自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

Gigi加油(emoji)(emoji)
我係好欣賞個幾位年紀細嘅學員,除咗練唱歌仲要成日返電視台拍片做訪問仲要返學考試做功課,仲要承受流言,Gigi係尾兩集仲要聲帶受損,比賽前仲要出席兩場商場show ,星期六出完星期一又決賽,準決賽前三天冇睡過覺,好彩佢地年青可以捱到

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

caa 發表於 21-7-20 13:31
唔係呀,林憶蓮 辛曉琪 陳奕迅 lady Gaga 等等藝人都唱得非常非常好 家燕媽媽我都like,最近黃德斌前 ...

你Up嗰D係乜年紀?唱咗幾耐歌?人哋十五、六歲咋!已經有咁嘅技巧已經超班!比佢唱到廿幾…應該進步好多囉!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

lovelyjimjim 發表於 21-7-20 11:37
其實佢個樣係真係唔討好,好奇佢係有強大家底後台?

人地邊有後台,未比賽前的個人宣傳片佢自己都有講父母細佬妹在內地,自己一個人寄居姑媽家。學左三年唱歌咋,佢唱得好所以老師揀咗佢重點訓練,每星期日要朝9晚6練習

伯爵府

sandra28 發表於 21-7-20 14:10
你Up嗰D係乜年紀?唱咗幾耐歌?人哋十五、六歲咋!已經有咁嘅技巧已經超班!比佢唱到廿幾…應該進步好多囉 ...
我只係答另一位網友話我咩太負面咩藝人在我面前都差咁啫
Gigi 冇得彈,正!

水晶宮

xo_cat 發表於 21-7-20 10:44
佢16歲,另外佢姑丈還在人世

我見佢咁傷感話咩第日重聚以前姑丈離開左咋 不過好難得佢同姑丈咁好感情,新一代好少懂得感恩同重親情

男爵府

2018復活節勳章

Gigi雖然昨晚有少許失誤, 但整體實力依然超班,

都話女人係水做, Gigi激動到喊下都比人話, 隔離台成班男仔夠成日喊到豬頭咁, 又唔見有人開post話下佢地

有實力有夢想既年青人, 我地都應該支持下

水晶宮

回覆樓主:

老實講我都開始睇嘅時候,雖然佢有台型有實力但我一路都唔鍾意佢。反而睇最尾呢一集雖然佢有啲失準,見到佢好緊張認真投入,小小年紀個眼袋化妝都遮唔到,一定好大壓力。佢一直的演出表現係好成熟唔怯場,直到唱完一刻等評分的動靜表情又變返一個細路女,果刻覺得佢係一個好懂事的小女孩,承載著好多對自己或者人地對佢的期望。我覺得佢成功唔係僥倖,佢得獎無表情咸咁耐,一定收埋好多情緒壓力。

大宅

啲人淨係識講佢攞獎都好似死老豆咁,真係聽到就嬲,有邊個攞獎唔開心喎,一定有原因的,有睇開就會知佢每次勝出都唔會表現到好開心令人難受,佢係一個心地好好嘅女孩子。勝不驕 敗不餒

大宅

vta137 發表於 21-7-20 10:57

我都見到呀,佢唱完第一首就喊了,我覺得佢唔咪驚或緊張到喊 ...

佢代入咗首歌入面,一路唱已經想喊,忍住左,佢話因為忍喊原先設計好的高低音技巧全部冇用到,仲唔知自己走咗音,係舒文老師講先知

子爵府

好媽媽勳章

子恩 發表於 21-7-19 22:16
網絡界 自由發言 講下都有錯架

咁要睇下你乜嘢年紀喇,如果幾廿歲人仲恰個(emoji)妹,比人覺得你苛刻囉。但如果差唔多年紀嘅,咪話你唔抵得人哋囉

大宅

candycakee 發表於 21-7-19 23:15
佢學原唱開頭好似講野咁
又唱到好似喊緊咁
但可惜功力同原唱差好遠

比賽前係討論區已知佢唱呢首,心諗咁難又可能悶點會用來比賽,原來佢揀歌會揀表達佢心情嘅歌,所以聽live時已知頭段係獨白咁,我一路聽一路想喊,我覺得佢唱得好有感情

首頁

尾頁

跳至