自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

saberlily 發表於 16-10-25 13:51
最慘果班八婆係我老公啲親戚講真我都想送奶奶入院,但係果段時間我仔仔又要起身準備返學,仔仔鍾意返 ...

自己阿媽唔理要個老婆一個人理,咩道理?

既然阿8婆有親,佢又唔同人哋阿媽入院?
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

對d不可理喻既人,下次再打電話吠你,你放低個電話由佢自己講就得架啦,無癮佢會自己收線

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

比我實小爆佢,阿媽入院重要定返工重要

99你都唔識教仔,好彩有我呢個新抱幫你教返好你個仔咋

唔係你第日有咩事個仔都淨仔識返工咋,呀99

珍珠宮

畀面勳章

saberlily 發表於 16-10-25 15:12
我奶奶得3粒仔

鬧我既係佢阿嫂 佢啲表姐妹同我老爺弟婦

都好梳下,我會鬧返佢

大宅

saberlily 發表於 16-10-25 15:12
我奶奶得3粒仔

鬧我既係佢阿嫂 佢啲表姐妹同我老爺弟婦

痴孖根。我會同佢地講。要照顧奶奶既係佢D仔女。唔係我。我梗係照顧左自己家庭先啦。再者我屋企既事。關你班人咩事呢。 咁多野講。要講同你自己仔講。 多 餘。。
支持你照顧好自己家庭先。再去照顧奶奶。

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔好理佢地, 佢地都識講99有癌症啦…親屬果啲(佢老公)唔去幫手? 佢自己咪又係呀嫂(人地新抱)? 話埋自己?

珍珠宮

回覆樓主:

下次扮無電,跟手熄機。

子爵府

畀面勳章

傲雪BB 發表於 16-10-25 20:06
其實佢地有乜資格鬧您

佢地恃住我老公係男長孫,我老爺奶奶大仔 就覺得我係因為咁而嫁俾佢。咁今朝我聽電話時抱住仔仔,唔想當住仔仔面發火鬧人 我仔仔見到我發火就好怕 加上我又唔想佢地走去同我奶奶講 唯有自己硬嗑左佢 走上黎呻下

子爵府

畀面勳章

fungwongphie 發表於 16-10-25 21:23
自己阿媽唔理要個老婆一個人理,咩道理?

既然阿8婆有親,佢又唔同人哋阿媽入院?

我老公都好心痛我要咁早起身趕黎趕去,尋晚又問左2叔陪唔陪 點知2叔話要返學唔陪 又晨咁早起身之類 所以決定自己陪奶奶入院 啲八婆聽到就話我唔識做人 呢個時候6點要出門口咁辛苦既事當然係我做 我老公返工搵錢好辛苦 梗係叫我老公休息多啲

男爵府

其實亜媽有事應該喜歡自己親生仔女陪多過女婿或新抱
反然家(emoji)亜仔不用你老公操心,叫佢好好take care 佢自己亞媽仲好
你煲啲嘢比奶奶已經好好啦!
啲8婆自己家姐有事都唔陪,講乜呀

侯爵府

D八婆講野唔經大腦,又冇point,冇邏輯,唔洗上心

公爵府

回覆樓主:

佢甘緊個亞媽,就自己黎送,妳都同奶奶一齐住,仲要做甘多野

男爵府

saberlily 發表於 16-10-25 22:10
佢地恃住我老公係男長孫,我老爺奶奶大仔 就覺得我係因為咁而嫁俾佢。咁今朝我聽電話時抱住仔仔,唔想當住仔 ...

您老公屋企好有錢架咩啲八婆真係神神地

子爵府

畀面勳章

傲雪BB 發表於 16-10-25 22:39
您老公屋企好有錢架咩啲八婆真係神神地
...

有錢我就唔使咁啦~我老公個爺爺係大陸度有地有樓 寫到明係俾哂我老公 佢地就話我為左呢啲看嫁

男爵府

saberlily 發表於 16-10-25 14:18
我自問算係做足老爺奶奶既要求 咁仔仔又要返學 我梗係送仔仔返學啦…佢地話學可以唔使返 幼稚園咋 奶奶梗 ...

你串佢嘛……唔返學帶埋佢去醫院呀?有常識嘅人都知小朋友唔入得病房,放佢係出面等呀唔見左。你係咪生返個俾我呀……跟手收線

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

saberlily 發表於 16-10-25 13:46
事緣我奶奶今朝7點要入院做手術,我又要送仔仔返學,叫我老公陪奶奶入院。點知啲八婆打黎話我唔識做人新抱,奶 ...

你錯在接聽了八婆電話

祝福你99

男爵府

saberlily 發表於 16-10-25 22:42
有錢我就唔使咁啦~我老公個爺爺係大陸度有地有樓 寫到明係俾哂我老公 佢地就話我為左呢啲看嫁
...

我係您就爆佢地,橫掂佢地都認定您係貪錢先嫁架啦!呢啲人唔洗俾面囉

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

做人新抱有時係需要左耳入右耳出。99病咗,情緒唔穩定,佢講的嘢唔使咁上心。最緊要係老公明你。

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

saberlily 發表於 16-10-25 13:46
事緣我奶奶今朝7點要入院做手術,我又要送仔仔返學,叫我老公陪奶奶入院。點知啲八婆打黎話我唔識做人新抱,奶 ...

叫佢收聲,講完

翡翠宮

回覆樓主:

點解陪99入院會係新抱的責任呢??

仔女就無責任??

回班8婆一句「哦,你今朝食左藥未呀??」

首頁

尾頁

跳至