夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

終極熊貓 發表於 20-11-9 07:58
樓主,其實你都決定離婚
你就唔好理個女人係咪打黎,咩關係啦
你講得啱⋯⋯都已經行到呢個地部⋯⋯
不過當刻唔知點解見到女人打電話黎無名火就起⋯⋯忍唔住要聽她電話⋯⋯
不過當刻鬧完女人個心係有點涼快⋯⋯但估唔到半夜發夢,仲有眼淚流⋯⋯

男爵府

tobytoby 發表於 20-11-9 07:50
各位姊妹,多謝大家關心同鼓勵我,我相信就算再送衫去小三家,C6都會搬返來⋯⋯

昨天了3點幾,女人打電話 ...

明白你對你C6仲有感情未能完全放低,但我真心建議你唔好再接聽你C6個電話,其實你自己心知件垃圾係唔會同個女人分開,佢亦繼續霸住間主人房,對你係真心定做戲,你自己都心照,你越表現緊張佢、鬧個女人,就只會令件垃圾覺得你最終走唔出佢五指山,你都決定丟走件垃圾點解仲要俾佢見到你仲緊張佢嘅一面? 如果我係你,就算接咗個電話都只會同個女人講「件垃圾我唔要架啦,過幾日我會將佢同佢d私人物品送哂去你度,我地一家唔會接收佢架啦」,你地玩得開心d啦。
JM,為咗你自己同2個小朋友嘅美好將來,你真係要狠心d、放下自己同件垃圾嘅一切,唔好回頭。

子爵府

各位姊妹,多謝大家關心同鼓勵我,我相信就算再送衫去小三家,C6都會搬返來⋯⋯

樓主,你都搞緊離婚,但又放唔低,咁好傷神㗎喎
我成日覺得仲住埋一齊係好難搞
你真係要諗清楚,自己定位,否則好易有情緒病㗎

男爵府

JM、路係難行但只係暫時,堅定捱過後就有另一片新天地架啦 加油呀

大宅

tobytoby 發表於 20-7-12 14:16
Set 時間真的可以嗎?
我返工做嘢,忙於工作時就可以唔駛諗,當自己停下來休息時又再亂諗嘢

你返工已經可以有寄託,多d約人食下飯,返家,煲劇,陪仔玩,咩都好,令自己開心,臨訓前睇笑片,一定訓到,就聖誕,屋企佈置少少,整到有d唔同,望到都開心d。加油

男爵府

cupid0627 發表於 20-11-9 10:50
樓主,你都搞緊離婚,但又放唔低,咁好傷神㗎喎
我成日覺得仲住埋一齊係好難搞
你真係要諗清楚,自己定位 ...

最唔明點解仲要畀個賤男攬住~根本唔應該再畀佢咁做~同佢講再監硬攬就告佢非禮

子爵府

tobytoby 發表於 20-11-9 09:04
你講得啱⋯⋯都已經行到呢個地部⋯⋯
不過當刻唔知點解見到女人打電話黎無名火就起⋯⋯忍唔住要聽她電話⋯ ...

明白你現在好辛苦,你唔愛個男人就唔會嫁比佢,就唔會為佢生兩個小朋友,甘多年感情,明白唔系一下子放得低,個賤男攬你你無即時推開,你仲聽個個女人電話,個賤男會覺得你仲愛佢,仲可以食住你。
到現在個賤男仲唔同個賤女人斷,仲聯絡你就知佢地斷唔到,你都唔好對佢有丁點希望,只會令自己更痛更傷。

侯爵府

回覆樓主:

其實你鬧得個女人就當面鬧埋個c6,我唔明點解要忍佢。佢唔斷個女人就唔好扮愛你囉!
唔好點評我

侯爵府

回覆樓主:

咩叫亂諗野?點解會咁諗你問下佢!知唔知自己做過d咩?到依家同個女人傾一句都己經係錯啦!
唔好點評我

大宅

mingmama 發表於 20-11-9 13:44
最唔明點解仲要畀個賤男攬住~根本唔應該再畀佢咁做~同佢講再監硬攬就告佢非禮
...

係,決絕d扔晒佢野出街,換鎖,佢嘈,報警。睇邊個樣衰。d男人係好賤,佢見你底線係咁退,佢就會得串進尺,佢應該就係睇到樓主心軟傷心,先咁放肆。

子爵府

真係好難受!
不過,我會乘時爆埋賤人,更加唔會比佢攬!!

子爵府

個賤人係有心要家,有心同小三斷,就應block 咗個女人電話!唔block 重用錢同小三買嘢?多錢得濟用番自己家喇!

賤人根本就想做齊人!

男爵府

各位姊妹,多謝你鬧醒我。

我有講唔駛行過嚟,但係他沒有理會,於是我立刻撙底,雙手攬住自己對雙腳,所以我踢唔開他⋯⋯

我明白我要拒絕並制止他,唔好對佢嘅嘢咁上心,不過個腦當刻麻痺左唔識諗仲要聽埋女人電話⋯⋯依家諗返,自己又真係儍⋯⋯又好冇用

我會控制自己情緒,多謝你哋姊妹再提醒我。

男爵府

tobytoby 發表於 20-11-9 18:38

我有講唔駛行過嚟,但係他沒有理會,於是我立刻撙底,雙手攬住自己對雙腳,所以 ...

因為你仲會拎佢個電話聽、仲鬧個女人,件垃圾仲知你好care佢,所以佢先會照行埋嚟攬你. 再有下次,你應該要深呼吸三下冷靜下自己個情緒先再行動。
樓下JM講得啱,件垃圾幫個女人買嘢就知佢唔會放棄個女人。留住你,係令佢繼續有屋住、食軟飯咋。
你對件垃圾仁慈,即係對自己殘忍。長痛不如短痛呀。

複式洋房

tobytoby 發表於 20-11-9 18:38

我有講唔駛行過嚟,但係他沒有理會,於是我立刻撙底,雙手攬住自己對雙腳,所以 ...

見到你強忍落去,真係已經好叻啦
咁你仔女點呀?知道你單方面離婚?有傾過嗎?
你話你已經唔想理c6,但你都仲嚴重影響到自己情緒,希望你盡量唔好再諗了,已經事實
佢做既所以行為,說話都只係謊言,佢已經唔會真正尊重你,愛你。佢只係愛自己,美化自己行為

公爵府

C6現在想飛個女人, 佢可能有把柄在個女人手中, 怕得罪佢. 想借你的手來飛佢呀!
你幫佢聽左個電話, 即係幫左佢, C6當然要多謝你啦! .
"之後我同C6講我接聽左女人電話,他攬住我沒有鬧我,依然只係叫我唔好聽,唔好理她,話無謂令自己唔開心⋯⋯當刻我冇哭冇激動⋯⋯" 你唔立即醒番C6, 點解你有講無做, 唔可以唔好聽,唔好理她嗎?
算啦! 唔好再理佢2個了.

男爵府

Yeelim 發表於 20-11-10 15:51
C6現在想飛個女人, 佢可能有把柄在個女人手中, 怕得罪佢. 想借你的手來飛佢呀!
你幫佢聽左個電話, 即係幫左 ...

好認同你最後嗰句~「算啦! 唔好再理佢2個了」

男爵府

Yeelim 發表於 20-11-10 15:51
你幫佢聽左個電話, 即係幫左 ...

呢位JM,樓主位c6無話想飛個女人呀,樓主叫佢同個女人斷絶聯絡又唔肯,仲為咗個女人鬧樓主、又叫個女人做「儍豬」呀。
個女人無揸住件垃圾把柄,但件垃圾軟飯皇就一定係想依附住樓主間屋&錢。

男爵府

其實每日我都同自己講堅持、堅定、堅決⋯⋯ 處理自己情緒,當佢透明見唔到佢⋯⋯可惜,一個電話又令我情緒混亂⋯⋯唉!
真的好想搬出去住呀唔駛見到佢⋯⋯

子爵府

tobytoby 發表於 20-11-10 18:41
其實每日我都同自己講堅持、堅定、堅決⋯⋯ 處理自己情緒,當佢透明見唔到佢⋯⋯可惜,一個電話又令我情緒 ...

下次件垃圾想再攬你,你就大聲叫停佢,話佢再埋身就報警告佢非禮,你地已辦理離婚,未得你准許,對方是不可以同你有任何身體接觸。你應該好明確向件垃圾表態

首頁

尾頁

跳至