自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

護士沒有特別去洗手,只係用手套套住,我見個個都係咁。

伯爵府

Vengerov 發表於 23-6-17 12:29
樓上果個尤其啦,分享下外地醫院咁多流程,死chur住一樣嘢罵人仲人身攻擊,又話bb本身都有病來轉移視線, ...

就算個bb本身有疾病,都要有一個公平嘅生存機會, 而家係因為呢兩個垃圾護士令到佢冇咗呢個機會

伯爵府

回覆樓主:

很可惜.本來是孖生BB

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

可憐的B B因為人為失誤而離開

大宅

mandy952 發表於 23-6-15 15:17
回覆 ff520 的帖子

點解成50分鐘之後個警報先响架
呢個同個flow rate有關. 0.3ml/hr 是一個十分低的注射速率, 支針筒行得很慢. 要感到阻塞就需要較長時間.

大宅

gallygally 發表於 23-6-17 11:42
如果剖腹, 其實好多時都要入special care. 只係好多人唔知.
佢同你講錢, 係因為真係覺得一般人未必負擔 ...

總之呢間私家我已blacklist咗,果時唔係疫情又剩都唔會喺佢度生,成個過程從頭到尾都唔專業,唔好意思有少少off topic但諗起就

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

RIP

男爵府

Lilyforest 發表於 23-6-17 08:32
講唔通,如果有廿年經驗嘅護士只係靠儀器通知?我唔係護士都知開關活塞護士係需要用雙眼去望下啲藥有無通 ...
我唔係想講個醫護無問題, 但唔好忽視儀器可能已經老舊. 將嚴重問題掩蓋著, 大傢注意力去嗮護士度.

其實做尼的甘critical既野, 本身應該有程序, 唔係話得閑就望下之類. 係如果有野做錯著, 個機器應該要提示到護士.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊