自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如果用佢地參選港姐外型樣貌比較, 張靚好多好多

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bestgood 發表於 23-4-3 14:37
張栢芝之後都已經無一個天然美女啦

可惜佢私生活實在太唔檢點,空有一個清純嘅外殼有咩用?

伯爵府

SandyKL 發表於 23-4-2 22:16
景好靚,不過親身到過巴黎,又唔係咁好,污糟。

3個都係靚人

巴黎去过2次,怕怕,周圍尿味,又多賊

別墅

回覆樓主:

當年細個睇已經好震撼,因為人靚景靚歌靚,但估唔到大咗自己第一次的緣份同這套戲結局出奇地似,又係個男話自己要去外國外闖,我就傻痴痴咁係香港等,後來發覺唔對路, 真係親自飛咗過去, 結局咪就好似呢套戲咁囉, 自己被拋棄, 所以好唔鐘意鐘的第三者角色,到年紀大咗,才發現要怪其實係個渣男囉,好彩自己識華麗轉身,依家唔錯啦,所以每次睇日落巴黎都好唏噓

大宅

張曼玉出場第一個鏡頭超靚呀,不過拍埋紅姑都會比下去,紅姑真係好charm

伯爵府

moma1023 發表於 23-4-3 08:35
係呀,真真正正good old days…
原來不經不覺,我也開始老了⋯⋯

連張曼玉都失去了原來的樣子
咱們更不用講
那些年。。。

琥珀宮

若曦 發表於 23-4-3 18:45

張曼玉當年夠青春,笑容可掬,佢1983年選港姐,而鍾楚紅1979年選港姐,當年都係大熱門嚟㗎化妝都進歲咗,兩個相距4年,化妝又進化咗,好難比較,當年我都唔係咁睇好鍾楚紅㗎咋。

後來進化,鍾比張有味道,鍾眼仔碌碌,笑容甜美,性感在骨子裡,引死好多男人。張曼玉就靚但味道就稍遜於鍾,於男人角度,鍾比張吸引,因為有種難得嘅女人味。

琥珀宮

manfatcentre 發表於 23-4-3 19:01
巴黎去过2次,怕怕,周圍尿味,又多賊

係囉,你提起我都記得某啲街道有尿味。啲鬼佬一飲醉,啤啤呼就周街痾尿,係某啲香港人崇洋可以包容啫。

琥珀宮

Horsestar 發表於 23-4-3 19:11
當年細個睇已經好震撼,因為人靚景靚歌靚,但估唔到大咗自己第一次的緣份同這套戲結局出奇地似,又係個男話自 ...

唔使恨,係你嘅走到天腳底都係你嘅,唔係你日日對住一樣可以有小三。

使咩爭啲渣男,總要相信自己係塞翁,就算冇男人,就自己爭氣,努力賺錢養自己,寧缺勿濫,遇到對的人就再上船,輸人唔輸陣。

琥珀宮

馬卡龍lover 發表於 23-4-3 20:29
張曼玉出場第一個鏡頭超靚呀,不過拍埋紅姑都會比下去,紅姑真係好charm

比較喜歡鍾係噴水池邊邂逅張國榮果段,與後來樹林中,鍾紥起頭髮果段,好靚!佢膚色唔白,正正就係我嚮往嘅小麥色皮膚,恨都恨唔到

伯爵府

哥哥去巴黎嘅行李,
就好似個大型手提公事喼,
當年行李好似唔多有轆,
更冇手柄拖住行的設計,買到行李滿晒點算

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Skytree1000 發表於 23-4-3 22:38
哥哥去巴黎嘅行李,
就好似個大型手提公事喼,
當年行李好似唔多有轆,

8-90年代我有一隻Samsonite Oyster, 係咁樣嘅,抽一邊後面有兩個碌咁拉,但其實都重㗎。
attach1/tmp/phpAKIW1D

Skytree1000    發表於 23-4-4 09:54

大宅

回覆 SandyKL 的帖子

有,我記得一齊玩煙花

子爵府

SandyKL 發表於 23-4-3 22:03
張曼玉當年夠青春,笑容可掬,佢1983年選港姐,而鍾楚紅1979年選港姐,當年都係大熱門嚟㗎化妝都進歲咗, ...
選美佢都唔係好靚, 身材一般。 可以在YouTube搜尋:TVB大寳藏美出味道鍾楚紅, 樣子好大分別呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 23-4-3 22:52
8-90年代我有一隻Samsonite Oyster, 係咁樣嘅,抽一邊後面有兩個碌咁拉,但其實都重㗎。

...

呢個喼超級唔好用,單手拎起又重,個篋身用開會花,會勾爛我啲絲襪同埋褲!
後尾改良咗,四個碌喺晒一邊,可以變直立式拖篋,但本身個篋都成5 kg重,唔係好化算

翡翠宮

若曦 發表於 23-4-3 18:45

如果佢哋同屆比賽,鍾楚紅都真係未必會贏,始終佢身材矮細,當年其實張曼玉差不多出嚟已經係大熱門冠軍人選,我仲記得當年話TVB諗住捧佢,所以擺去做第二,唔使曬一年時間去履行港姐冠軍任務,可以直接入劇組拍劇,所以先至輸咗比楊雪儀。
咁當然83年嘅紅姑比起79年時已經靚得多,真係放張曼玉同埋鍾楚紅一齊選,真係好難揀

大宅

wln 發表於 23-4-3 02:03
巴黎既靚,唔係表面,好有歷史和生活態度,例如一般平民屋企都會放幅畫,美術館到處都係,建築物如雕塑, ...

巴黎真係靚成咁?
我未去過

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Anpanmama 發表於 23-4-4 00:11
呢個喼超級唔好用,單手拎起又重,個篋身用開會花,會勾爛我啲絲襪同埋褲!
後尾改良咗,四個碌喺晒一邊, ...

那個年代,一係用布喼鬼咁核突 呢隻算靚仔呀嘛。

翡翠宮

A-Chung 發表於 23-4-4 01:08
巴黎真係靚成咁?
我未去過

真心,巴黎嘅靚係整體感覺,成個城市規模保留住好多藝術同歷史,商店唔係傾側於大嘅連鎖店舖,小店好有特色亦都好多。
法國人好慢活,放假唔會留喺巴黎,全部都會去哂郊區,佢哋着重嘅係生活Quality香港人就係着重Quantity。
當然現實中嘅巴黎包含咗上邊好多姊妹講嘅,地鐵好污糟好臭好多乞兒,通街好多人食煙放狗唔執屎,又好多扒手、賊!

伯爵府

SandyKL 發表於 23-4-3 22:25
係囉,你提起我都記得某啲街道有尿味。啲鬼佬一飲醉,啤啤呼就周街痾尿,係某啲香港人崇洋可以包容啫。
...

羅浮宮出門d 大柱。。充滿尿味。
可能佢地冇係外國住过,住过一定討厭

首頁

尾頁

跳至