時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日平靜左一日,已經好開心

侯爵府

We shall overcome (song)

https://www.youtube.com/watch?v=oY9_KE1SEig
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

男爵府

Wingyee126 發表於 19-8-8 21:58

我反而覺得好驚

侯爵府

From lakgarden

現時形勢危急!We disconnecting !成個活動正步向慘敗!必須改變策略!

1. 絕不能用粗口問候/恐嚇港豬、淺藍或深藍,要俾人感覺「啲黑衫都幾斯文好人啊~」

2. 組織向各區市民致歉活動,對近日造成嘅不便鞠躬道歉

3. 文宣集中火力宣傳黑警惡行(老人院放煙/天水圍性侵),強調黑警等同畜牲/恐怖份子

4. 文宣集中火力喺黑警無差別攻擊/拘捕街坊,塑造形象:黑衫青年 = 社區守護者,香港警察 = 社區破壞者

5. 將「五大訴求」「反黑抗暴」「守護香港」擺上枱面,將「光復香港」「時代革命」「香港獨立」暫時收喺枱底

6. 勇武忍忍手,和理非上場,港島百萬行,坐爆機場,引黑警打人開槍,勇武唔好主動進攻,務求放大我地「弱者」嘅角色

7. 即使前線做左咩都好,永不割蓆,永不分化

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

珍珠宮

我諗佢地連續打左幾日要休息
真心佩服佢地日日比人鬧都冇感覺,仲覺得自己英雄

珍珠宮

Ben2003 發表於 19-8-8 22:14
From lakgarden

現時形勢危急!We disconnecting !成個活動正步向慘敗!必須改變策略!

晒氣啦佢地,佢地已經臭名遠播
冇人會信佢地斯文

男爵府

回覆樓主:

佢地休息緊同留意下民意
8月5日玩得大過頭
知道好多市民好憎佢地
可能想過幾日冷河

公爵府

會唔會比大陸制裁,English choi暫且收手?

伯爵府

去咗柴灣宿舍喎

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

hellolo 發表於 19-8-8 22:22
去咗柴灣宿舍喎

下? Link please, thx

子爵府

小mama 發表於 19-8-8 22:17
晒氣啦佢地,佢地已經臭名遠播
冇人會信佢地斯文

邊忍到丫....政見唔同已經問候人媽媽

伯爵府

marcoli8 發表於 19-8-8 22:24
下? Link please, thx
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2609779572379535&id=100000425543928

男爵府

回覆樓主:

應該係重新部署,因昨日講明可出解放軍

男爵府

circle212 發表於 19-8-8 22:11
我反而覺得好驚

同感我怕一晚嘅寧靜換來更大嘅破壞

伯爵府

今日係九龍塘睇戲食飯shopping, 好似無事發生過咁。 仲好多人, 睇戲食飯都多人。

其實香港人適應力真係好強,無論遇到咩事都會繼續向前行。

而家我最憂心嘅反而唔係政府如何施政,講真,香港繁榮左咁多年,所謂土生土長嘅高官都係養尊處優,唔似阿爺果d打慣硬仗。香港嘅繁榮我覺得係香港市民嘅自動波能力極高而並非政府有咩良好嘅施政方針。

我最擔心嘅係新一代年青人,包括已畢業10年果班, 真係唔知佢地諗緊咩? 個腦塞到一個點, 香港落到佢地手上,我真係不敢想像。

男爵府

hellolo 發表於 19-8-8 22:25
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2609779572379535&id=100000425543928

佢地真係一班人見人憎嘅曱甴無聊,低智,擾民!

大宅

對,終於可以停一停。但勁唔想上fb, 啲人不停咁洗腦,話全部錯都係政府,警察,我無錯

珍珠宮

circle212 發表於 19-8-8 22:11
我反而覺得好驚

暴風雨前夕
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

hellolo 發表於 19-8-8 22:25

真係好福街,專登講嘢想激人出手,後尾人吔搭你膊頭,你就轉身,話人cool 頸,真係成班害蟲

侯爵府

taktakjar 發表於 19-8-8 22:28
同感我怕一晚嘅寧靜換來更大嘅破壞

現在的新常態:

犯法 (非法集結, 暴動....etc) 就拉,一日拉一百或幾十人很平常。

到現在總共只拉得 around 500 人,太少。

個人最驚佢唔再暴動,唔暴動點找埋條尾數俾香港人。

最好玩大D....

首頁

尾頁

跳至