時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ifued 發表於 19-6-29 23:50
我講既咁多種自由 中國有邊種係有?
諗唔到可以唔答

都有。不如你講邊條冇,等呢度嘅JM一人一條同你講。不過你唔哂講嗰啲危害國家安全的自由喎,呢個除咗係香港,邊度都冇

水晶宮

ifued 發表於 19-6-30 00:23
G20冇國家討論香港問題
呢個point係你提出先
但你又唔貼link

如果真係有提, 你可以提供link?

G20無討論香港問題, 傳媒點解花時間去寫/講 “各位觀眾/市民, 今次G20無討論香港問題”? 所以又點會有link呢?你思維好特別

其實人, 某程度上傳媒係幫緊黑衣人。唔特別講G20無國家提出香港問題, 費事班黑衣人“肉酸”, 籌錢登報都無人理。

傳媒係都花時間講侵侵唔收中國關稅, 取消停止售賣片芯比華為啦!(黑衣人, 係咪應該抵制買美國貨或去圍駐港美國領事館呢?侵侵竟然唔抵制中國喎)

另外, G20係討論乜問題, 你知唔知架?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

ifued 發表於 19-6-29 23:34
我講緊既係言論、 新聞、 出版、 結社、 集會、 遊行、 示威、 宗教信仰、 學術研究和文學藝術創作的自由
...

你答大家......你究竟有無去過中國? 最後嗰次去係幾時?

唔好講埋你覺自己認為/覺得中國無既野。
天空之城, 快樂之地

男爵府

ifued 發表於 19-6-29 15:54
討論當然得, 但你扯上到法律定義層面就好有難度

條例不扯上到法律層面咁討論黎做乜野呀

水晶宮

ifued 發表於 19-6-29 23:54
有冇過份武力唔係我同你説了算
係真係要睇曬所有人證物證先有個比較公道既結論
點解要咁驚人地調查?

如果連掉磚頭/鐵支, 推鐵馬, 黑衣人都認為政府應該要放人及唔被起訴。 咁點解警方要被調查???

警方做既係執行職務, 對付有衝擊性及持殺傷力武器既示威人者。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

ifued 發表於 19-6-29 23:34
我講緊既係言論、 新聞、 出版、 結社、 集會、 遊行、 示威、 宗教信仰、 學術研究和文學藝術創作的自由
...

其實你知唔知中國國內有教堂, 清真寺, 寺廟?

學術研究, 文學藝術創作.....無自由??? 有無例證?? (唔好叫我拎證明)。因為問題係你話“無”。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至