自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

記得少少....

男爵府

我淨係記得一件.

岩岩開學分班, 老師叫我個名..點知..有另一個小朋友一齊行出黎, 原來佢個名同我一模一樣

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我記得我托兒所午睡時扮訓覺.. 去地車站扶手玩.SLIDE.. 舅父帶我去機鋪.. 婆婆係地車站口買車仔俾我...

又記得.K1 讀全日班.. 我.D 阿姨放學帶我去.旺角.SHOPPING 化妝品 (佢地中學生)

又記得.. 逢星期五要上天台升國旗.. (旺角有幼稚園/小學/中學的左校.. 現在執左)

K2 轉左去.大埔讀書.. 同媽咪係對面邨望新屋..

K2 又記得.. 我上堂做扎染手工...

K2 又記得, 獲選係K3 畢業典禮度跳舞.. 要去姐妹校練舞... 做出人生第一次既一字馬..

K2 又記得, 每日我媽同我係公園玩.SWING 先上校車..

K3 記得同朋友仔坐係幼稚園樓梯傾計...

K3 記得去考小學... 老師問我鐘意睇咩電視.. 我講左好多電視名... 連未做只係有預告既都有講.. 最後當然唔收啦...

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:大家記唔記得幼稚園嘅事?

記得小小

水晶宮

記得,上唱遊堂個肚好痛,唔敢舉手去廁所,結果老師嗅到臭就發現左

水晶宮

引用:我記得:1.k1住了半年醫院,出院後應該是k2

原帖由 rain621 於 13-10-09 發表
我記得:

1.k1住了半年醫院,出院後應該是k2,一返去就考試,無老師和修女關心我問候下我病況,我考試當然 ...
修女咁惡架咩

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 oguh 的帖子

我幼稚園班主任姓汪, 好靚女, 我成日都係度諗, 佢係未汪明荃嘅妹妹! 嘻嘻!

珍珠宮

Rubik 發表於 13-5-17 22:16
記得上堂傾計,比老師用膠紙整咗個miffy咀

呢個有印象, 好似是小學時, 老師把膠紙封我個咀和罰企, 我係一邊企一邊哭

對呢個老師無好印象, 人又惡, 我份功課做極都錯, 改正幾次都錯, 就罰我成個學期無小息, 小息要罰企

佢唔想下點解我唔識做, 係因佢教得唔好,我在家又無人教
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

我記得我以前最鍾意搵支鉛筆篤嚿擦膠,有時喺中間開個 loan,再釀返d 擦膠碎落個 loan 度

你若盛開, 蝴蝶便來!

公爵府

完全記得哂真係無可能嚕,但一d片段總會有既

大宅

我記得返學唱「我是個茶壺肥又矮呀....」

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:今晚食飯同朋友傾開,大家都記得些少,我最

原帖由 oguh 於 13-05-17 發表
今晚食飯同朋友傾開,大家都記得些少,我最難忘係,上緊堂時我想小便,好急,舉手問老師,但佢唔比我去仲鬧 ...
有,我都有唔比去廁所既事件

子爵府

畀面勳章

zoekayan 發表於 13-10-9 14:47
修女咁惡架咩

係, 修女同老師都好惡同好嚴, 所以我沒有一個快樂的幼稚園生活....

幼稚園是天主教學校, 小學由父母話是讀基督教學校, 但升中學我有話是權所以我決定唔會再簡有宗教的學生, 連帶我而家小朋友返學我都唔會簡有宗教的學校, 一D好感都冇....

首頁

尾頁

跳至