夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆 FATMANGO 的帖子

妳可能太耐無出嚟做野,其實有好多工係唔需要學歷証明,只要妳肯做。妳坐係屋企諗咁多去/留問題,不如實際D揾多D錢旁身仲好啦!
佢唔理妳,妳都要自己為自己打算,有能力的人先有價值。

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

所以我極不贊成女性婚後做家庭煮婦.
有事發生時連基本生活條件都不能照顧自己.

喵喵miu  agree  發表於 14-9-22 02:42
rachel_ching  Agree  發表於 14-9-18 20:41
BIGPAT    發表於 14-9-18 10:04
flowerrain  絕對贊成!  發表於 14-9-17 21:40

大宅

回覆:我應該放佢走嗎?

老實講,離唔離婚真係無咩分別。佢已覺得喺屋企無意思,亦唔覺佢對你或個仔有留戀,只有責任。我諗係呢班朋友令佢有咁嘅諗法,想點就點,自由自在。佢無責任感,覺得俾錢養個仔就可以。仲有,佢覺得而家嘅自己,係同你哋一齊一定唔可以擁有嘅。你問仔,佢當然唔想無爸爸,畢竟只有十二歲。但你老公都手坦白,我同意你要時間諗清楚你自己想點,之後條路點行。唔想分開嘅,要調整自己心態,再同佢傾,睇下有無方法繼續相處,但要有埋準備,會難受同佢未必配合。如果經濟無問題,分開反而容易,諗好點計數,搵工做嘢已可。

男爵府

我直覺佢唔係有小三,一大班狗公去到邊食到邊個隻。洗咩要小三咁蠢!
你唔走,我都唔知你D日子點捱!

happyb_happyb    發表於 14-9-20 21:25
rachel_ching  Sigh。。yes  發表於 14-9-18 20:44
Nancy20090615    發表於 14-9-17 21:45

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:Quote:Freedomfish 發表於 14-9-17 20:59

原帖由 FATMANGO 於 14-09-17 發表
應該係三,早一年前識咁班新朋友,這班朋友係今年5月仲請C6去泰國旅行(C6話係這班朋友請,仲係去旅行出發前 ...
我…………記得你

算啦,呢個人完全無責任心,阿仔都中一,趁阿仔返學你搵份兼職做下先啦

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆:我應該放佢走嗎

你個 c6 好不負責任,你都係揾定份工為自己同阿仔打算 。。。。。。

rachel_ching  X2  發表於 14-9-18 20:44

大宅

從佢既文字感覺三冰封三尺非一日之寒。假設無第三者既話,佢對住你已經覺得好辛苦,溝通唔到。

佢呢番說話,好似10年前我個ex同我講既咁。當時佢出來做野,我仲讀書,佢開始搵到錢,發現呢個世事原來係咁多姿多彩,覺得為我一棵樹放棄一個森林係好蠢,要求分手。

你地雖然都唔細,但你地一齊咁耐可能佢就覺得自己困足咁耐、而家要展翅高飛。我覺得,你有得揀,就放手,無得揀,就繼續無止境地等佢回頭既一日。

加油!

大宅

如果佢同d朋友你又識既咪俾佢玩下囉,咁多年夫妻,為左呢d去離婚,又兒嬉左d。最大問題似乎係你一直做ftm又冇增值自己,同c6思想愈走愈遠,有本錢講數既話,下一個想放低家人去玩既一定係樓主你。

zerotong  唔同意,個男人跟本就   發表於 14-9-19 22:36
rachel_ching  Agree  發表於 14-9-18 20:47
wzwz  同意!  發表於 14-9-18 01:54
kin74337  同意!  發表於 14-9-17 22:51

複式洋房

回覆:FATMANGO 的帖子

和平分手,未嘗不是一件好事

複式洋房

我覺得係個心唔喺你度,我c6都係咁,剩係逃避個類,所以我明白你都好痛苦,佢而家將成個波推俾你,係好唔負責任,完全無去溝通

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我諗您問題應該係放唔放生自己,+跟本佢唔到

原帖由 Nancy20090615 於 14-09-17 發表
我諗您問題應該係放唔放生自己, 跟本佢唔到您放唔放佢走, 已經係自出自入, 自把自為, 有無您佢都無相干, 係 ...
X 2; 感覺仲衰過只係同屋住;我會選擇放過自己,不過既然唔急,可以慢慢部署,要好好同個仔講、又要搵寄託(如工作)

禁止訪問

公爵府

引用:c6有幾個月無回家食飯,晚晚零晨才返。星期

c6有幾個月無回家食飯,晚晚零晨才返。星期日放假都係咁,完全無陪我同阿仔,唔係話同朋友食飯/上大陸傾野 ...
係咪應該俾佢走?佢講到咁白,你覺得自己仲有能力留佢咩?

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

翡翠宮

其實,佢已經講到好白~

如果住屋同經濟都ok,就梗係走喇!!

但你依架係ftm,離婚後你經濟搞唔搞得掂??如果你返工,阿仔有無人照顧??中一正值反叛期開始,要好好睇緊,呢個階段好容易學壞~

如果住屋、經濟、照顧仔仔……幾方面都未得,我建議你敵不動我不動,維持現狀,尤得佢完全唔好理佢管佢問佢,仲好喇,服侍少個人,咪當你有你同仔仔生活,佢有佢囉!!

大宅

引用:其實唔應該係有得揀就放佢,冇得揀就無止境

原帖由 pat031288 於 14-09-17 發表
其實唔應該係有得揀就放佢,冇得揀就無止境咁等佢回頭,每個女人都要愛錫自己,樓主可以趁而家個仔讀中一, ...
有得揀,係指樓主有決心有能力離開老公,同仔仔自力更生。如果樓主自覺無咁既能力,離左婚會無地方住搵唔到工,坦白講,暫時未必對小朋友係最好。

男爵府

放過自己,反正佢都不再理你

公爵府

呢個男人唔使恨

大宅

其實應該慶幸你個仔仔已經咁大個了, 你可以安心出黎做野, 無經驗做百佳/watsons收銀都得架。

至於你老公? 如果佢唔愛你地, 仲留佢的話, 先對唔住你個仔呀。

大宅

引用:c6有幾個月無回家食飯,晚晚零晨才返。星期

c6有幾個月無回家食飯,晚晚零晨才返。星期日放假都係咁,完全無陪我同阿仔,唔係話同朋友食飯/上大陸傾野 ...
我角得如果佢不是玩女人,就由他去玩吧,男人玩完心情好D,就自然屎忽行諗起个家。不斷重覆的行為。有時壓力大,真係好想同老友玩,大講粗口一番,又真的好寫意。

單看你先生的回覆,我也角得佢很有自己一套,屬於大男人。同埋也角得佢由得你發癲,我意思是佢角得你。

所以,就算你現在,在app突然打回一句,唯獨你是不可取替再加句你是我一生中最愛。我估你先生会回應你的是同一答案。

伯爵府

我就唔信冇第二個

首頁
12345...6

尾頁

跳至