論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

新請來的姐姐好喜歡唱歌,婆婆教佢煮餸又唱,係lift到又唱,佢經常唱歌,攪到婆婆好憎佢,你哋工人會唔會經常唱歌?

複式洋房

成日唱到好似鬼咁

男爵府

琴晚 我家姐姐在房唱左10分鐘

珍珠宮

回覆:姐姐唱歌

有時,但不會明唱,有次佢洗廁所唱兩句,幾鬼恐怖

男爵府

畀面勳章

我舊工人都係咁, 做家務唱、我訓晏覺又唱、廣告播英文歌又唱、睇電視做超級巨聲唱英文佢又喺廚房跟住唱、連我地出街揸車播sammi 演唱會dvd 佢都要跟住唱(佢唔識中文, 淨係間中唱最尾嗰一兩個音…你話幾騷亂?)

最後我直接同佢講: 請你工作時間唔好唱歌, 我唔鐘意人嘈住我!

大宅

我姐姐都好喜歡唱歌,煮飯時會唱,hang up washings時會唱,阿仔更會要求佢唱,所以基本上好多時都會聽到佢唱歌,我又無咩所謂,都係唱下歌啫,阿仔學識咗唱唔少兒歌!

珍珠宮

beechu 發表於 12-12-27 17:40
我姐姐都好喜歡唱歌,煮飯時會唱,hang up washings時會唱,阿仔更會要求佢唱,所以基本上好多時都會聽到佢 ...

我個 bun 又係日唱夜唱,煮飯時間我地O係廳睇電視,佢聽到咩歌唱咩歌。初初我都覺得好煩,有次我拎住碗麵想一路睇電視一路食,佢o係我隔離做o野都唱。我直接話我睇緊電視唔希望有人騷擾之後就好好多,佢會就住。之前同朋友呻煩,佢地話鍾意唱歌o既人應該個人都開心o的,寬容o的,無咁驚佢虐待阿仔。事實又係,我 bun 好好笑容,未見過佢黑面,亦會自動波同我仔唱歌仔。樓主試下咁樣 tum 下婆婆,一日流流長又好難叫佢完全唔好唱

大宅

有呀,佢勁中意唱歌,有時星期日仲會去表演或比賽

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

初大食bun來, 成日唱, 因Pa訓咗, 咪叫佢 keep quiet, Sir's sleeping. 而家無唱咁多.

洋房

我家姐姐對住,抱住,我d狗唱

大宅

我果個都係一日唱到黑

禁止訪問

大宅

我家姐姐成日對住我個囡唱兒歌,好彩佢把聲都幾好,近期我同囡看了一部vcd,叫埃及王子,佢問我哩套卡通叫咩,之後佢個電話鈴聲都變咗做'埃及王子'的主題曲

複式洋房

回覆 回覆:Big-Mouth的帖子

姐姐唔唱歌,唔多口,我問佢野先至會傾幾句

大宅

我工人又係成日唱唱到我都忟呀!同佢出街又唔怕羞大大聲唱(唱我女返學d歌)又五音不全,人地都以為佢癲架!攪到我同佢出去都唔敢平排咁行呀

大宅

我工人都有, 有時洗廁所時唱, 有時洗碗時唱.
不過, 我最憎佢抱住我個囡時唱.... 一聽到火就黎

男爵府

Bun 係好中意唱歌架

大宅

畀面勳章

請到個鐘意唱歌既工人, 總好過一個鐘意黑面既工人

男爵府

其實我in我工人既時候, 第一個問題就係問佢: "can u sing?"
我自己做做吓嘢都會開心唱兩句, 同埋佢鍾意唱歌先會同我兩個女一齊唱歌, 如果唔係工人粒聲唔出對住小朋友, 我怕小朋友會自閉呀
不過都係果句啦, 如果張大喉嚨唱卡啦ok咁款, 咁又真係驚啲既....mouth:

大宅

陪月勳章

我姐姐都鐘意唱歌,我個仔要暗瞓覺唱歌仔,我姐姐最鐘意唱兒歌比我個仔聽,我ok wow!

首頁

尾頁

跳至