婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

alicemic 發表於 16-7-11 21:47
仲有無腫痛? 今日返去覆診, 醫生話我傷口發炎, 唔怪得又痕又痛啦
...
痛就唔係好痛, 不過始終有2粒野un住唔舒服咁囉~
你傷口發炎咁慘, 要食抗生素嗎?
wcpcelia 唔好點評我
24小時做阿4的C9

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

PKFC 發表於 16-7-12 21:23
痛就唔係好痛, 不過始終有2粒野un住唔舒服咁囉~
你傷口發炎咁慘, 要食抗生素嗎?
...

要食消炎藥, 其實一日比一日好, 便便都無之前咁痛,不過仲有啲痕同耐唔耐刺痛,貼成日都覺得大便未清, 一日去4,5次厠所, 連工都返唔到囉。

洋房

回覆 PKFC 的帖子

我同你一樣有兩粒肉un 住,坐得耐壓住會痛,便後也不能抹得很乾淨!慘!

侯爵府

我都係睇佢 同埋佢幫我做手術 佢好好但真係好忙 忙到唔記得左我依個病人要醫生簽紙出院, 但麻醉醫師方面我覺得唔掂,唔知係咪同樓主同一個,我果個都七十幾歲咁款 好老好多野講,但比佢針完尾龍骨後 三個月仲係痛

男爵府

請問各位曾有照腸鏡的, 在照腸鏡時如有息肉是否亦會即時割除呢?

Tks!

[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

memelittle 發表於 16-7-16 19:02
回覆 PKFC 的帖子

我同你一樣有兩粒肉un 住,坐得耐壓住會痛,便後也不能抹得很乾淨!慘! ...
請問你現在情況如何?仲有冇粒野un住,無縮到? 我見近來有幾位bk會員搵鄺醫生做完手術後,評價都無以前咁好,攪到我都唔知好唔好搵鄺醫生做手術,我驚第時要覆診又要等幾個鐘。。。又怕手術後效果唔好。。。

大宅

好媽媽勳章

honeyBB 發表於 16-9-27 09:07
請問你現在情況如何?仲有冇粒野un住,無縮到? 我見近來有幾位bk會員搵鄺醫生做完手術後,評價都無以前咁好 ...

我都是擔心,本想找鄺醫生做嫁,亦以約左30號見醫生,但見到的comment 不太好,令我有擔心,鄺醫生年齡大啦,有時同佢講左,轉會頭不記得,但佢無可否認是一位有心的醫生,點算好呢?我都有痔瘡問題,想做左佢,今次屁股以是等三次開刀,精神壓力好大,怕有後遺症(肛門收窄問題),點算好

禁止訪問

大宅

推介張偉政醫生,佢浸會掛牌,可以診所睇完佢幫你約期醫院照腸,如有瘜肉會割,同時處理埋粒瘡。最辛苦係飲瀉水(好難飲),過程完全冇感覺,訓醒已經搞掂。住一晚,埋單兩萬四。 佢知我有保險佢都仲幫我安排埋驗血,照肝腎

男爵府

二萬四已包括照腸及割痔瘡?

男爵府

畀面勳章

其實最好請幾耐假先返工好呢? 返工去完厠所洗唔到傷口咁點好呢? 用濕紙巾可以嗎?

別墅

chuikee 發表於 16-11-9 11:36
其實最好請幾耐假先返工好呢? 返工去完厠所洗唔到傷口咁點好呢? 用濕紙巾可以嗎? ...

濕紙巾可以,我返工都係用冇酒精既濕紙巾,抹得好乾靜同好方便。

洋房

回覆 honeyBB 的帖子

兩粒肉依然没有縮回,去政府醫院檢查說內痔未割清,排期7月再割,又要痛多次,惨😭😭

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

memelittle 發表於 16-12-14 17:14

兩粒肉依然没有縮回,去政府醫院檢查說內痔未割清,排期7月再割,又要痛多次,惨&#12 ...

你咁嘅情況,有無返去鄺醫生度覆診問呀?祝你早日康復!

公爵府

好媽媽勳章

兩粒肉依然没有縮回,去政府醫院檢查說內痔未割清,排期7月再割,又要痛多次,惨 ...
好慘,,,係咪又搵返鄺醫生割?
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

兩粒肉依然没有縮回,去政府醫院檢查說內痔未割清,排期7月再割,又要痛多次,惨&#12 ...

但係割嗰陣係講明左唔會割凊定點?
鄺醫生有無話咩原因丫

民房

Hi honey bb

點解你可以咁快係政醫院看,7月份就可以再做手術呀?

不過,之前係網上見到,有啲病人做咗痔瘡手術後,肛門太窄,要再做手術廣闊,請問你有無查詢過 ?
另外,請問你有無問過鄺醫生,點解會仍有2粒肉粒係肛門口 ?

民房

請問有無其他病人,搵過鄺醫生,做肛裂手術??

首頁

尾頁

跳至