自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我有兩個女~ 我唔介意佢地男朋友係住公屋~
但會同亞女講, 第時結婚千其唔好同個男仔d屋企人一齊住~

禁止訪問

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

睇完絛片, 我會覺得個男依家有錢,有私樓, 唔代表一世都有.
人有三衰6旺, 如果無左層樓, 係咪叫個女同佢離婚先.

相反, 現在無又唔代表將來無.
最緊要對自己個女好, 一條心.
兩口子為將來努力.

男爵府

回覆:有囡嘅mama,睇完"公居私"樓短片後……

正常,我都希望個女將來唔好嫁比公屋仔,全屋,6,7個人住啦,正常都會睇唔起公屋,但如果又窮又唔上進,no way

公爵府

引用:我覺得,如果自己本身都係無錢,個女又唔係

原帖由 mrschocolate 於 14-04-04 發表
我覺得,如果自己本身都係無錢,個女又唔係特別叻,嫌人無錢就太大想頭。

但如果本身家底唔錯,個女真係衣 ...
你咁講都有道理,但女人青春有限,真係搵唔到門當戶對就寧願孤獨一世嗎?
幾年前,我老公個邊有個男親戚,同個女仔定晒酒席,派晒帖,臨結婚前一個月女家父母反悔要退婚,就係因為嫌個男仔冇出色(但已經有樓,自己搞小生意),驚個女要捱喎。個女仔當時已經40+,睇怕佢呢世都係做硬老姑婆,住豪宅姑婆屋就咁一世。

珍珠宮

milk323 發表於 14-4-7 13:34
你咁講都有道理,但女人青春有限,真係搵唔到門當戶對就寧願孤獨一世嗎?
幾年前,我老公個邊有個男親戚, ...
阿媽角度同自己角度就唔一樣啦。咁個女仔如果40+,都成左年22年,可以為自己的決定承擔後果,唔係入世未深個種。真係覺得適合,就唔好理個阿媽反對,嫁啦。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:hohinmama 發表於 14-4-7 06:06 勵志

原帖由 EVA222 於 14-04-07 發表
80年代尾,我地派過屯門同將軍澳的公屋,應該話我老公當年嫌交通不便唔肯去,我心頭高,覺得港島西校網較好,咬 ...
Eva姐,你唔無大約係女出世時間買到樓咩?點解仲有得上公屋既

禁止訪問

男爵府

回覆:有囡嘅mama,睇完"公居私"樓短片後……

其實我唔係好明,有d媽媽话住公屋儲到好多錢, 但係如果有錢到可以買間私樓,點解唔係交番間公屋出嚟嘅? 唔怪得好多真係有需要既人都上唔到樓……

首頁

尾頁

跳至