婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:衝勁BB 發表於 15-3-2 12:05 癲婆有

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆:麻煩親戚話要每個星期六或日比佢全日見我個仔(無我的)

你最好佢每次上來都報警。已經係滋擾行為了,你是小孩的母親,有權咁做。我覺得你冇必要和你c6分開。你只須和c6和99講,一係幫手制止姨婆的要求,一係企埋一邊由得你處理。每次姨婆上來由佢,鬧得越大越好,即報警。其實你小朋友成日見呢尐場面會好影響心情的。你最好快些ko姨婆一家。

work hard PLAY hard

大宅

回覆:麻煩親戚話要每個星期六或日比佢全日見我個仔(無我的)

噤野蠻架!同野蠻人相處就用野蠻方法!一於同佢表明自己立場,佢唔接受咪算囉,點解要比人牽住鼻子走呢!

水晶宮

初級媽咪 發表於 15-3-3 00:36
無喇! 不過我心仍然好不安……
保持高度警戒,不要讓孩子離開自己視線。你99和C6隨時有機會出賣你,吼你唔為意,抱走個仔比姨婆玩!

男爵府

BK Milk勳章

回覆 方方媽媽 的帖子

我爸爸都話我c6係二五仔。其實我不安唔係因為怕,而係我好厭倦成日有個痴線婆上來吵鬧,好似佢鍾意幾時上嚟同做乜都可以咁,實在好無安全感,同時覺得我c6同99好似廢人,我要以一敵百咁,真係好攰。2次佢上來搞事我個仔都在房瞓到死豬咁,如果佢當住我仔面前癲,我諗阿仔會好驚佢。Btw,我仔而家好跟我媽咪,單對單又得,mtr交收都無扭計,仲笑哂,所以之前我仔喊哂唔跟癲婆出門,我諗有內情。唔好話性xx,可能根本我仔都開始識分對錯,同埋識揀野,所以佢想揀唔跟佢地。

男爵府

引用:回覆 方方媽媽 的帖子我爸爸都話我c6係二五

原帖由 初級媽咪 於 15-03-04 發表
回覆 方方媽媽 的帖子

我爸爸都話我c6係二五仔。其實我不安唔係因為怕,而係我好厭倦成日有個痴線婆上來吵 ...
姨婆有澳門賭癮,阿仔又咁驚姨婆,我衰啲諗會唔會姨婆曾經同債主講過攞個仔黎頂債而俾阿仔聽到所以咁驚?

首頁

尾頁

跳至