自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:囝定囡架...?+我覺得我係鍾意囝架...+由我

原帖由 wkpig166 於 14-11-06 發表
囝定囡架...?

我覺得我係鍾意囝架... 由我未結婚開始...
未有b嘅時候仔女都冇所謂,不過當然最好有仔有女啦,現實中,我真係有一仔一女,太perfect喇

公爵府

好媽媽勳章

回覆:你心底裡呢,其實係鍾意

未生前係想生仔,不過係因為覺得男仔易湊d,男仔最緊要唔好學壞就得,但生女就好多野要擔心,怕她生得醜嫁唔出、怕她俾人呃、俾人搞大個肚,左擔心右擔心,如果仔,爸爸又可以幫手沖涼、陪去廁所。
不過如果唔係呢d原因,認真講,我仔女都無所謂,但大前提係一個夠晒數

利申,有一個女

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

有得簡,我會想生1個仔先,之後兩個女,感覺上一個家多女人會嘈D開心D
Life is better when you're laughing!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

未大肚之前無諗過,有左之後同老公都想生女,無咩特別原因,就係鍾意女,幸好真係生女,無再追多個,夠喇!

男爵府

引用:有得揀要仔,唔係要送終,我唔好打扮去街最

原帖由 EVA222 於 14-11-06 發表
有得揀要仔,唔係要送終,我唔好打扮去街最怕麻煩,男仔簡單好多,少好多擔心,粗養大左無太多雜物,可以陪 ...

公爵府

一直都好想要1囝1囡,最好係龍鳳胎

男爵府

引用:如果生1個, 囝如果生2個, 囝, 囝如果生3

原帖由 cornmimi 於 14-11-07 發表
如果生1個, 囝
如果生2個, 囝, 囝
如果生3個, 囝, 囝, 囝

男爵府

本來好想生女,第一刻照到係仔好唔開心,但稔起以前係一間兒童宿舍做野,做過女仔房後轉左做男仔房,實在忍受唔到女仔既性格,照顧班男仔開心好多。所以,好快就變節,覺得生仔適合自己多啲。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

女,女,女

隨遇而安

珍珠宮

超級特務 發表於 14-11-6 10:29
仔, 因為女人好煩, 我自己係女人都係咁話..........

agree

同埋而家好多男人上陸擝老婆, 好多好好的女人嫁唔出, 生女會怕佢嫁唔出 或 嫁得唔好

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

心裏想仔,因為驚6299係咁叫我生仔,又睇到亞嫂(大伯老婆)駁左個細仔…………驚自己生左個女先又要生個仔…………不過好在第1胎就係仔

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章

其實我都係like仔多dd~
但現實生活中又好似女會sweet dd....

男爵府

回覆:wkpig166 的帖子

中意女,好彩又真係生左個女

大宅

想要仔, 因女仔性格真係扭檸好多, 又情緖化~我本身性格爽直, 怕麻煩~湊我位小姐真係想嘔血, 男仔性格簡單好多!!

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我想一仔一女~~

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至