自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Jazlyn531 於 14-10-04 發表

珍珠宮

引用:覺得佢最近d回覆好過份 +

原帖由 dennis_lkw 於 14-10-04 發表
覺得佢最近d回覆好過份
邊個係佢?
太多post
睇唔曬

珍珠宮

引用:覺得佢最近d回覆好過份 +

原帖由 dennis_lkw 於 14-10-04 發表
覺得佢最近d回覆好過份
邊個係佢?
太多post
睇唔曬

男爵府

回覆:oooasis 的帖子

原來你都知係法治社會,咁點解你會支持有人用自己既武力清場?支持警察無可厚非,佢哋係執法人員,但支持自己用暴力去清場既人士,跟住講法治,講唔通喎

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:Quote:原帖由+oooasis+於+14-10-04+發表來

原帖由 Jazlyn531 於 14-10-04 發表
首先,我有咩言詞上話個你,或比你惡毒,其次,高登起你底關我咩事?高登我開架? 我連高登acc都無,我而家同 ...
我只是話你聽自己公民權益,希望你不要成日提犯法野,來威脅我。
另外,如果「你惡毒過我」叫誹謗,咁你話我「惡毒」呢?冤冤相報何時了,bk係比人討論,唔係俾人嗌交架!
你睇我言論唔滿意,重則可舉報,版主自有定論,被封post不是未試過,願賭服輸,心甘情願。輕可表示不滿,點到即止,但唔好追住來下下都鬧人惡毒,仲要公開批鬥,單單打打,呢d係香港人應有行為咩?
大家成年人,打字好辛苦架,討論d有深度的問題,唔好小學雞咁。

子爵府

引用:回覆+oguh+的帖子我一直有留意你嘅嘢,之前

原帖由 noelching39 於 14-10-04 發表
回覆 oguh 的帖子

我一直有留意你嘅嘢,之前夫妻版,亦知你係好愛心嘅人,收養狗都要收養隻又老又醜大黑狗 ...
公民抗爭同威迫
黑社會同街坊
學生同暴民
咁都分唔清,無嘢好講
唔好以為我一面倒支持一方,學生有要改善地方,但更多愚昧同無知無良嘅言論,真係令人氣憤
更加唔好拎我咩階級來講,良知無分咩職業階層,良知係人性一部份
好明顯好多人層次唔同,我唔會理得咁多,亦唔會care蠢人點諗,因為我相信最後都係佢地自己suffer

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:原來你都知係法治社會,咁點解你會支持有人

原帖由 mushroomcat821 於 14-10-04 發表
原來你都知係法治社會,咁點解你會支持有人用自己既武力清場?支持警察無可厚非,佢哋係執法人員,但支持自 ...
警察清你地,胡椒噴霧催淚彈,清唔走。
街坊清你地,動之以情曉之以理,清唔走。
黑社會來清你地,又打交又拆棚,都清唔走。

你地究竟係咩來架?仲勁過蝗蟲,仲黑人憎過蝗蟲,蝗蟲停一停,都飛走啦。
呢排興玩文字獄嘛,玩批鬥嘛,咁有時間,周圍話人口臭,話人冷血,不如諗一諗,點解平時溫和的jm要爆粗。
天怒人怨呀!

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+lovelykitty+於+14-10-4+12:11

子爵府

我無意同你爭論,每個人都有自己立論、睇法,我淨係想同學們還番馬路比大家,等巿民可以安居樂業。做人不景不可以咁自私,犧牲別人來成就自己吧,對不? 正如你所說:「良知無分咩職業階層,良知係人性一部份」

男爵府

回覆:oooasis 的帖子

小姐,請你睇清楚,我係針對事,我都唔贊成佢哋影響香港人既日常生活,我都不知幾想佢哋去佔領關口,還我幾日寧靜冇自由行既生活,但係你哋既觀點角度有問題,你哋初頭係支持警察清場,我都支持,老實講,當初警察硬淨清場就唔會引發今日既局面,無論點都好,你哋由當初支持警察執法到支持啲反佔中者私自用暴力解決,你真係覺得冇問題?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+noelching39+於+14-10-04+發

原帖由 Rose^^ 於 14-10-04 發表
呢位外國師奶生得好命,嫁個有錢佬,飲紅酒養番狗,又點會知道旺角d低下層生活呀,佢地正所謂……手停就口 ...
點解人地生活得好就唔識人間疾苦,2者根本冇直接關係,亦冇衝突!

嫁得好或唔好,亦同人識唔識體諒別人冇關!

人地有個好老公,好家庭,唔使"你"係度指指點點!!

人有冇理想,識唔識追求民主並同金錢冇關係!

冇$冇問題,窮到破產亦冇問題,

但如果人格破產,就連家人亦會唾棄你!

水晶宮

引用:持有不同意見,就被形容為腦殘,明白了,大

原帖由 MRNT 於 14-10-04 發表
持有不同意見,就被形容為腦殘,明白了,大家繼續同黑社會抗爭吧,唔阻你地。

...
原來我地應該姑息黑社會,助長黑社會,

我今天張知識了!

子爵府

同意,支持清場

禁止訪問

引用:邊樹清場,等我開心下先 +

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ngokwan+於+14-10-03+發表邊

原帖由 點解我咁黑 於 14-10-04 發表
咪你屋企囉
我要澄清,my post 係昨日中午,當時唔知旺角會發生大禍,我不是神仙能預知未來。
最終尖沙咀和平散去,願香港和平

首頁

尾頁

跳至