自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:公司同事點解咁鍾意將私人相片放自己座位牆上

樓主覺得人家showoff係咪因為你自覺同人家嘅幸運指數有落差??!

人地貼自己位係俾自己睇,又唔係揚俾你老迫你睇,完全諗唔到個問題係邊度

我自己都貼好多,老公+個仔+隻貓+娘家全家福,呢個係我係公司死忍爛忍嘅動力,唔係你諗果啲咩所謂showoff。放鬆啲啦,香港人

男爵府

有咩問題?我以前位大老闆,佢房度釘住3幅好似結婚果d油畫咁大嘅囝囝相啦,唔通佢又show off.......
擺自己私人野,我又唔覺有咩問題,每個人一日用2/3時間工作,都係心入面掛念家人,俾自己一個動力,唔係壞事

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

哎呀!我有貼播,做妳同事幾慘,咁都叫show off

男爵府

雖然我不會這樣做
但相信做的人只是為了放鬆自己
未必是show off
無須想太多啦~~

珍珠宮

reis 發表於 16-5-15 00:07
比老闆駡完好谷氣,望下張全家福,知道自己仔細老公嫩又有父母,未能x番老闆,放張相的目的,叫自己收皮吧 ...

水晶宮

回覆樓主:

放自已個位比自己睇都唔得

我啲同事放埋結婚相,小朋友相, 同同事去玩果啲相

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

吓,我都有擺,做到辛苦或唔開心時,望吓家人照片,好溫馨,充滿動力。何解會視為show off? 喺自己partition入面咋喎,又唔係放喺reception。
Childhood is journey, not a race.

男爵府

回覆樓主:

真係無諗過有人會禁諗。

子爵府

seamama 發表於 16-5-13 22:44
因為相中人係佢哋工作嘅動力。

人與人之間如果可以少一點猜忌,世界會變得更美

講得好!

男爵府

我冇擺家庭相, 但有擺阿女畫俾我嘅兒童畫貼響自己個位內,但我唔係show off ,只係好忙時望到阿女畫俾我嘅畫會開心d

子爵府

親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我有個女性朋友,佢個senior以為我朋友暗戀佢,所以我朋友先要showoff,show哂啲仔女老公出嚟,連電腦都用家庭照做枱布。

首頁

尾頁

跳至