親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

2013聖誕新加坡親子行

D1

香港—新加坡—住機場過境酒店(淩晨機的好選擇)

D2

牛車水--馬里安曼廟--佛牙寺--麥威士熟食中心--聖安德烈教堂--濱海灣花園(Gardens by the Bay)-- 新加坡摩天觀景輪(SINGAPOREFLYER)

D3

suntec city新達城--新加坡植物園(Singapore Botanic Gardens)-- 新加坡科學館-鴨子船-

D4

LEGOLAND—HELLO KITTY LAND--The Little BigClub

D5

環球影城--VIVO CITY

D6

聖淘沙--palawan beach(port of lost wonder奇幻樂園)-- Sky ride and Luge(斜坡滑車)-- 新加坡萬象館--糖果屋candylicious

大宅

回覆 ilovemiffy 的帖子

D1 遊記

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=51062&do=blog&id=126883

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

追~~~~

想知D3 搭咩車~~~有車站給車的相嗎??

別墅

請問科學館值得去嗎? 同香港的分別大嗎? Thx!

男爵府

回覆:ilovemiffy 的帖子

gerger之後點r?幾歲?我都好想知小朋友病左可以點,我老公可能會選擇唔去呢,但我可能都會想搏下呢

大宅

發緊燒可以入境新加坡嗎? 果邊入境無人查體溫?

伯爵府

引用:回覆+ilovemiffy+的帖子從沒試過乘搭這麼晚

原帖由 ilovemiffy 於 14-03-10 發表

小朋友幾歲?

大宅

回覆 amonyee 的帖子

我全程都以MTR為主,MTR超方便。又好平。

大宅

回覆 taiming 的帖子

4歲唔夠

大宅

回覆 lululai 的帖子

我都好奇怪,竟然冇體溫檢查,冇人理。

我去台灣果次,又係發燒,一入境,就比人捉埋一邊填資料。然後全程有電話關心每天病情。

去旅行,帶小朋友,以防萬一,要PALN埋當地看醫生的資訊。

我一到新加坡,問一個新加坡超級市場裏賣果汁好好的人阿伯,佢話可以去唐人街看醫生,較平,我住CITY HALL果邊好貴。

我去台灣時去大醫院的急症室,花蓮偏僻地方的診所,回來都CALIM到保險。

大宅

回覆 tarot_elle 的帖子

我選擇博,好好彩,都係小感冒。

平時食開的藥一定要帶,一定要買保險,自己FEEL到小朋友情況變差,要立即睇醫生。

大宅

回覆 snoopychan13 的帖子

科學館做資料搜集時,都說值得去,但我地只係玩科學館的其中一樣-----水上樂園,冇時間去玩其它,可惜。

下次再去新加坡,一定要去。

大宅

D1 圖文並茂 版本請按以下連結。

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=51062&do=blog&id=126883

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:ilovemiffy 的帖子

我黎緊7月去,因為想慳錢,所以都想搭mrt唔包車同的士。
想問一下,由city hall搭車去動物園,你係搭咩車?

大宅

amonyee 發表於 14-3-10 21:17
我黎緊7月去,因為想慳錢,所以都想搭mrt唔包車同的士。
想問一下,由city hall搭車去動物園,你係搭咩車? ...

先搭MRT到宏茂橋ANGMOKIO站,然後再轉搭巴士138號終點站就是動物園。

MRT很方便,你出發前搵定資料就可以,機場到市區搭MRT好平,同埋好方便,也快。

大宅

D2牛車水--馬里安曼廟--佛牙寺--麥威士熟食中心--聖安德烈教堂--濱海灣花園-- 新加坡 ...

D2遊記
http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=51062&do=blog&id=126913

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

睇晒你4天的BLOG 詳細又多相 好看~~ 多謝分享!!

原來 The Little Club 都幾多野玩 (之前好多人話又貴又似冒險樂園 所以我諗住放棄唔去) 我仔超愛 Thomas 所有成員 佢見到一定好興奮 但我暫時只plan左去1天 legoland 怕唔夠時間~~

大宅

woodstock723 發表於 14-3-13 16:03
睇晒你4天的BLOG 詳細又多相 好看~~ 多謝分享!!

原來 The Little Club 都幾多野玩 (之前好多人話又貴又 ...
如果喜歡THOMAS,還是建議去一陣,2個小時也好,小朋友會好開心的,同埋個SHOW好好睇,你見相片中我個仔幾投入幾開心。

從LEOGLOAND 去的車程每程最多20分鐘。

LGOLAND 除非好喜歡,如果唔係又是那些什麼樂園都有的設施,只是由MICKEY MOUSE換成LEGO咁樣。可以話特別,又可以話冇什麼特別。

woodstock723  謝謝你的宝貴意見呀~~~ 令我改變心意了 haha  發表於 14-3-13 16:49

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

[size=11.818181991577148px]謝謝你的宝貴意見呀~~~ 令我改變心意了 請問Thomas Show一天有幾多場?? 怕中途去 會Miss左無得睇

大宅

想問一下 你Legoland 的行程。
你們是平日去的嗎? 因為我下星就出發去Singapore, 也是平日去 Legoland, 也是包車去。不知道會不會一樣的塞車, 我們初定的時間是 10:00 酒店出發, 然後4:45 回程. (不去 Hello Kitty Town)

如果計了塞車在內, 看來是要再早一點了吧...

首頁

尾頁

跳至