烹飪搵食

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

之前個電飯煲係日本買返黎,一路都要拖住隻牛,好鬼阻椗。不過最近比個之前個工人整壞咗(我都唔明點解按個開關都可以按爛),煮出黎嘅飯時好時差。所以下定決心趁sogo減價,買番個新~~去到sogo發覺panasonic有九折,見到個電飯煲個款又幾靚,問過媽咪意見都話panasonic煮出黎嘅飯真係唔錯。所以唔再諗其他牌子。不過哩個飯煲(SR-JHS10)價錢好貴呀,成三仟幾銀,經過考慮後決定敗家一次,買佢返去~結果煮出黎嘅飯......效果同日本食嘅一樣~~真係冇買錯~~

哩一款仲可以煮煲仔飯效果,等我下次試下先~~

煮出黎粒粒分明,真係勁好食

sslailai    發表於 12-12-7 13:43
cccat01    發表於 12-12-2 08:56
fitfish  點解唔買大D size?可能貴多少少!  發表於 12-11-30 03:50
961123    發表於 12-11-29 10:45
wongjoetabo    發表於 12-11-28 23:25
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

子爵府

O圭好貴呀

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:趁sogo減價,買咗個panasonic電飯煲,好肉赤~

我買左象印, 係要咁貴, 我煮日本同台灣米, 真係好正

珊瑚宮

bullbull 1.........呢個靚煲,要配埋sogo的幾百蚊一小袋....新潟米.....仲正

你示範係邊個牌子米?
玩具萬歲!

大宅

回覆:趁sogo減價,買咗個panasonic電飯煲,好肉赤~

我早八年前買10人P仔飯煲成千几蚊,但貴買平用抵

bullbull1  agree~~  發表於 12-11-29 07:00

男爵府

畀面勳章

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔好俾好嘢佢哋用呀!(大叫)

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

但係個膽唔知易唔易花, 我個PANASONIC 換過幾次膽

甜小小    發表於 12-11-29 15:38
bullbull1  mouth:我會小心用~~  發表於 12-11-29 07:03

伯爵府

小魔怪瞓著咗我先至有私人時間-_-#

禁止訪問

回覆:bullbull1 的帖子

男爵府

fitfish 發表於 12-11-28 23:04
bullbull 1.........呢個靚煲,要配埋sogo的幾百蚊一小袋....新潟米.....仲正

你示範係邊個牌子米? ...
我個啲日本米,真係喺日本買番黎~~係上次老公出triip特登去專賣米嘅地方(仲聽咗個日本仔講咗半個鐘去介紹哩隻米...)買咗10kg連埋啲貨一齊運番香港,所以配埋哩個煲真係perfect呀~~~
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

milky_red 發表於 12-11-29 00:11
唔好俾好嘢佢哋用呀!(大叫)
唉...只係叫佢洗下米,裝下飯咋,咁都會按爛個蓋??真係比咩佢地用,佢地都會用爛

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一分錢一分貨

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

真係好正!貴買平用…我買左平d果model ,二千幾果個,都諗左好耐…依家用左年幾,d飯煮出黎仲好正,内膽又實淨……買個飯煲低過買手提電話

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

伯爵府

呢款我係3年前(新出)已經買黎用,用到而家!真係值得投資,因為日日煲飯

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我屋企都係用呢個飯煲.... 我奶奶買的..... 另外再有個細飯煲.. 平時.LUNCH 煮.....
我都好擔心姐姐會整壞.... (早一兩個星期.. 佢先整爛我個煲蓋....)

侯爵府

好貴呀

公爵府

牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至