網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我分別有用app及網頁登入試upload回鄉證no先,但佢第一個step係叫我入銀行卡no先,我未上去搞電話卡同銀行卡,係咪乜都無得做住?

男爵府

回覆 c9jai 的帖子

大宅

回覆:茄豬媽 的帖子

Thanks, 要完成整個實名手續,我總共需要帶咩文件上去?

男爵府

以我所知如果你冇銀行卡就算你upload晒所有證件俾佢都係冇用的~呢項措施太麻煩太離譜,所以我已經放棄搞實名認證了,之前為咗呢樣野打去客服問,啲客服都好似一知半解咁,坦白講支付寶咁做簡直係打爛自己飯碗,相比下paypal嘅service真係比支付寶好好多

大宅

引用:以我所知如果你冇銀行卡就算你upload晒所有

原帖由 bububuu 於 16-05-08 發表
以我所知如果你冇銀行卡就算你upload晒所有證件俾佢都係冇用的~呢項措施太麻煩太離譜,所以我已經放棄搞實 ...
我都十萬個唔想上去搞,但都係向錢看姐,唔想係香港買貴價淘寶貨嘛有時會幫熟人買埋一齊落香港,好大機會超額。同埋我唔會成日上大陸順便淘埋張電話卡一勞永逸

翡翠宮

c9jai 發表於 16-5-8 16:30
我都十萬個唔想上去搞,但都係向錢看姐,唔想係香港買貴價淘寶貨嘛有時會幫熟人買埋一齊落香港, ...

搞咗好好架,有内地銀行帳户,所有内地網站付款都得,只識淘寶太單調。

男爵府

回覆 c9jai 的帖子

我當初諗住搞實名係因為想放野上閑魚賣or大陸網賣, 用支付寶黎收錢, 而唔係用黎買淘寶呢~買淘寶嘅話我用PPS已經ok~方便之餘手續費又唔貴

複式洋房

我之前一無所知,睇完這裡都有很多教學!昨日終於上大陸找中國銀行開戶,之後順利完成支付寶認證

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

國大代表 發表於 16-5-8 18:57
我之前一無所知,睇完這裡都有很多教學!昨日終於上大陸找中國銀行開戶,之後順利完成支付寶認證
...
請問要帶咩文件上去開戶?
最少要開幾多錢?

THX

珍珠宮

引用:我之前一無所知,睇完這裡都有很多教學!昨

原帖由 國大代表 於 16-05-08 發表
...
要放底幾錢先唔洗銀行手續費

複式洋房

回覆 國大代表 的帖子

大宅

我有HKD9X 係支付寶 (退貨所退嘅錢), 唔知點可以拿回, 但又唔想 上載銀行咭資料做實證! 各位JM有無辦法? 教吓我

大宅

已有大陸工行銀行卡包網上銀行和香港買的一卡兩號要怎樣做?

翡翠宮

NandM 發表於 16-5-9 15:59
我有HKD9X 係支付寶 (退貨所退嘅錢), 唔知點可以拿回, 但又唔想 上載銀行咭資料做實證! 各位JM有無辦法? ...

已經凍結咗?

翡翠宮

dd2laser 發表於 16-5-9 17:36
已有大陸工行銀行卡包網上銀行和香港買的一卡兩號要怎樣做?

首先工行户口要係用1卡2號嘅大陸號登記,用大陸號開機,準備回鄉卡,打開支付寶app→我的→撳一下帳户名→帳户詳情→我的信息,按指示進行綁定及實名。

大宅

Thanks!

都好煩下, 都要抽d時間上大陸處理...

複式洋房

回覆 小草王道 的帖子

我自已用四百人仔開戶,另5元人仔開戶費!已包借記卡及Token

複式洋房

回覆 雪菜肉c 的帖子

1.大陸電話號碼,我用中移從化卡的,都是上淘寶買!收到卡記得轉密碼!我用雞電話接收SMS2.有大陸號碼就可以上國貿附近中移地舖搞實名,過程不太耐!我星期六 十一點幾排幾個人3.完成直接行去中銀開戶,在電腦用老鼠做手寫板,又繁又簡填個人資料,另回鄕証必備,完成就等叫號號碼
4. 開戶費5元人仔,存幾錢睇自己!有張借記卡及Token
5. 之後仲有一個步驟,開通網上理財!你需要有一部智能電話,CS會同你搞用wifi即時download Apps,跟住一步步聽佢點!設定好之後就成功!

我只是分享上星期六開戶經驗,我都是在這裡學識,多謝各位JM!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lyh80115 發表於 16-5-9 17:44
首先工行户口要係用1卡2號嘅大陸號登記,用大陸號開機,準備回鄉卡,打開支付寶app→我的→撳一下帳户名→ ...
如果有一咭兩號就唔駛再買咭, 對嗎? 但如何整實名?
放下自在

珍珠宮

引用:+本帖最後由+國大代表+於+16-5-9+22:45+編

原帖由 國大代表 於 16-05-09 發表

回覆 雪菜肉c 的帖子
邊到轉從化卡密碼?

首頁

尾頁

跳至