自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

請問有無人買過可以刨三角鉛筆的鉛掣刨? 在那裡可以買到?

蜻蜓牌既大孔都唔夠大,我攞埋枝筆去文具舖度,無適合既。上淘寶睇,有啲大牌子既可以刨直徑10.2mm的筆,不過唔想買10蚊8蚊野俾10蚊8蚊運費

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

藍色嗰隻施德樓約HKD25,一般書局如大眾,三聯等有售

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+KBIB2008+於+13-10-4+16:36+編

原帖由 KBIB2008 於 13-10-04 發表

請問有無人買過可以刨三角鉛筆的鉛掣刨? 在那裡可以買到 ...
買施德楼

[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

別墅

回覆:有無人買過可以刨三角鉛筆的鉛掣刨?

我响文具店買$9個,Faber-Castell ,可刨三角鉛筆

男爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回

千年史有得買。

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

我買左個電動。有兩個芯的。

水晶宮

morrigan 發表於 13-10-4 19:38
How much for each?
其實買左好耐,紅色果個超過100蚊,但佢可以刨粗三角筆,所以當年貴d都買,同埋真係好好用,藍色果個都好用,3、40蚊度(唔太肯定)。

男爵府

好媽媽勳章

引用:貴,但超好用!+

原帖由 jk923 於 13-10-04 發表
貴,但超好用!
How much for each?

水晶宮

KBIB2008 發表於 13-10-4 16:33
請問你左邊o個個幾錢,大間商務等地方買? 上淘寶見到有間賣人仔25元,加埋運費可能同香港買差唔多 ...
都係大x、商x、三x果d大書局買,唔太記得幾錢。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

文具鋪

珍珠宮

KBIB2008 發表於 13-10-4 17:06
你就好,有 Thomas,我為左個鉛筆刨,買左3支Hello Kitty 鉛筆俾個,仲未用,個刨既刀片已經唔利了! :s ...
你個仔有冇嫌棄?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

參考舊作:
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ble&tid=1958923

大宅

回覆:KBIB2008 的帖子

我買筆時,盒內巳有

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:KBIB2008 的帖子

呢隻可刨12mm粗筆

KBIB2008  唔該晒!  發表於 13-10-10 14:09

子爵府

大眾,有大細窿嗰種,廿零蚊個
先前呀媽買過10蚊個,用左幾次就刨唔到

男爵府

jamjam1005 發表於 13-10-4 16:59
我喺文具店買一pack三枝Thomas粗三角筆連筆刨$20左右,仲有其他公仔架。
你就好,有 Thomas,我為左個鉛筆刨,買左3支Hello Kitty 鉛筆俾個仔,仲未用,個刨既刀片已經唔利了!

大宅

我喺文具店買一pack三枝Thomas粗三角筆連筆刨$20左右,仲有其他公仔架。

男爵府

小倩 發表於 13-10-4 16:38
你支係粗定幼嘅三角筆?
幼嘅Carl (約$5X-7X)可以刨到呀
He, 我講得唔清楚,係粗既 (仲諗住幼兒用的三角筆只得一種) 咁我去大間文具舖睇吓啦,唔該!

子爵府

商務, 好似8蚊

王國長老

你支係粗定幼嘅三角筆?
幼嘅Carl (約$5X-7X)可以刨到呀

首頁

尾頁

跳至