跳至

首頁
12345...72

尾頁

侯爵府

睛靈勳章

第二胎既媽咪, 請進 !

我昨晚睇左醫生 confirm bingo 左! 我第二胎啦 ! 好開心! 有冇媽咪都係第二胎, 一齊分享下 !

複式洋房

Re: 第二胎既媽咪, 請進 !

Hello, this is my 2nd pregnancy. My daughter is now 16 mths.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

meisuen!
幾時照u/s ? 你預產期幾時ar? 我應該係6/9...
anyway, congratulations!!!

大宅

我有一個20個月囡囡.
星期一我自己check左中左!
星期四 睇醫生再confirm! 希望係啦!

別墅

Hello..

我有一個20個月既仔, 上個星期自己check 到有咗...仲未去睇醫生呀..

呢排無咩胃口..個胃成日都好似頂住頂住咁... 又好tired...
你地呢?

複式洋房

今次係第2胎, 想追番個女就好lu

別墅

我都係第2胎。亞仔3Yrs Old喇。如果冇計錯,呢胎會同之前一樣都係9月。我都冇諗想要仔定女,只是擔心亞仔 "harp cho"唔知兩個相處如何,又怕自己到時唔識應付 真係有D擔心,可能我諗得太多啦。但總而言之,今次中咗是好開心

大宅

Cathyl,

我都有d頂住頂住, 食完飯好似d衫好緊甘! 唔知係唔係心理作用?

侯爵府

睛靈勳章

Manman,

我今日先去醫院登記, 未照u/s! 我預產期你中秋節

manman 寫道:
meisuen!
幾時照u/s ? 你預產期幾時ar? 我應該係6/9...
anyway, congratulations!!!

侯爵府

睛靈勳章

ellieto,

我囝都係3歲, 我念住見肚時brief 下佢, 等佢有心理準備!
我都係冇諗想要仔定女, 只想佢多個伴!
EllieTo 寫道:
我都係第2胎。亞仔3Yrs Old喇。如果冇計錯,呢胎會同之前一樣都係9月。我都冇諗想要仔定女,只是擔心亞仔 "harp cho"唔知兩個相處如 何,又怕自己到時唔識應付 真係有D擔心,可能我諗得太多啦。但總而言之,今次中咗是好開心

侯爵府

睛靈勳章

小熊媽,

妳第一個幾大呀 ?

小熊媽 寫道:
今次係第2胎, 想追番個女就好lu

侯爵府

睛靈勳章

adacc, cathyl,

我得3weeks, 淨係覺得成日好凍. 成日肚餓, 肚谷咁.

adacc 寫道:
Cathyl,

我都有d頂住頂住, 食完飯好似d衫好緊甘! 唔知係唔係心理作用?

侯爵府

睛靈勳章

妳地打算係邊間生bb呀 ?

別墅

Meisuen,
我都希望亞仔有個伴。我地個個都返工,佢唔洗成日自己玩咁悶

之前係QM生,今次都會。

侯爵府

睛靈勳章

ELLIE TO,

我會係東區尤德. 妳上次順產嗎 ? 我係順產 !

別墅

Meisuen,

我上次都是順產,用咗無痛分娩,相信今次都會。

Meisuen 寫道:
ELLIE TO,

我會係東區尤德. 妳上次順產嗎 ? 我係順產 !

侯爵府

睛靈勳章

ellieto,

妳幾時去醫院產驗呀 ?

別墅

Meisuen,
由於是第2胎,姑娘話頭3個月內去睇已OK。Arrange到好遲呀,3月6日先睇。你呢?

大宅

我都係第2胎, 仔仔仲有1星期2歲

侯爵府

睛靈勳章

ELLIE,

我29/1 驗血.

首頁
12345...72

尾頁

跳至