烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:+吸引嗎?+ +

原帖由 alfreday 於 15-12-04 發表
吸引嗎?
阿蛇, 你放啲咁毒嘅野

男爵府

引用:+吸引嗎?+ +

原帖由 alfreday 於 15-12-04 發表
吸引嗎?
嗚哇好邪惡啊!好得意啊

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+alfreday+於+15-12-04+發表吸

原帖由 catcatmak 於 15-12-05 發表
嗚哇好邪惡啊!好得意啊
我就唔捨得嘞

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

euyuet 發表於 15-12-2 21:06
我唔係超級粉絲, 成副身家只有三件lc, 佢除咗外型都有佢好處, 但係「勁重」同「勁貴」呢個都係缺點:wahah ...
我有 LC 同 Staub, 不過 like Staub 多 d

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

catcatmak 發表於 15-12-2 20:56
點架,係咪好好用架?因為C6公司有優惠,staXX 24cm賣1400,唔知道甘樣叫唔叫底呢?定係平時lc都會減價減到 ...
合理呀, 前 2 年我買時, 買一送一, 揀咗 24 round + 28 蜂巢鍋 $28xx

但 mannings 之前換購仲抵喎

瑪瑙宮

alfreday 發表於 15-12-4 20:50
吸引嗎?
但我唔買

瑪瑙宮

catcatmak 發表於 15-12-3 09:43
最普通最大路嗰隻款咋,可以炆餸嗰款煲。24cm唔知會唔會太細呢。呢d煲係咪真係咁好用? ...
我有 16 round, 23 oval, 24 round 同 28 魚鍋

24 round 我用來 hotpot 多, 如果煲湯一家四口都夠, 多料老火湯就未必夠大, 所以買 26 round 都好, 有埋蒸架

瑪瑙宮

euyuet 發表於 15-12-5 18:34
我就唔捨得嘞
yes, 唔會平, 我都係吼住 LC 開倉托朋友幫我買 1, 2 件 stoneware 石頭咋

瑪瑙宮

回覆:Part4~~BOSCH 廚師機分享~M8,M5,M4 食譜分享區

用 23 oval 煲咗薑醋食

男爵府

引用:Quote:catcatmak+發表於+15-12-2+20:56+點

原帖由 hallonatalie 於 15-12-05 發表
合理呀, 前 2 年我買時, 買一送一, 揀咗 24 round + 28 蜂巢鍋 $28xx

但 mannings 之前換購仲抵喎 ...
萬寧係抵,不過我冇儲印花啊,所以之前冇換到。尋日C6買咗個26cm俾我。我覺得唔算平,好似同出邊減價時差唔多、減得唔多,不過佢肯買我已經開心爆聽日打算開鍋做紅燒肉。唔知道26做煲仔飯得唔得呢?我見個個都用細煲做

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:Quote:catcatmak+發表於+15-12-3+09:43+最

原帖由 hallonatalie 於 15-12-05 發表
我有 16 round, 23 oval, 24 round 同 28 魚鍋

24 round 我用來 hotpot 多, 如果煲湯一家四口都夠, 多料 ...
呢期上網睇kit mak 教煮餸⋯⋯我心思思呢隻大pan , 你知唔知道呢款係咩size 睇佢用得好正咁

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+hallonatalie+於+15-12-05+發

原帖由 euyuet 於 15-12-08 發表
呢期上網睇kit mak 教煮餸⋯⋯我心思思呢隻大pan , 你知唔知道呢款係咩size 睇佢用得好 ...
補番張相

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 hallonatalie 於 15-12-05 發

原帖由 catcatmak 於 15-12-06 發表
萬寧係抵,不過我冇儲印花啊,所以之前冇換到。尋日C6買咗個26cm俾我。我覺得唔算平,好似同出邊減價時差唔 ...

26cm 做煲仔飯咪好大煲囉

煲仔飯多數用 20cm 樓下細煲整好 d

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 hallonatalie 於 15-12-05 發

呢期上網睇kit mak 教煮餸⋯⋯我心思思呢隻大pan , 你知唔知道呢款係咩size 睇佢用得好 ...
我無乜睇 tv 㗎

平底鍋得 24 同 28cm 咋

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 euyuet 於 15-12-08 發表呢期

補番張相

呢個 LC pan 未見過喎

男爵府

euyuet 發表於 15-12-8 15:28
嗱嗱嗱。你又來啦,小心中毒太深

男爵府

hallonatalie 發表於 15-12-9 08:11
26cm 做煲仔飯咪好大煲囉

煲仔飯多數用 20cm 樓下細煲整好 d
所以我都唔知點算好。好想試,但又怕太大。本身打算買24cm,結果C6嗰日見到26系連蒸架賣,佢就打算無水海鮮,下邊加粥底......然後就托咗個26翻來。搞到我日日掛住煲仔飯

瑪瑙宮

catcatmak 發表於 15-12-9 11:28
所以我都唔知點算好。好想試,但又怕太大。本身打算買24cm,結果C6嗰日見到26系連蒸架賣,佢就打算 ...
買多個細煲囉

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:Quote:euyuet+發表於+15-12-8+15:28+呢期上

原帖由 catcatmak 於 15-12-09 發表
嗱嗱嗱。你又來啦,小心中毒太深
中毒都冇用, 我又冇見過真身, 所以想毒發買佢番屋企都冇機會

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

回覆:Part4~~BOSCH 廚師機分享~M8,M5,M4 食譜分享區

未買新款牛油槳, 今晚開機整800粉嘅曲奇, 其實本身個槳都處理得好好, 我似乎自動解毒了

首頁

尾頁

跳至