自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

木土土 發表於 17-3-20 19:40
「希望呢D朋友能夠好好諗諗啦」

其實你點知人地無好好諗過?人地未搵到另一半,可能真係緣份未到,選擇另 ...

我反而 諗 如果講呢番話的,唔係朋友,係自己亞媽,可以点?成鬼日講埋D唔通氣,令人唔開心的嘢。。

大宅

asa2012 發表於 17-3-20 16:23
人各有志, 搵到SOULMATE 當然好.
不然, 單身貴族也不差.
無需要為有個伴而求其嫁... ...

非常同意
抱抱BB

翡翠宮

回覆樓主:

呢D帖真係以己度人到不堪
個個人既 priorities 都吾同
你管好自己就得啦
做乜要法海埋人地既生活?!

要有感情生活生活先完滿
要結婚生活先完滿
要生仔生活先完滿
要買樓生活先完滿
仲有無??!!

DID ANYONE ASK YOU FOR YOUR OPINION?!

男爵府

1997112 發表於 17-3-20 17:17
Forgive me of using English coz I can't type Chinese now

I'm not saying that marriage is the only ...

自從有了internet, 真心覺得解悶是non issue
解憂,如是工作上的憂,同屋企人呻,除非大家是同行,否則對方沒有共嗚。
激氣嘢,越諗越講只越激氣,冷處理唔諗唔同人呻,(有時)是較好的做法
解難,視乎边種,有的google 仲快。要貼身揾人幫手(eg 重病 入院),未谂到,煮到先食

大宅

kokochow 發表於 17-3-20 16:09
寧缺莫濫

正想講呢樣

男爵府

畀面勳章

tester5 發表於 17-3-21 09:07
其實我自己真係求其嫁,阿媽話唔再結婚不如分手(因為佢擔心男朋友浪費我青春),咁我就同男朋友講問下佢 ...

我都是求其嫁,同你 case 差不多,但暫時喜多於悲。

首頁

尾頁

跳至