美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:係唔明急救mask+點解要急救mask,有咩咁急救

原帖由 番茄仔 於 15-12-08 發表
係唔明急救mask 點解要急救mask,
有咩咁急救到?
係咪似renewing pack咁即時收殘樣?

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+番茄仔+於+15-12-08+發表係唔

原帖由 KAY+2 於 15-12-08 發表
係咪似renewing pack咁即時收殘樣?
Feel 佢唔到
好似有d 光澤, 但都dry, 要加補濕mask 用

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 NicolaLee 於 15-11-13 發表

原帖由 Lukeung 於 15-11-13 發表
我有幾個你想知邊個?
請問是否也可PM我?
thanks
我早前pm了你想要那個品牌的skin care

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

回覆 debjc 的帖子

可唔可以pm我邊度可以買到salon size renewing pack? Thanks!

大宅

育兒性格勳章

引用:回覆 debjc 的帖子可唔可以pm我邊度可以買

原帖由 clarahei 於 15-12-09 發表
回覆 debjc 的帖子

可唔可以pm我邊度可以買到salon size renewing pack? Thanks!
我都想知,可吾可以pm 埋我呀thanks.

子爵府

BK Milk勳章

回覆 KAY+2 的帖子

kay~
想問你仲有冇用oil?
見你之前用蘭花油~ 好用嗎>?

侯爵府

番茄仔 發表於 15-12-10 22:42
回覆 KAY+2 的帖子

kay~
我覺得CLARINS油較厚, 冬天用會較好, 溝CREAM用.而家用緊RODIAL 支油, 較易吸收, 我用嚟溝化妝水用, 可以令普通化妝水變潤好多~

下次想試HABA~

大宅

回覆 番茄仔 的帖子

依家我用緊Albion 油, 唔笠

番茄仔    發表於 15-12-11 09:29

子爵府

BK Milk勳章

KAY+2 發表於 15-12-10 23:58
我覺得CLARINS油較厚, 冬天用會較好, 溝CREAM用.而家用緊RODIAL 支油, 較易吸收, 我用嚟溝化妝水用, 可以令 ...
我呢几日溝左hr 支oil 用幾好咁, 但$1850 好貴, 想睇下有冇第d好用oil
我都係溝toner黎搽

侯爵府

番茄仔 發表於 15-12-11 09:28
我呢几日溝左hr 支oil 用幾好咁, 但$1850 好貴, 想睇下有冇第d好用oil
我都係溝toner黎搽 ...
而家啲油都幾貴,所以我下一個心水係HABA,平平地。
貴價油,其實我都想試HR/GA/LA MER,但用緊VALMONT又覺得無用油的需要。

子爵府

BK Milk勳章

KAY+2 發表於 15-12-11 10:18
而家啲油都幾貴,所以我下一個心水係HABA,平平地。
貴價油,其實我都想試HR/GA/LA MER,但用緊VALMONT又 ...
因為我用valmont 到3-4點面都乾

侯爵府

番茄仔 發表於 15-12-11 10:18
因為我用valmont 到3-4點面都乾
我又無乾喎,反而上年用FS就乾,今年無呢個情況。
我朝早用CDP BL,加GA SERUM LOTION(呢兩支夾埋超保濕)
再用HAKU SERUM +RODIAL DRAGON BLOOD SERUM,
再加FACTOR II CREAM。

你係覺唔夠水份?定只有表面乾?

我九月份都好乾,去SHISEIDO CHECK SKIN,水份好低,之後多用啲保濕MASK,再加咗GA支SERUM LOTION同其他保濕SERUM打底,我覺得改善咗好多。
暫時我未用HYDRA 3, 不過比較B CELLULAR同RODIAL DRAGON BLOOD兩支保濕SERUM,
我覺得RODIAL保濕啲。

子爵府

BK Milk勳章

KAY+2 發表於 15-12-11 10:30
我朝早用CDP BL,加GA SERUM LOTION(呢兩支夾埋超保濕) ...
我應該裡裡外外都乾
我用renewing pack 次次都吉既
呢兩日加左oil 好好多f2個cream 我用出粒粒呀
fs 個daycream真係麻麻, night就ok

子爵府

BK Milk勳章

KAY+2 發表於 15-12-11 10:30
我朝早用CDP BL,加GA SERUM LOTION(呢兩支夾埋超保濕) ...
SERUM LOTION有冇全名呀?

侯爵府

引用:Quote:KAY+2+發表於+15-12-11+10:30+我又無

原帖由 番茄仔 於 15-12-11 發表
SERUM LOTION有冇全名呀?
This~

番茄仔    發表於 15-12-11 11:22

大宅

回覆:debjc 的帖子

有冇人知大阪那裡有Valmont? Search 左幾個百貨公司都冇嘅?

男爵府

之前有沒有人在 sogo join 左 valmont facial course , 做左未呀? 果時話 12 月頭 call 我 book facial ,但到依家都無聲氣。

大宅

回覆:Christmas Set@Valmont (Sogo Set Updated

請問你地用renewing pack 會用serum打底嗎??
邊隻serum打底最有效果呢??

子爵府

BK Milk勳章

Lam_lam_c 發表於 15-12-13 12:34
請問你地用renewing pack 會用serum打底嗎??
邊隻serum打底最有效果呢??
唔駛架, 就咁搽上去, 夠鐘前捽勻佢, 再用water falls 抹or 用水洗

大宅

回覆:番茄仔 的帖子

請問係用white falls 抹定vital falls 抹??
因為white falls 係洗面奶。。。。thc

首頁

尾頁

跳至