自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:小傑媽媽 的帖子

後悔嫁咗尼種家庭

男爵府

回覆:大家一生人之中做過最錯/後悔既決定係咩 ( 分享 )

後悔対老爺奶奶唔好!現在回想我應該好好対佢地!

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

回覆:hebesiu 的帖子

好痛恨自己危機意識不足,當日家人有病,醫生叫她入醫院,她沒有入,自己也沒有堅持叫她入,結果2日後,突然病發走了。這是我一生最後悔的決定,一直不能放低!
很想念很想念妳

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

其實唔係話後唔後悔既, 以前可能會有後悔, 但而家諗返, 會覺得即使我重新黎過, 有D野改變左, 可能會連帶改變埋其他野, 都未必係好事...好似EU講既蝴蝶效應咁

但真係比較遺憾既係:
1. 當年讀書時冇好好把握一次曖昧, 因為自己太蠢錯誤解讀了一D野, 令到同佢變左陌路人....佢係我第一次咁認真喜歡一個人.......
2. 因為同#1呢個佢變左陌路人, 而去接受另一個根本冇咩感覺的男仔做我男朋友, 仲要係初戀, 人地初戀諗返都甜蜜, 但我諗到既就只有抱歉。抱歉拖左呢個對我咁好的人4年....傷害了你真的很對不起.....
3. 讀大學時冇堅持去exchange, 因為家裡冇咩錢, 搞到我將錢睇得好重, 讀書時不停做part time/intern, 辛苦掙下來的錢冇用黎去exchange, 亦唔敢問家人拎, 結果感覺成個大學除左讀書同part time外, 冇咩其他得著....莊又冇上, 又冇點樣癲過...青春冇左就回不過來了..

珍珠宮

後生時唔喜歡做運動。過左30後就明顯後悔。

公爵府

2018復活節勳章

sars 時冇買樓。
冇去外國進修。

首頁

尾頁

跳至