跳至

首頁

尾頁

公爵府

gumgum 發表於 11-9-26 14:43
我唔記得上次你寫iherb個terms... 點解會扣到得番三十幾蚊既?
shipping charges + 20% 貨物費

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

心予 發表於 11-9-26 14:13
梗係, 頭先打去香港dhl, 佢叫我要iherb向美國dhl 直接deal, claim到的錢再回俾我, 香港dhl會將個case寫俾美 ...

吓...即係點
想問你仲可以叫香港DHL同你跟外國DHL DEAL 嗎?
我想話..如果唔識英文,係想'DEAL'佢多D囉 !!!

公爵府

BBsnoopy 發表於 11-9-26 14:56
吓...即係點
想問你仲可以叫香港DHL同你跟外國DHL DEAL 嗎?
我想話..如果唔識英文,係想'DEAL'佢多D囉 !!!
我淨係覺得dhl好差
你句"粗口"好正

珍珠宮

心予 發表於 11-9-26 15:00
我淨係覺得dhl好差
你句"粗口"好正

其實完全唔明關美國DHL乜事....

公爵府

gumgum 發表於 11-9-26 15:04
我都係咁問, 香港dhl的人話因為件貨係美國來, 既然佢地會寫俾美國dhl申明事件, 亦講明賠償係美國嗰邊, 我即管寫去iherb試下

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

gumgum 發表於 11-9-26 15:04

係因為香港DHL送番去美國DHL,所以要搵美國DHL ? 好似香港WAIVE左費用,現欠美國DHL...

即係佢地做法正常,如只打一次電話..同埋一次電郵? 真係幾差...真係衰過TB既快遞公司....

珍珠宮

心予 發表於 11-9-26 15:09
我都係咁問, 香港dhl的人話因為件貨係美國來, 既然佢地會寫俾美國dhl申明事件, 亦講明賠償係美國嗰邊, 我即 ...

唯有希望係"慣常"事件iherb會識得處理. 如果唔係口同鼻拗都唔知搞到幾時....

公爵府

BBsnoopy 發表於 11-9-26 15:09
係因為香港DHL送番去美國DHL,所以要搵美國DHL ? 好似香港WAIVE左費用,現欠美國DHL...

即係佢地做法正常, ...
香港dhl係waive左費用, 所以要claim美國

公爵府

gumgum 發表於 11-9-26 15:13
唯有希望係"慣常"事件iherb會識得處理. 如果唔係口同鼻拗都唔知搞到幾時.... ...
已經好鬼忙啦, 至怕美國dhl唔肯賠/賠唔足, 我真係賠了夫人又折兵

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又時間請你地開新part了!!
謝謝!
執仔之手 與仔偕老

公爵府

開新帖
http://www.baby-kingdom.com/foru ... =4262350&extra=

首頁

尾頁

跳至