自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:Quote:原帖由+小華子+於+15-09-29+發表我發

原帖由 Gerard 於 15-09-29 發表
我記得好似佔中時,好在無葉繼歡做世界既人,因為全部警力去晒佔中,曾經元朗差館貼埋告示話無差人
...
我曾經做過呢類執法者,啲人真係以為寸你、磨你時間、玩你就成功挑釁,但其實我地心裡面只會說句:低能仔!
因為我地用阿工時間,而佢就係私人時間,我地好多時好多謝佢地鬥磨,因為可以做少list內要做嘅事,最好一開始就有低能仔磨時間,磨到咁上下佢又攰又餓又急尿就會就範,而我地就繼續開ot有水補!

兼且社會愈亂就愈需要請更多人,要升職真係話咁易!

大宅

引用:Quote:原帖由 Gerard 於 15-09-29 發表特登

原帖由 toffeechoco 於 15-09-29 發表
自以為是,自以為公義,完全失卻同理心,當世界只充斥住呢d人既時候,我相信大家唔會有好生活

...
同意,而家真係好多呢啲人,玩個小職員又點呢?要玩,有本事玩個大嘅嚟睇吓?

伯爵府

個地政男真係巧叻叻豬我係佢老頂實升佢職呀咁熟地契有溫書咁叻仔
優悠在澳洲

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁ko人地又點者,之後個個有樣學樣,攪到周圍都好似廟街咁,唔係人人都鍾意比你嘈架,你覺得好成功咩...我覺得你擾民low.

<br><br>

大宅

回覆:MsBusy 的帖子

佢擺明係挑機喎!佢有做功課,又有理據,亦知到後果,又冇殺人放火,哈哈哈!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:佢擺明係挑機喎!佢有做功課,又有理據,亦

原帖由 PurpleSea 於 15-09-29 發表
佢擺明係挑機喎!佢有做功課,又有理據,亦知到後果,又冇殺人放火,哈哈哈!

...
又係喎,大媽廣場跳舞,又無殺人又無放火,哈哈哈

男爵府

有心人裝無心人...set 曬機等職員踩氹....
就算真係ko 都一啲都唔精彩..

伯爵府

回覆:地政署職員一嘢KO港鐵職員

低B兼無聊!

大宅

回覆:MsBusy 的帖子

一個引來途人拍掌,一個你.....(自己諗啦!)莫非你是大媽?失敬失敬!

大宅

回覆:chinatea 的帖子

唔會咁多人有樣學樣,要付出時間㗎,還有可能被警察拉,咁偉大,我都真係做唔到!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:佢擺明係挑機喎!佢有做功課,又有理據,亦

...
咁有心去 設計 玩一個港鐵職員,製造輿論!
係幾叻仔嘅~

我以後見到呢啲 新聞 都會留意下,係未有人有心玩嘢先得啦!

睇下幾時玩出火… 狼來了!哈哈!

珍珠宮

小華子 發表於 15-9-29 18:40
我發覺香港人好蠢,當個站有10位職員返工,2個已經出去應付呢條友,如果有其他人喺地鐵受傷、出事,就少左2 ...

你叫他們用腦?
恐怕他們根本沒有腦,有腦的根本唔會咁做

子爵府

引用:2015年09月27日 星期日地政署職員一嘢KO港

原帖由 海妮 於 15-09-29 發表
2015年09月27日 星期日
地政署職員一嘢KO港鐵職員
個後生仔根本多餘

大宅

回覆:ning.. 的帖子

人哋唔係玩嘢,係勇於爭取啫!對事啦!

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:人哋唔係玩嘢,係勇於爭取啫!對事啦!

佢咁做爭取到啲乜? 爭取令人難堪, 阻街擾人?定爭取自己出位?

chinatea    發表於 15-9-29 22:25

男爵府

引用:Quote:原帖由+海妮+於+15-09-29+發表2015年

原帖由 Wonderlady 於 15-09-29 發表
又何苦呢?
食飽飯冇屎痾

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

對事~好呀!

因為大圍 站港鐵職員為難香港學生,
所以,佢去觀塘為難返另一個職員。

係未咁?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:一個引來途人拍掌,一個你.....(自己諗啦!

一個引來途人拍掌,一個你.....(自己諗啦!)莫非你是大媽?失敬失敬!

...
我見大媽都好多途人睇喎,
受唔受歡迎,
好唔好睇,
好唔好聽,
個人喜好
正如你覺得個男仔正義,
我覺得佢衰格一樣,個人喜好同意見

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 PurpleSea 於 15-09-29 發表

首頁

尾頁

跳至