自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

我好有錢又唔介意呀,不過會打本俾佢做啲佢有興趣嘅嘢,男人自尊心強,有動力做嘢會好啲,外人都講少啲閒話

大宅

開心吸收勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

錢多到洗唔曬, 咪兩公婆周遊列國囉, 大家都應該好ENJOY

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 wyl 的帖子

男爵府

唔介意 梗係一齊嘆世界啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 牛牛牛牛 的帖子

我不接受吃軟飯的男人,如果男人是因為生意失敗, 或栽員原因例外,
但唔可以長期養, 佢都要找野做囉~
◕順其自然啦~♥ ◕

珍珠宮

54heima 發表於 19-2-22 03:48
身邊有真實個案,男方婚前一般人眼中算係幾叻,名牌大學神科畢業,,高薪,航空公司高層。但是有錢的概念是 ...

我呢半年來見左好多有錢夫妻
總有男人配強妻無所謂,不過就無見過男人配強妻而由衷覺得好爽。

珍珠宮

kekka 發表於 19-2-22 12:14
回覆 牛牛牛牛 的帖子

我不接受吃軟飯的男人,如果男人是因為生意失敗, 或栽員原因例外,

錢多到使唔晒,斷估女方都唔係靠打工,應該請幾多個工人湊仔家務煮飯都無問題

問題反而係仔女,點先有個好 d 既人品同靠自己既能力

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

nsychristy 發表於 19-2-22 12:22
錢多到使唔晒,斷估女方都唔係靠打工,應該請幾多個工人湊仔家務煮飯都無問題

問題反而係仔女,點先有個 ...

以前有個富二代舊同事
澳洲留學返黎求奇打扮工過日子,佢話返工係做樣俾仔女睇。佢自己屋企生意係老豆家姐打理,佢自覺能力差幫唔到咩手。
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

超級特務 發表於 19-2-21 21:31

宜家係講有錢到洗唔曬呀!又唔係辛苦血汗錢打牛工養,春秋 ...

打份牛工都肯養而真心無所謂,真係青梅竹馬先得,一係女方脾氣差到難得有個男人頂到,大大聲話會會會既都係基於春秋大夢,返到現實唔見得有幾多個女人養得自己掂,唔使人貼唔使同人夾份又無爭人錢。

珍珠宮

超級特務 發表於 19-2-22 12:25
以前有個富二代舊同事
澳洲留學返黎求奇打扮工過日子,佢話返工係做樣俾仔女睇。佢自己屋企生意係老豆家姐 ...

太容易財來財去、無返過下工捱過下、學過下負責任
其實好難有個好 dd 既人品或者基本責任感

好似某會員越來越出名,唔使養仔有巨額贍養費個位咁。太早有免費午餐,唔知米貴,唔會貼地。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

nsychristy 發表於 19-2-22 12:27
打份牛工都肯養而真心無所謂,真係青梅竹馬先得,一係女方脾氣差到難得有個男人頂到,大大聲話會會會既都 ...

冇錯
但春秋大夢都咁計較,做人真係計較得太交關!
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

超級特務 發表於 19-2-22 12:33
冇錯
但春秋大夢都咁計較,做人真係計較得太交關!

我觀察所得最開心既夫妻關係都係財政比較獨立,兩個人關係似朋友又似家人,女人體貼男人負責咁款,畢竟無乜人多錢都使唔晒

大宅

無冇謂, 有錢有咩所謂

大宅

我唔介意, 但C6 大男人同怕悶, 我肯佢都唔肯

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

nsychristy 發表於 19-2-22 12:30
太容易財來財去、無返過下工捱過下、學過下負責任
其實好難有個好 dd 既人品或者基本責任感

邊個會員

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

唔介意,可以多啲時間陪我,幾好吖。

珍珠宮

kekka 發表於 19-2-22 12:14
回覆 牛牛牛牛 的帖子

X 2。

珍珠宮

如果我好有錢,佢身體有事照顧佢一世可以,冇問題。但係因為懶嘅話就no way。

公爵府

2024年龍年勳章

我無問題呀! 買一間好大間既屋, 大家一齊買家品, 跟裝修, 已經可以好花時間.

一齊計劃旅行, 又好花時間.

諗吓D錢點樣投資, 閒時一齊運動/ 打波/ 睇戲/ 搵好野食.

爽呀!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

牛牛牛牛 發表於 19-2-22 11:43
例如,有閒錢可以蟹咗7位數字

連樓買唔起喎,你養番佢差不多

首頁

尾頁

跳至