自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

唉!識左十幾年,算老朋友,但吾會約食飯行街,心意果種,有事會支持同關心,不過除左一年一次生日會食餐飯其他就冇咩時間見面,佢係經紀,我有比生意佢賺傭金,我算係契家姐果種,今晚ws我要借30萬,咁點好?我吾想借,由其過年過節。煩,,點講好呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 一人一句 的帖子

咪話佢知你冇LOR, 如果佢知你有, 你咪話做了大閘蟹, 千萬不要做擔保

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

30萬???
咁多,答佢無能為力。
幫佢,害苦了自己。大拿拿30萬喎!點借,借了,佢又可以點還?

la_source    發表於 16-1-13 10:34
wcpcelia    發表於 16-1-13 09:09
mamapigpig    發表於 16-1-13 02:15
LamSiuB    發表於 16-1-13 01:25
Childhood is journey, not a race.

子爵府

回覆:一人一句 的帖子

話自己無咁多錢,我覺得朋友最好唔好有錢銀糾葛,好易連朋友都無得做

男爵府

回覆:朋友借錢

唉……佢就係知我一定有先問,話個半月必定還。我全程ws吾敢通電話。

男爵府

引用:30萬

原帖由 是是但但 於 16-01-13 發表
30萬???
咁多,答佢無能為力。
幫佢,害苦了自己。大拿拿30萬喎!點借,借了,佢又可以點還?:sweating ...
佢一個月揾6,7萬估計有既,但30萬,佢話按左樓D錢個月半返倒,可以還。

男爵府

有冇問佢有乜事?

男爵府

BK Milk勳章

引用:唉!識左十幾年,算老朋友,但吾會約食飯行

原帖由 一人一句 於 16-01-13 發表
唉!識左十幾年,算老朋友,但吾會約食飯行街,心意果種,有事會支持同關心,不過除左一年一次生日會食餐飯 ...
過來人奉勸你一句\"不要借錢給朋友\"

除非佢唔還你又無所謂

珊瑚宮

2024年龍年勳章

咁多!!!
呢個銀碼真係冇可能

別墅

唉!識左十幾年,算老朋友,但吾會約食飯行街,心意果種,有事會支持同關心,不過除左一年一次生日會食餐飯 ...
你問自己,佢係你心中值唔值30萬

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

30萬應該借左就走佬了,不要傻,沒有永遠的友誼。 經紀30萬已經是年薪了,冇可能還到俾你的。

greenpea    發表於 16-1-13 18:09

珍珠宮

畀面勳章

30萬喎樓主,勸你都要諗清楚!錢借左出去就預左冇架喇

侯爵府

30萬
不如你借3萬俾我
一定千萬唔好借!

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:唉……佢就係知我一定有先問,話個半月必定

唉……佢就係知我一定有先問,話個半月必定還。我全程ws吾敢通電話。
話d錢喺晒聯名戶口,老公唔俾

或者你借晒俾屋企人,依家都冇錢

大宅

其實借或唔借都要預冇咗個 friend,不如慳番三十萬

男爵府

烦乜丫!一句講,吾借.問点解,答吾想,仲烦就話一定吾借吾駛再問.

公爵府

之前我開過post問過點拒絕借錢
你可以同佢講你成手蟹貨邊到有錢

子爵府

有錢唔代表一定要借,一句sorry唔方便就得,唔需要同佢解釋點解唔借

xi_belle    發表於 16-1-13 18:16
wcpcelia    發表於 16-1-13 09:09

男爵府

洗咩咁煩。

一句~唔好意思,幫唔到你

夠啦,唔需要解釋咁多,對方明架啦

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

無能為力

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁
12345...6

尾頁

跳至