自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

原本張信用卡都未到期,無端端寄張chill card畀我,有冇JM知同原本i-card有咩唔同,淨見佢寫有現金回贈。

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都係未到期就寄張新咭比我,其實張咭我都好少用,所以仲未確認張新咭

侯爵府

我都今日收到

複式洋房

liy7239 發表於 23-6-14 22:45
原本張信用卡都未到期,無端端寄張chill card畀我,有冇JM知同原本i-card有咩唔同,淨見佢寫有現金回贈。:f ...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原本張信用卡都未到期,無端端寄張chill card畀我,有冇JM知同原本i-card有咩唔同,淨見佢寫有現金回贈。:f ...

我都有,都唔知有咩唔同,放埋一邊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

iCard會消失

https://www.bochk.com/dam/boccreditcard/chillcard/icard_conversion_TC.jpg

liy7239    發表於 23-6-15 13:48

大宅

中銀半年前出咗通告會停iCard 嘛 , chill 卡都唔差,去麥當勞,Starbucks, iherb 戲院買飛有10%回贈

liy7239    發表於 23-6-15 13:48

複式洋房

akachanman 發表於 23-6-15 08:13
iCard會消失

https://www.bochk.com/dam/boccreditcard/chillcard/icard_conversion_TC.jpg

我都收到,開左,但icard的積分冇晒

侯爵府

回覆樓主:

即係中銀信用卡? 請問用家評價好唔好,我有親人考慮開信用卡,唔知中銀好唔好用?

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

我都收到,係掛號信送上門

侯爵府

ohmygosh 發表於 23-6-15 08:59
即係中銀信用卡? 請問用家評價好唔好,我有親人考慮開信用卡,唔知中銀好唔好用?
...
有冇睇東張? 自從好多分別係hsbc/恆生/渣打信用卡出事, 我覺得boc算係保安做得算很好
利申, 有好多唔同銀行信用卡, 中銀都幾張, 有chill card

侯爵府

tung0409 發表於 23-6-15 09:45
有冇睇東張? 自從好多分別係hsbc/恆生/渣打信用卡出事, 我覺得boc算係保安做得算很好
利申, 有好多唔同銀行 ...

我就係睇得多好擔心 未開過信用卡

大宅

之前真係好多銀行信用卡出事
好彩我用渣打可以鎖左張卡,用個陣時先開返

珍珠宮

我都覺得中銀做得幾好,用完即有齊sms同email通知。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

舊年12月已經收到e-mail話轉咭啦,你無收到?Chill Card佢一出我已經申請咗,網購/apple pay有5-10%現金回贈,每月上限回$150,不過佢依家10%商戶無初初推出嗰陣咁多喇,但睇戲睇netflix disney+都仲有。每月搶飛我試過($10張)買到Mario IMAX版&銀河守衛隊
https://www.bochk.com/dam/boccreditcard/chillcard/chi/index.html
attach1/tmp/phpYHB8Rt
attach2/tmp/phpyRKYxa

liy7239    發表於 23-6-15 13:49

公爵府

白毛毛 發表於 23-6-15 10:14
我都覺得中銀做得幾好,用完即有齊sms同email通知。

張咭有綁wechat,每次交易都會即時收到佢wechat通知

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

aukwai2022 發表於 23-6-15 08:55
我都收到,開左,但icard的積分冇晒

你有無追返 d 分?我儲落好多分,未同銀行處理。

公爵府

pauline_c 發表於 23-6-15 10:47
你有無追返 d 分?我儲落好多分,未同銀行處理。

你睇我#15樓圖2細則#5,i-card積分會根據年資轉換現金回贈去chill card

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

hfl2000 發表於 23-6-15 10:50
你睇我#15樓圖2細則#5,i-card積分會根據年資轉換現金回贈去chill card

唔該晒你呀 ~

珍珠宮

hfl2000 發表於 23-6-15 10:40
張咭有綁wechat,每次交易都會即時收到佢wechat通知

我用中銀卡多,但發現我用緊的3張中銀卡經AlipayHK同WeChat交易無現金回贈的,唔抵。所以我唔綁落去。
FYI俾你留意同考慮下。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊