自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

capricornbb 發表於 20-9-2 07:29
妳朋友呢個諗法反而係比較正路,唔係貪圖富貴,只係希望對方有內涵,基本條件下,為正常養兒育女嘅生活作 ...

小春就係例子,老婆學歷高,人品好唔好唔講,最少教得小小春好好,當然男的都要努力先有宜家生活。
另一例子峰峰,老婆學歷高家底好,但男唔努力,最終女的夢醒離婚收場

大宅

回覆 capricornbb 的帖子

我都唔知點如果係自己, 當然希望娶一個富家女子, 但如果我是女的,有錢 我又喜歡 就冇所謂.
如果我是家長,當然唔會希望咁, 但現今社會 冇咩邊個唔係咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

babyjoyce 發表於 20-9-2 21:07
甘你驚唔驚個男仔睇樓份上同你個女結婚?又或者個女因為已經有樓所以唔介意搵個有家累嘅老公?因為我同c6 ...
本身個囡生活好, 要佢捱佢都未必捱得到,
如果佢真係捱到, 咁佢真係好愛佢既老公
有多餘錢買定層樓可以收租, 呀囡真係要住咪住,
起碼將來無地方住, 唔洗睇男家面色先
男家本身有樓既, 更加唔會比下去
有層樓做呀囡既嫁妝, 點都好過就咁得堆金

男爵府

回覆 alicego62 的帖子

未必㗎。朋友個朋友係空姐識左個醫生,同居埋一樣好sweet.個女冇大學,又爛蒲爛飲。
命運講唔埋

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

siucl 發表於 20-9-11 10:43

未必㗎。朋友個朋友係空姐識左個醫生,同居埋一樣好sweet.個女冇大學,又爛蒲爛飲 ...
同居姐, 有乜所謂
D有錢人都好醒
呢D 只會一齊, 最多生埋仔, 都唔會結婚
費事俾人分身家, 唔岩又可以換畫隨時88都得
簡單方便快捷

珍珠宮

ChaBean 發表於 20-9-2 16:24
我同c6拍拖時,奶奶想佢同個有錢女一諂(佢爸爸上大陸做生意發達前已經同62好兄弟,c6都見過好多次),結婚 ...

我有個朋友個奶奶仲顛,明知 family friend 個女智商有少少問題,仲想撮合個仔同佢一齊,因為個女仔屋企好有錢(唔係 hk),得佢一粒女, 而當時我friend已經同佢老公拍緊拖。佢老公又係結咗婚先爆返單嘢出嚟。佢奶奶孫可以唔生,仔可以出賣,最緊要有錢

伯爵府

親戚都係,中學拍到結婚,結左幾年,聽聞離婚後娶左有錢女,咁唔知個條女係咪第三者啦

複式洋房

Angelice-BeBe 發表於 20-9-3 07:10
一定不是靚仔,身高亦矮
170都無?

大宅

小華子 發表於 20-9-2 07:30
我覺得無錯,男女都一樣,大前提係唔可以拉低自己生活質素。
女既多是向上搵,男既真係唔一定,特別係本身多錢既,佢搵年輕貌美就可以了

公爵府

未必㗎。朋友個朋友係空姐識左個醫生,同居埋一樣好sweet.個女冇大學,又爛蒲爛飲 ...

如果一個人成日都覺得呢啲事係好可能發生,我質數幾低都好,都一樣會搵到白馬王子,愛情會很眷顧我的。當然呢啲個別例子一定間唔中發生,但係如果以為這些幸運必然,就實在太儍了

公爵府

littlefunpig 發表於 20-9-11 10:56
同居姐, 有乜所謂
D有錢人都好醒
呢D 只會一齊, 最多生埋仔, 都唔會結婚

係喎,無留意同居Tim

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KennyLaw_FB 發表於 20-9-11 12:19
170都無?

因為我得168,這位男性朋友同我一樣
所以我肯定無170

翡翠宮

zitzai 發表於 20-9-11 10:57
我有個朋友個奶奶仲顛,明知 family friend 個女智商有少少問題,仲想撮合個仔同佢一齊,因為個女仔屋企好 ...
臨老都仲咁發錢寒

複式洋房

Angelice-BeBe 發表於 20-9-11 14:24
因為我得168,這位男性朋友同我一樣
所以我肯定無170
現今男性無180其實都矮

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KennyLaw_FB 發表於 20-9-11 15:51

這位朋友嘅故事,正正唔係外表取勝

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

alicego62 發表於 20-9-11 13:49
如果一個人成日都覺得呢啲事係好可能發生,我質數幾低都好,都一樣會搵到白馬王子,愛情會很眷顧我的。當然 ...

韓劇最興,仲要男既超級有錢同靚仔。

大宅

回覆樓主:

當年我初戀男友,因認識了廖X興後人富家女...咁就飛甩咗我,後尾人地結埋婚,生咗個女移民去澳洲
雖然係好好好伤心我明白嘅

子爵府

醫生唔算叫有錢啦,當然比起平民係搵得多,個女識氹個男囉

子爵府

KennyLaw_FB 發表於 20-9-11 15:51

175以上都唔叫矮啦,180係高添

公爵府

yuyueng 發表於 20-9-11 16:17
韓劇最興,仲要男既超級有錢同靚仔。

韓劇,台劇

首頁

尾頁

跳至