自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 ilovehuman 的帖子

你真係講得岩 10個有9個喺政府部門做既都係hae做 因為我身邊唔小親戚都係鐵飯碗咁 只係為份糧 點會真正用心攪好民生 我衣家搭緊地鐵去坑口 幾卡車廂都係得幾個人 以往weekend一家大細聯群結隊既氣氛冇晒 希望突然有啲有抱負既賢士出現啦

子爵府

回覆 hellohappy 的帖子

老豆話以往迫滿人既佳寶和錢大媽 都小左人

男爵府

我樓下商場仔幾個月前執咗間舖,一直都無租出去,過埋年會執多兩間舖
有時出街,都見到出面好靜,唔知挨到幾耐。

大宅

Conyyyyyyyy 發表於 24-1-20 03:37
緊係名牌啦!最好景佢話試過10萬,我都好羨慕 但要追target , 氹客,都好辛苦同要口材好好
...

食得鹹魚抵得渴!好景時d名牌sales服務大陸人就態度好好,香港人就唔理
而家大陸人唔黎消費,佢地賺少左,怪得邊個

伯爵府

商場保安冇事時,態度又唔好(尋日先見到個)
有事時, 又唔知閃咗去邊(鑚石山商場事件)

呢d 都會令人唔想行商塲

男爵府

BB防敏心得分享勳章

fundfund 發表於 24-1-19 08:08
會,個個都話食肆冇生意,我星期日食牙莊,等咗20 分鐘先有位

越南野?呢間好似唔多得,雞絲河粉,無乜料,又無跟飲品

公爵府

醒目開學勳章

Ahky1033 發表於 24-1-22 11:10
越南野?呢間好似唔多得,雞絲河粉,無乜料,又無跟飲品

Yes, 越南野,我未食過雞絲河粉。
我多數食牛丸河或者香茅豬扒飯,係好食㗎嘅,以前有啲牛丸好大粒好juicy ,但最近牛丸已經縮咗水!

子爵府

回覆 Ahky1033 的帖子

好多雞絲河都預左小肉架啦 有時唔想食太多肉就清清地選擇佢 坦白講 芽莊可能算係偏貴小小既越南餐 但佢既雞絲河湯底算好味 肉既份量可接受 有間喺apm都好食 湯底夠味 但唔記得個名

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊