
近近地佢都夠謄開200 B ...最多都係講價講到平50 B

umama  你要話"猜meter"  發表於 13-9-18 00:28

大宅

回覆:焯媽媽 的帖子

真係好多謝你嘅資料, 我研究吓先!

侯爵府

abcbibi 發表於 13-9-12 15:24
或者邊度可有資料? 有冇咩網可search倒?

我多數係BOOKING.COM搵房的.

我住4人套房, 2房一廳,

首頁

尾頁

跳至