自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

青青河邊草 發表於 22-3-15 22:32
其實明唔明我講乜?我係講, 用呢啲方法來防, 防一年兩年三年都係咁樣,個個月停封。
二月中佢地轉左網課 ...

深圳係呢個星期先封渣喎,幾時個個月停封?

侯爵府

媽媽最勁 發表於 22-3-16 10:50
深圳係呢個星期先封渣喎,幾時個個月停封?

都話由十二月開始, 每個月都有啲區被封, 封到最金果次, 係福田區基本大部分都封。
福田區係一個乜嘢概念?全個深圳先得果幾個行政區,一個福田區就等於香港一個選區咁滯。
未計之前零零星期每個區都有。

我地隔岸觀火緊係覺得無乜嘢,但人地係咪真係覺得咁先?
我有親戚佢住在寶安區,去年十二月已風驚鶴唳,連佢家姐出殯都無出嚟,怕隨時政策有變。
呢啲咁既日子,要過幾耐?

大宅

青青河邊草 發表於 22-3-16 15:55
都話由十二月開始, 每個月都有啲區被封, 封到最金果次, 係福田區基本大部分都封。
福田區係一個乜嘢概念? ...

福田區係二月先大部分封,而且係因為偷渡者引起,十二月至一月尾係有封,但一般係小區域封,如果係有屋苑確診,會全棟封,如果同一屋苑確診數多過某個數先會全屋苑封,另外深圳有好多城中村,呢種就無辦法精準封,因為村入面四通八達,所以一封城中村個范圍就好大,相信你講寶安區果次係城中村,我叫你地關注深圳衛健委係睇返準確嘅資料,你要聽親戚講唔信事實唔信數據,我哋唔使再討論

複式洋房

daycare1 發表於 22-3-14 04:54
其實佢唔想封城都係想香港淪陷,
依家家直頭個個都中啦⋯⋯

有個留言話唔封城係唔想淪陷嗰個人士,我見你如果啲posts係數落佢,你都偏向表達對佢無限嘅支持體諒架喎!
之前comment 又話係香港政治黨羽太過特別、金主十幾個,講到其他地方政府唔係咁架喎,先搞到佢乜都做唔到。
又話要體諒佢想辭職,但係你話係中央唔比佢辭,先搞到現時呢個局面。
而家又幫佢講說話啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

anan84 發表於 22-3-13 20:31

等開關

首頁

尾頁

跳至