自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

BK Milk勳章

引用:我想大家沉默,溫和嘅反對者想像一下:有一

原帖由 田口十六夜 於 14-10-04 發表
我想大家沉默,溫和嘅反對者想像一下:
有一日,你地係旺角行街,滿街都只係得金鋪,藥房,化妝品店。你地 ...
所謂既愛港力基本上你地既占領阻住佢地搵食,每個地方都有黑社會佢地有佢規矩,你地比人打冇人想睇到,點解明知比人叫散,有人開始做野你地唔聽唔散?其實你地而家同中共冇分別,因為你唔理小商戶民生民意,令到佢地關舖,同大地產有分別咩?

男爵府

回覆:田口十六夜 的帖子

因為你未被影響生計,因為你無仔女學校停課,所以唔明白反對的聲音如何起的

伯爵府

回覆:田口十六夜 的帖子

我大部分不是以經濟的角度去看,
但佔中,訓馬路這點好肯定
是以全港市民的公衆利益佢為籌碼,
這點令人憤慨,
你們可以争取民主,
以往是以維園靜坐,訴求,
難道維園不能表達嗎?
更令我憤慨的是,
教協竟然發動中,小學霸課,
政治已入浸校園,
這是家長不能容忍的事。

翡翠宮

畀面勳章

我反對的原因很簡單,因為這是一場設定沒有贏家的賭局,除了傳聞中那位沽空期指賺了一億的佔中/反佔中設計者。

日日是好日

男爵府

回覆:mother904 的帖子

簡單一句:政棍嘅一場把戲

伯爵府

虎到金來勳章

田口十六夜 發表於 14-10-4 21:50
我想大家沉默,溫和嘅反對者想像一下:
有一日,你地係旺角行街,滿街都只係得金鋪,藥房,化妝品店。你地 ...
你有你爭取民主既自由, 都要理下我感受呀!!!

你地要爭取, 一定有好多理由支持架, 但問題係唔係所有人想, 咁你地就要尊重啦, 求同存異知唔知點解呀? 呢D先叫民主呀!!!

一味係度講你地有幾岩, 幾有理據, 問題係犯法呀, 係呀, 我好想改變, 但可以一時半刻就得咩???

仲有呀, 民主都要食飯架, 人地打份工, 用自己雙手搵食, 示威人士就唔比人返工, 你地知唔知有好多人, 一個人搵錢, 養幾口人架, 佢地失業, 係米佔中三子, 痴瘋, 學聯, 學民, 養佢地???

你要爭取, 要佔中, 請問你有無辭左份工, 全情投入呢??? 如果無, 點解唔辭呢??? 點解要保住份工呢??? 民主大過天架喎!!!

係你問大家點解唔支持佔中的同時, 你應該先要明白, 我點解唔支持, 係唔重要架, 重要既係你要學會尊重我唔支持呀!!!

禁止訪問

引用:我知道呢度有唔少人都反佔中,不過我想知道

大宅

回覆:我想問一下大家點解反對佔中?

方法錯晒,影響人地,同山寨有咩分別?

首頁

尾頁

跳至