時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

chinahk30 發表於 19-6-18 13:25
其實示威者目標係立法會, 班警察走開咪無事囉

有無可能呀?
由得佢地刑毁?

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

414928 發表於 19-6-18 13:36
記者只係一個身份,要睇佢當時有否做暴民的行為,糊椒噴霧係近距離武器,採訪真係有必要站到最前線嗎?我 ...

記者已經表明自己身份係記者,亦冇做出挑釁警察嘅行為, 咁都噴,咁都啱?

記者唔去最前線, 仲做咩記者?

撐還撐, 理智d好。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

180 發表於 19-6-18 14:01
記者已經表明自己身份係記者,亦冇做出挑釁警察嘅行為, 咁都噴,咁都啱?

記者唔去最前線, 仲做咩記者? ...

當時你在現場?睇曬整個事件發生的經過?

禁止訪問

大宅

jeannietsui 發表於 19-6-18 13:42
樓上啲留言有無覺得好煩?
點解係要迫人上街
表達意見得一個方式?

點解冇人,要話有90萬人
表達意見得一個方式?
事情已經去到呢個境地
弱勢政府軟弱到不行
反對修例又如何?
根本成件事就生左好多枝節出黎
咁複雜嘅環境
可唔可以唔好再以取笑踩底對方為目標?

大宅

414928 發表於 19-6-18 14:04

有缐有片擺咗上網

子爵府

wclam268 發表於 19-6-18 15:20
點解冇人,要話有90萬人
表達意見得一個方式?

你覆得咁攪笑
哈哈
呢個90萬都係7家喇
所以就所有人都不代表我

大宅

今日警總有遊行支持,據聞好多人,而家仲未見到龍尾

hellohelloruby    發表於 19-6-18 17:42

琥珀宮

414928 發表於 19-6-18 14:04

成用“成件事過程”過骨。

咁班後生仔掟磚前都可能比警察挑釁喎,你又冇睇晒成件事過程,咁你又知一定係班後生唔啱在先? 寛己嚴人。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

Carhy 發表於 19-6-18 16:14

龍頭喺邊我都未搵到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

180 發表於 19-6-18 16:54
成用“成件事過程”過骨。

原來你認為被挑釁就可以掉磚合理化?咁警察被掉磚後才射橡膠子彈就好合理了,誰是寬己嚴人好清楚了。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Carhy 發表於 19-6-18 16:14

係吖,啱啱響facebook睇到,今日有20”慢”人參加!

首頁

尾頁

跳至