自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:阿囡帶男朋友返來瞓覺,我應該點做?

男爵府

回覆:szeyee1999 的帖子

同佢講唔可以,有一次就有下次。一係叫亞女同你一張床瞓

子爵府

引用:我都有時帶我bf上屋企訓,比廳佢訓就得上黎

原帖由 ava_va 於 15-07-22 發表
我都有時帶我bf上屋企訓,比廳佢訓就得
上黎訓唔一定攪野wo,起碼阿媽知自己係邊,同所有野都係視線範圍, ...
我真心想問,點解hk地咁細,有咩原因會需要去人地度訓?我知道拍拖想對耐d, 但呢個可以同bf去旅行,又或者年紀好似樓主個女咁,我覺得冇呢個需要上男方或女方屋企訓。我覺得冇異性係自己屋企媽媽會更放心,即便係分開訓

大宅

算唔算已經學壞

大宅

引用:我諗住動之以情,曉之以理咁同佢傾下,我唔

原帖由 szeyee1999 於 15-07-22 發表
我諗住動之以情,曉之以理咁同佢傾下,我唔會鬧佢,只係想佢知一個關心同愛自己女兒嘅媽咪,唔希望女兒受到 ...
其實都16歲, 我會叫你教好佢點做安全措施最好,其他你都未必管到。
(我20,任性,自我,承認教吾到,已結婚生仔)

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 ava_va 於 15-07-22 發表我都

原帖由 大富翁 於 15-07-23 發表
我真心想問,點解hk地咁細,有咩原因會需要去人地度訓?我知道拍拖想對耐d, 但呢個可以同bf去旅行,又或者 ...
因為佢住far far away,要搭村巴先可以返到屋企,
我地感情穩定,有時佢放工送我返黎耐左,或者我地屋企有時要佢幫手,留耐左,第2日要返工(如果佢係佢屋企返,最遲要5:00am起身),所以我媽都唔介意留佢係度訓

我只係想帶出一點,去人地屋企訓未必一定會有事發生,要做既亦未必係屋企先做到
反而去旅行既話,佢屋企人擔心會2個去,3個返,呢點我理解,所以我唔介意同佢結婚後先去旅行

當然我覺得唔應該亦唔可能長期係人地屋企訓,凡事應以自己家人為重

純討論,希望解答到你,我亦知每人處事方式唔同,所以只係我既意見,我未必一定岩

別墅

佢冇問過你先帶番黎嫁咩~

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我囡16歲,係咪可以報警!我好亂!

原帖由 szeyee1999 於 15-07-22 發表
我囡16歲,係咪可以報警!我好亂!
叫個男仔瞓廳

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

個女咁大膽

子爵府

應該乜都唔洗做

直接話唔可以

趕佢走

子爵府

如果係驚男仔夜返屋企,我會call的然後同個女一齊送佢返屋企

子爵府

16歳仲細帶異性回家都唔好,如果真係好夜我都唔會俾個男仔過夜~陌生人始終信唔過最多俾$佢搭車回家,叫佢下次唔好同吖女太妟返梨

公爵府

引用:Quote:原帖由 alik 於 15-07-22 發表其實呢

原帖由 07mama 於 15-07-22 發表
你哥哥本身好聽話家反叛型?事後甩拖有冇嬲你爸爸?
佢唔係聽話又唔係反叛,係比較內向,成廿幾三十歲人仲講聽唔聽話咩.
佢有無嬲唔知,因佢唔同我地講內心話

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

複式洋房

引用:淨係訓教定有做啲咩先

原帖由 yamilau 於 15-07-22 發表
淨係訓教定有做啲咩先
上得黎瞓仲唔兇多吉少...

大宅

引用:Quote:原帖由 yamilau 於 15-07-22 發表淨

原帖由 K·C 於 15-07-23 發表
上得黎瞓仲唔兇多吉少...
十成十係 差 her breast 咁訓

禁止訪問

引用:夠16歲, 冇衰11, 點報警

首頁

尾頁

跳至