跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 11)

tungtung20040214 寫道:
你地d小朋友食邊隻奶粉呀?

tungtungma,
我兩隻都係飲美素佳兒系列呀!

大宅

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 11)

要講私人野想人唔回應的話就唔該用pm講啦,或叫齊d friends去chatroom講呀!日日都係超級家常便飯,日日都成幾十頁,仲要有時講d野超粗皮! 好多媽咪都係覺得無聊先走,唔係有人鬧走,唔好亂講野! 鍾意煲電話粥就煲飽佢囉,無人理你架!你老細知都唔會炒你啦! right? 呢度其實係討論區的留言板,記住係"留言板",我覺得大家可能想講完就算,抺左佢的話,用chatroom會好d囉!咁就唔會有人睇完回應呀! 如果我有講錯就請原諒我,因我都有同唔出現係呢度的媽咪講過,佢地都同意架!
我又唔係想針對邊個,不過我就自從知道有得去disney之後,就不停俾人用電話and 呢度咀咒同唱衰我,我知佢係邊個,不過我覺得都係算吧,佢鍾意用電話講人是非,用是非當人情我都無話可說,希望佢真係可以醒下啦,可能蘇生無話佢知一個人的口德都好緊要呀!
好老實咁講,呢度有份講我是非的人,我都唔會再嬲,只不過佢地夾埋唔彩我,我就覺得有d過份!不過算啦,我都睇通晒,所以都會曾經有祝福佢的messages,不過人地睇唔到,可能睇到都當係咀咒都唔定呀,無所謂啦,大家上黎都係為開心,唔係想鬧交,唔好再誤會我呀!我份人係點,個個都知,如果我真係人地講得咁衰,就唔會有好多bk朋友成日一齊食早餐啦! :mrgreen:
有時有d野,係打(字)者無心,睇者有意,誤解左都唔出奇,大家可唔可以算呢?講真我真係可以做得到,只不過係人地做唔到,我又唔會用電話同人講我的感覺,更加唔會用電話扮可憐tim!係咪我唔參與電話講是非的遊戲,我就係衰人呢?
我而家都少左好多上黎,得閒上黎都係有野睇就睇,有野笑就笑,都無話要d咩野,我講笑時,人地當真,人地嬲左我,我都莫名其妙呀!

大宅

0520,
hi~~
我星期日去左青衣的開倉,買左好多正野呀!

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

恩禧媽 寫道:
0520,
hi~~
我星期日去左青衣的開倉,買左好多正野呀!

有好野都唔通知我,星期日我去了珀麗灣BBQ

大宅

0520,
我以為你知呀! 鎖你呀!早知我同你咁近,call埋你一齊去啦,我都買左2百幾蚊呀! :mrgreen: 最抵都係用左$15換購左xo浴簾呀! :mrgreen:

珍珠宮

恩禧媽 寫道:
0520,
我以為你知呀! 鎖你呀!早知我同你咁近,call埋你一齊去啦,我都買左2百幾蚊呀! :mrgreen: 最抵都係用左$15換購左xo浴簾呀! :mrgreen:

好似如花星期五都去咗個度買野

大宅

kwan0520 寫道:
好似如花星期五都去咗個度買野

0520,
係呀!唔知佢有無買到正野呢?不過佢都會用電話同佢的friends講啦,唔會係呢樹講架啦(我諗啫)!

all,
morning~~~

大宅

煒良媽咪 寫道:
如花:

你返來啦! 你唔好離棄我哋啦! 冇咗你, 我哋會好失落架! 我唔想你度變"失樂園" :-( :-( :-(

煒良媽,
我見到呢個message,我覺得我對你唔住,我係樹9串你個party,阻住你享受一日幾十頁的廢話,唔好意思,9左你地咁耐! 不過我都會keep住上黎,睇實d人有無講我壞話呀!你地continue chat得開心d啦!
心底話 : 自從第一次係呢度俾人咀咒之後(o個次我只係少上黎但有得去disney,有咩罪呀?不過我而家都無嬲囉!我寫出黎係想俾唔知的人知道點解我會變成咁呀!多謝o個位高人囉!),我就已經覺得好無"引" ,上親黎都俾人串! 係~~o岩o既大肚婆係應該就下,不過唔大肚時都要人人就佢同讚佢,我就頂唔順囉! 佢份人係點大家都好清楚,我都唔會再去講,就等時間証明一切,我以前都同佢好o岩咀型,咁又如何呢?只係佢唔抵得我好彩,就嬲我,咀咒我,無同我講過sorry,就當我原諒左佢,呢個世界真係有d咁o既人,anyway我都唔嬲囉,仲可以一齊講笑,係人地覺得我針對佢,比著以前我咁講,佢一定唔會以為我係針對佢啦!
我再重新一次,我已經將所有以前唔開心的記憶忘記晒啦,我寫出黎都係警惕自己唔好再犯以上的錯誤,我都係以前的我呀!

侯爵府

恩禧媽請問妳究竟想點?? 之前大家好地地既時候追幾十頁紙妳話吾夠?? 依傢我地係咪講既野妳就話廢話攪到咁多頁紙出黎, 老實講妳可以吾追, 我諗留言比妳既都不外乎0520吧??

無錯我地的確可以搵個私人地方講呢d無謂野, 但我個人認為吾需要囉, bk係一個大家庭, 我地都有權認識好多新朋友, 我諗妳講同意妳既只有shirley或者妳識得比較耐既阿kwan囉!

仲有呀, 邊個咀咒過妳呢?? 咀咒妳d咩呢? 妳不防大大聲聲同我講出黎? 相信明眼人都睇到邊個咒邊個, 當然妳都好合作應承以後吾再搵野黎嘈, 但曾經比妳話過既人吾可以當無樹發生過, 亦都吾係我地可以控制之內! 無d咩咁幼稚既行為話夾埋吾彩妳囉! 係純碎個人既決定!

講真, 妳有幾多朋友係妳既事, 妳鐘意約人去邊去邊亦係妳既事, 無論妳有幾受歡迎都與我地無關, 吾啱傾咪吾傾囉, 有時我o係度諗, 妳覺得佢地吾彩妳, 妳又有咁多其他朋友, 點解吾去行妳既路呢? 72有咩值得妳留低呢?? 定係妳一路搵機會再去攻擊人? 天生鐘意同人鬧交, 好勝心真係咁強?? 或者妳從來無放低過, 根本就心心不忿啦! 妳都o係北區同人嘈過, 我諗要檢討既係邊個妳好清楚, 我都想呼籲下妳做人吾洗咁激囉, 笑笑又一日, 咁會好傷身架!

第一件事由阿mon開始, 無錯當時+wai睇完係嬲, 我地睇完都話左阿mon一番, 但見到妳啄住阿mon咁鬧法我地真係打個突?? 我吾知點解咁小事妳可以咁激?? 佢又吾係妳仇人? 就算幫+wai都吾洗咁囉? 到頭黎妳又怪+wai妳幫佢出頭佢都吾出聲? 我諗無人想因為d咁小既事攪到鬧交收場囉!

成件事發生經過對我黎講其實吾係太真實, 亦都吾可以話我可以至身事外, 但對我黎講只係一d小毛寸皮既事, 自己有好多野已經好煩, 所以呢d吾足以另我上心啫! 但每日上黎就係因為妳一個攪到要走既就走, 留低既就吾同妳講野又要比妳話! (妳覺得係因為阿花趕走其他媽咪既話, o個d媽咪就吾會成日搵佢啦!)

我地會從此離開72, 留返比要留低既人, 我地會新既地方新既開始, 吾想再咩骨黎骨去! 請留步吧!!

珍珠宮

恩禧媽, 豆

睇完妳哋篇野我都有感而發, 都係我唔好囉, 如果當初我無帶恩禧媽去disney, 妳哋d關係一定好好. 我可曾咪同妳一樣係呢度俾人咀咒, 仲經常俾人講我壞話同俾人出賣潻, 仲要係俾最friend個個出賣, 我咪仲hurt, 有d人係好鐘意用事非嚟當人情, 我唔怕俾人講, 最緊要講事實, 唔好傳返到我耳中時唔係個件事我就一定會追究, 就算幾friend都係咁話.

Anyway, 以前既事我都唔會放係心啦, 開心咪上嚟傾幾句囉, 唔啱聽同睇咪當無聽過同無睇過囉, 點嬲得咁多.

豆,

妳哋唔鐘意我係呢度留言比恩禧媽, 咁我咪走囉

大宅

大宅

0520,
你唔洗走,係我衰啫,佢地係唔鍾意我啫,無話你,我同你以後咪用msn囉,我無所謂,叫我以後唔出聲得,但我會保留我睇message的權利呀!

豆,
無~~我當日都係俾人咒個天落雨啫,跟手就係好多有骨的說話,無咩o既,不過你話我咒人,我就真係無,平心而論我都只係叫人積下口德,無咩唔妥呀! 你地唔洗走,我走咪得囉!我去番北區咪得囉!我所指話有媽咪都認同,唔只你講o個兩位,唔好以為亞mon同phmami仲會搵sabina就=同sabina好friend,當然邊個同邊個friend都唔關我事,算啦,你地慢慢傾啦,bye-bye!
最後,好多謝你提醒我之前點解我會係呢度鬧人,唔該晒你呀!不過我都唔會再鬧同嬲人囉!
各位記住,我已經唔再嬲任何人,我只係想做番之前的我啫!係咁多,你地鍾意點諗就點諗,我絕對無所謂呀!
在此 祝福 所有大肚媽咪生番個健健康康的小b啦!

煒良媽,
唔該幫我delete左我d資料呀!thanks!

首頁

尾頁

跳至