夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同c6結婚5年,但最近呢一至二年感情轉淡,結了婚後一至二年想生bb,睇不育科他去驗精蟲,驗了幾次也達不到標準,精子很多都不活躍,今次驗竟然正常率得0%,真係好大問題,沒有bb我也沒所謂,但問題是我同他沒有話題,而且他不會去氹我開心,我不開心時,他不只沒有氹我,還在看電視,睇電視還笑下,根本我覺得佢不重視這関係,我巳提出離婚,但我只說沒有行動,他若無其事,我不知應該點做??吾通咁要對住佢下半世??

男爵府

大廚勳章

引用:我同c6結婚5年,但最近呢一至二年感情轉淡

原帖由 crystalcute 於 13-05-28 發表
我同c6結婚5年,但最近呢一至二年感情轉淡,結了婚後一至二年想生bb,睇不育科他去驗精蟲,驗了幾次也達不到 ...
其實他內心應該很介意自己不能給你小朋友,所以你地應該要開心見成講下,去下travel

伯爵府

我都估佢其實介意,只係扮無野
佢覺得你迫佢,佢咪用冷淡態度對付你LOR
或者你主動搞D活動一齊去玩下啦
何必輕言離婚,又唔係有第3者

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我同c6結婚5年,但最近呢一至二年感情轉淡,結了婚後一至二年想生bb,睇不育科他去驗精蟲,驗了幾次也達不到 ...
沒有bb你也沒所謂?
佢是否知你咁諗?
你有沒有表達過出黎!
我覺得你c6不太差,
佢驗過幾次丁丁,一次比一次差,
做男人既都好難受!
講真有些男人連丁丁也不肯驗,
等如女人沒有了乳房一樣難受,
可能結果出了,他不知如何面對你姐,
你主動一點吧!
要攪爛一件事不難,
要維系才是學問!

別墅

回覆:我同c6関係淡

可能連佢自己都好接受唔到呢件事,佢會唔會面對唔到你所以收埋自己呀,開心見誠傾下先啦

男爵府

好老實咁講,夫妻關係係雙方,你只係講佢冇理你冇氹你開心,咁你有冇同時做到成日關心佢氹佢先?

大宅

畀面勳章

驗到不育係因為自己, 你 C6 有幾唔開心係可以理解, 男人覺得至威0個樣野, 原來好弱, 佢自己都唔想面對. 你話無小朋友都無所謂, 但又繼續去驗, 除非已經有睇醫生/進補, 否則精子會因年紀愈來愈大而相對差, 有咁既結果都唔係無可能, 只有愈驗愈傷心.

至於氹, 男人有時唔知應該點氹, 女人俾多 D 暗示, 咋嬌亦係女人專利, 好好利用吓, 佢唔夠浪漫就你去營造, 真係乜都做過晒, 佢都好似木頭人咁, 再作打算.

其實佢本來性格係咪咁悶? 如果唔係, 你們當中應該有 D 問題存在, 生唔到 BB 或者是原因之一, 不如同老公好好傾吓這個問題, 俾佢知道你係點諗~

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 crystalcute 的帖子

可能距覺得你想要bb但系距俾5到你,大家傾下la,等對方知你想點

瑪瑙宮

您說驗精驗了幾次喎, 佢肯去驗幾次唔通佢無期望的? 個結果一次比一次差唔通佢唔會唔開心的? 只有您係覺得無 bb 無所謂, 咁佢點諗您知唔知呢?

關係轉淡, 無話題, 原因唔係單方面, 係兩個人的, 邊方面問題只有您同佢知喎.

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

倆個人一齊唔係淨係為生仔啩?多啲溝通啦

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

crystalcute 發表於 13-5-28 21:50
點解妳咁想生bb?
如果C6真係冇得生,妳仲會愛佢嗎?

複式洋房

多溝通。

男爵府

你C6都幾好肯去驗 結果未如理想可能都會自責 逆地而處 女人生唔到bb一樣 ......個種心情會好難面對 須說另一半唔戒意 但自己都會唔開心........搵個時間同佢傾下 多謝佢之前的配合 ......bb可能都係緣份

複式洋房

我結婚兩年,間中嗌交有時激到喊c6都係好冷漠從不𠱁我,有時我好懷疑佢可能對我已經無晒感情

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

大宅

引用:驗到不育係因為自己,+你+C6+有幾唔開心係可

原帖由 TIN_C_C 於 13-05-28 發表
驗到不育係因為自己, 你 C6 有幾唔開心係可以理解, 男人覺得至威0個樣野, 原來好弱, 佢自己都唔想面對. 你 ...
如果做曬暗不同講到出口佢都無反應呢?

大宅

畀面勳章

tansilvia 發表於 13-5-29 16:44
如果做曬暗不同講到出口佢都無反應呢?

冷淡總有原因:-
壓力 - 無論經濟/ 工作/家人既壓力都會令人唔想講野
唔開心 (e.g. 有 d 野你做左佢唔 like 但又費時同你嘈, 又或者有 d 野佢想做但你又反對)
生活枯燥 - 無論工種上或者家庭生活, 日日如是, 俾著邊個都無 mood~

試吓同佢傾吓究竟乜野原因, 要知原因至有得化解. 其實結左婚一段時間, 激情一早已沒有, 只剩吓屋企人般的生活. 想有生活情趣可以weekend 去吓唔同地方食野, 時平時貴, 只係轉吓環境 jar, 有時去吓離島/澳門或者 短 trip 鬆一鬆啦.

不過至緊要都係睇佢性格, 如果佢本身係唔鍾意講野, 唔會因為結左婚就講多左.

大宅

回覆:StacySo 的帖子

係!你講對,天注定我同bb有冇緣份,去旅行,我好想,但c6份工忙未有時間同我去

大宅

回覆:TIN_C_C 的帖子

係!去下短trip輕鬆下,但今天我又發佢脾氣,因為呢二天我沒有同佢講野,而佢又吾主動氹我又或者同我出去吃飯 睇戲,佢好被動,我好不開心

首頁

尾頁

跳至